Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Coś mi dolega.......
Autor Wiadomość
czarna 
moderator

Auto: Mazda 323f '99 DITD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-10-2009, 13:55   Coś mi dolega.......

Mam problem ponieważ od pewnego czasu (3 może 4 miesiące) odczuwam ogromny ból pod pachą czasami pod jedną a czasami pod obiema. Na początku ignorowałam to ale niestety bóle są coraz silniejsze odczuwam je przy lekkim nacisku, a także kiedy nic nie robię. Byłam na usg i badaniu krwi i wszystko jest w normie krwinki, płytki, ob itd. Nie wiem czym może to być spowodowane. Lekarz powiedział żebym na razie odstawiła antyperspirant bo to on może powodować takie bóle. Ale ja całe życie używałam antyperspirantu i nie miałam wcześniej takich dolegliwości.
Czy ktoś z Was spotkał się może z taką dolegliwością i jakoś sobie z nią poradził??
Będę wdzięczna za jakieś informacje :)
Pozdrawiam :)

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 07-10-2009, 14:13   

czarna, Jeśli ból jest podskórny, a nie powierzchniowy to tam są węzły chłonne. Moja koleżanka z pracy zakończyła to nowotworem. Nie chcę Cię przestraszyć, bo to może być zupełnie coś innego, ale poproś lekarza o skierowanie na dokładne badania. Lepiej dmuchać na zimne.

Iwonka3Miasto 
Mitsumaniak

Auto: Colt CAO 1,6
Wysłany: 07-10-2009, 15:21   

Niestety bóle mogą byc różnego pochodzenia. Czy w ostatnim czasie ćwiczyłaś na siłowni, bądź na zajęciach fitnes? Ja miałam takie bóle jak zaczęłam ćwiczyć, ale po jakim czasie minęło.
Zdrówka życzę

Jassmina 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CJ0 1.3
Wysłany: 07-10-2009, 15:24   

Cmentarny Cns ma rację - to prawdopodobnie węzły chłonne.
Za długo się chodziło z krótkim rękawkiem pod koniec lata!
Na badania go!

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 07-10-2009, 17:32   

Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała. Jeśli masz dość miękkie włosy to po goleniu mogą się nie przebijać przez skórę. Wtedy włos wrasta w przeciwną stronę i tworzy się wolna przestrzeń pod skórą. Powstaje stan zapalny i ropień, a czasami przetoka do węzłów chłonnych. Można się tego pozbyć prostym zabiegiem chirurgicznym.
Tak czy siak: ZDROWIEJ ! :)

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 07-10-2009, 21:19   

Zastanow sie co zmienilas te pare miesiecy temu.
Moze byc jakis nowy mebel, cos z ubrania, torebka itp.
Moze duzo piszesz/pracujesz/myjesz w tym okresie?
Dezodorantu/mydla (marki/rodzaju) nie zmienilas?

czarna 
moderator

Wysłany: 08-10-2009, 11:02   

cns80 napisał/a:
ale poproś lekarza o skierowanie na dokładne badania.

Chyba będę musiała tak zrobić myślałam tylko że uniknę wysiadywania pod gabinetami myśląc czego się dowiem.

mkm napisał/a:
Zastanow sie co zmienilas te pare miesiecy temu.
Moze byc jakis nowy mebel, cos z ubrania, torebka itp.
Moze duzo piszesz/pracujesz/myjesz w tym okresie?
Dezodorantu/mydla (marki/rodzaju) nie zmienilas?

Właściwie to nic nie zmieniłam może tylko płyn do kąpieli ale to zmieniam za każdym razem kiedy skończy mi się obecna butelka. Więc w ciągu 4 m-cy zmieniłam kilka razy :)

Jassmina napisał/a:
Na badania go!

NIESTETY :/

Nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie teraz sobie tak właśnie pomyślałam że mam kłopoty z tarczycą więc może lepiej najpierw pójdę do endokrynologa może to ma jakiś związek ze sobą. Tylko nie wiem jaki :P
Dziękuję kochani za rady wiedziałam że mogę na Was liczyć :)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 08-10-2009, 12:47   

czarna, ja tez stawiam na wezly chlonne - sa na to kremy/masci, jak po nich nie przejdzie, to specjalista...

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2009, 07:30   

Krzyzak napisał/a:
czarna, ja tez stawiam na wezly chlonne - sa na to kremy/masci, jak po nich nie przejdzie, to specjalista...
Ja bym odwrócil kolejnosć i najpierw do specjalisty.... zgadzam sie z CNS to są dosć ważne miejsca i lepiej dokładnie zbadać.

A na wesoło--Może za często nosisz Czarka na rękach ślubie :P :biggrin: :biggrin:

Zdrówka :!: :!:

czarna 
moderator

Wysłany: 09-10-2009, 14:31   

Krzyzak napisał/a:

no to w takim razie trzeba się najpierw wybrać do apteki - ja tak nie znoszę chodzić do lekarza :doubt:

dm17 napisał/a:
A na wesoło--Może za często nosisz Czarka na rękach ślubie :P :biggrin: :biggrin:

a wiesz że to może i to jest powodem muszę "odstawić" go na jakiś czas i się przekonać hihihihihi :P

Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2009, 16:51   

moze, spróbuj zmienic sprzet do depilacji, byc moze cos podraznia skóre w tych miejscach i daje takie efekty

Pozdrawiam

JJK 
Mitsumaniak
Angelika

Auto: Pajero Sport 2.8 TD aut
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 09-10-2009, 21:34   

mam podobny problem, wczoraj poszłam do lekarza z bólem pod pachą ktory promieniował do żeber, lekarz wezwała karetkę i do szpitala, okazało sie że mam powikłania pogrypowe i z tego co zrozumiałam to mam oberwaną opłucną, jeżeli ostatnio przechodziłaś grype lub miałaś kaszel to własnie to może być powodem tego bólu, ale lekarz koniecznie powinien Cię zbadać

[ Dodano: 09-10-2009, 21:35 ]
ps po raz pierwszy zaliczyłam Irlandzki szpital........koszmar

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 10-10-2009, 00:00   

czarna ja musiałem odstawić antyperspiranty. Powodem między innymi był ból.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Blondi 
Mitsumaniak
admin Morfiego ;P

Auto: srebrna strzała :)
Wysłany: 11-10-2009, 00:31   

Jak najbardziej powinnaś iść do lekarza bo zdrowie jest ważne i nie ma co sie zastanawiać.
A nie zmieniłaś w tym czasie stanika? Wiem, że to głupio brzmi ale czasem nie zdajemy sobie sprawy jaką krzywde może zrobić zle dobrany stanik.

tak czy siak zgadzam sie z
Jassmina napisał/a:
Na badania go!

JJK 
Mitsumaniak
Angelika

Auto: Pajero Sport 2.8 TD aut
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 07-02-2010, 16:10   

witam was wszystkich po dość długiej przerwie, zaczynam tutaj bo pamiętam jak się wypowiadałam na temat bólu pod pachą, myślałam że już po wszystkim ale ból powrócił, nie tylko pod pachą ale i w piersi zaczęło mnie coś jakby parzyć , teraz czekam na miejsce w klinice leczenia nowotworów piersi, niestety poprzednich badań jak trafiłam do szpitala, nie miałam przeprowadzonych w tym kierunku a szkoda bo czas leci a to czekanie mnie dodatkowo dobija. Kobiety..... dbajmy o siebie

Odpowiedz do tematu