|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z mocą i silnikiem?? |
Autor |
Wiadomość |
Zakatek
Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 2003
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-10-2009, 20:23 Problem z mocą i silnikiem??
|
|
|
Otóż w moim kochanym Pajero II rocznik 95 od niedawna pojawiła się