Coś mi dolega....... |
Autor |
Wiadomość |
czarna
moderator

Auto: Mazda 323f '99 DITD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-10-2009, 13:55 Coś mi dolega.......
|
|
|
Mam problem ponieważ od pewnego czasu (3 może 4 miesiące) odczuwam ogromny ból pod pachą czasami pod jedną a czasami pod obiema. Na początku ignorowałam to ale niestety bóle są coraz silniejsze odczuwam je przy lekkim nacisku, a także kiedy nic nie robię. Byłam na usg i badaniu krwi i wszystko jest w normie krwinki, płytki, ob itd. Nie wiem czym może to być spowodowane. Lekarz powiedział żebym na razie odstawiła antyperspirant bo to on może powodować takie bóle. Ale ja całe życie używałam antyperspirantu i nie miałam wcześniej takich dolegliwości.
Czy ktoś z Was spotkał się może z taką dolegliwością i jakoś sobie z nią poradził??
Będę wdzięczna za jakieś informacje
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 07-10-2009, 14:13
|
|
|
czarna, Jeśli ból jest podskórny, a nie powierzchniowy to tam są węzły chłonne. Moja koleżanka z pracy zakończyła to nowotworem. Nie chcę Cię przestraszyć, bo to może być zupełnie coś innego, ale poproś lekarza o skierowanie na dokładne badania. Lepiej dmuchać na zimne. |
|
 |
Iwonka3Miasto
Mitsumaniak
Auto: Colt CAO 1,6
|
Wysłany: 07-10-2009, 15:21
|
|
|
Niestety bóle mogą byc różnego pochodzenia. Czy w ostatnim czasie ćwiczyłaś na siłowni, bądź na zajęciach fitnes? Ja miałam takie bóle jak zaczęłam ćwiczyć, ale po jakim czasie minęło.
Zdrówka życzę |
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych. Trzeba tylko bardzo chcieć. Na cuda.. trzeba chwile poczekać |
|
|
|
 |
Jassmina
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CJ0 1.3
|
Wysłany: 07-10-2009, 15:24
|
|
|
Cmentarny Cns ma rację - to prawdopodobnie węzły chłonne.
Za długo się chodziło z krótkim rękawkiem pod koniec lata!
Na badania go! |
_________________ Nasze Wariaty : Colt CJ0 1.3 "Bonifacy", Galant EA5W
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 07-10-2009, 17:32
|
|
|
Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała. Jeśli masz dość miękkie włosy to po goleniu mogą się nie przebijać przez skórę. Wtedy włos wrasta w przeciwną stronę i tworzy się wolna przestrzeń pod skórą. Powstaje stan zapalny i ropień, a czasami przetoka do węzłów chłonnych. Można się tego pozbyć prostym zabiegiem chirurgicznym.
Tak czy siak: ZDROWIEJ ! |
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
|
Wysłany: 07-10-2009, 21:19
|
|
|
Zastanow sie co zmienilas te pare miesiecy temu.
Moze byc jakis nowy mebel, cos z ubrania, torebka itp.
Moze duzo piszesz/pracujesz/myjesz w tym okresie?
Dezodorantu/mydla (marki/rodzaju) nie zmienilas? |
|
|
|
 |
czarna
moderator

|
Wysłany: 08-10-2009, 11:02
|
|
|
cns80 napisał/a: | ale poproś lekarza o skierowanie na dokładne badania. |
Chyba będę musiała tak zrobić myślałam tylko że uniknę wysiadywania pod gabinetami myśląc czego się dowiem.
mkm napisał/a: | Zastanow sie co zmienilas te pare miesiecy temu.
Moze byc jakis nowy mebel, cos z ubrania, torebka itp.
Moze duzo piszesz/pracujesz/myjesz w tym okresie?
Dezodorantu/mydla (marki/rodzaju) nie zmienilas? |
Właściwie to nic nie zmieniłam może tylko płyn do kąpieli ale to zmieniam za każdym razem kiedy skończy mi się obecna butelka. Więc w ciągu 4 m-cy zmieniłam kilka razy
Jassmina napisał/a: | Na badania go! |
NIESTETY :/
Nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie teraz sobie tak właśnie pomyślałam że mam kłopoty z tarczycą więc może lepiej najpierw pójdę do endokrynologa może to ma jakiś związek ze sobą. Tylko nie wiem jaki
Dziękuję kochani za rady wiedziałam że mogę na Was liczyć |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24310 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 08-10-2009, 12:47
|
|
|
czarna, ja tez stawiam na wezly chlonne - sa na to kremy/masci, jak po nich nie przejdzie, to specjalista... |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-10-2009, 07:30
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | czarna, ja tez stawiam na wezly chlonne - sa na to kremy/masci, jak po nich nie przejdzie, to specjalista... | Ja bym odwrócil kolejnosć i najpierw do specjalisty.... zgadzam sie z CNS to są dosć ważne miejsca i lepiej dokładnie zbadać.
A na wesoło--Może za często nosisz Czarka na rękach ślubie
Zdrówka |
|
|
|
 |
czarna
moderator

|
Wysłany: 09-10-2009, 14:31
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | czarna, ja tez stawiam na wezly chlonne - sa na to kremy/masci, jak po nich nie przejdzie, to specjalista... |
no to w takim razie trzeba się najpierw wybrać do apteki - ja tak nie znoszę chodzić do lekarza
dm17 napisał/a: | A na wesoło--Może za często nosisz Czarka na rękach ślubie |
a wiesz że to może i to jest powodem muszę "odstawić" go na jakiś czas i się przekonać hihihihihi |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 09-10-2009, 16:51
|
|
|
moze, spróbuj zmienic sprzet do depilacji, byc moze cos podraznia skóre w tych miejscach i daje takie efekty
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
JJK
Mitsumaniak Angelika
Auto: Pajero Sport 2.8 TD aut
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 09-10-2009, 21:34
|
|
|
mam podobny problem, wczoraj poszłam do lekarza z bólem pod pachą ktory promieniował do żeber, lekarz wezwała karetkę i do szpitala, okazało sie że mam powikłania pogrypowe i z tego co zrozumiałam to mam oberwaną opłucną, jeżeli ostatnio przechodziłaś grype lub miałaś kaszel to własnie to może być powodem tego bólu, ale lekarz koniecznie powinien Cię zbadać
[ Dodano: 09-10-2009, 21:35 ]
ps po raz pierwszy zaliczyłam Irlandzki szpital........koszmar |
_________________ pozdrawiam Wszystkich |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 10-10-2009, 00:00
|
|
|
czarna ja musiałem odstawić antyperspiranty. Powodem między innymi był ból. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Blondi
Mitsumaniak admin Morfiego ;P

Auto: srebrna strzała :)
|
Wysłany: 11-10-2009, 00:31
|
|
|
Jak najbardziej powinnaś iść do lekarza bo zdrowie jest ważne i nie ma co sie zastanawiać.
A nie zmieniłaś w tym czasie stanika? Wiem, że to głupio brzmi ale czasem nie zdajemy sobie sprawy jaką krzywde może zrobić zle dobrany stanik.
tak czy siak zgadzam sie z
Jassmina napisał/a: | Na badania go! |
|
|
|
|
 |
JJK
Mitsumaniak Angelika
Auto: Pajero Sport 2.8 TD aut
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 07-02-2010, 16:10
|
|
|
witam was wszystkich po dość długiej przerwie, zaczynam tutaj bo pamiętam jak się wypowiadałam na temat bólu pod pachą, myślałam że już po wszystkim ale ból powrócił, nie tylko pod pachą ale i w piersi zaczęło mnie coś jakby parzyć , teraz czekam na miejsce w klinice leczenia nowotworów piersi, niestety poprzednich badań jak trafiłam do szpitala, nie miałam przeprowadzonych w tym kierunku a szkoda bo czas leci a to czekanie mnie dodatkowo dobija. Kobiety..... dbajmy o siebie |
_________________ pozdrawiam Wszystkich |
|
|
|
 |
|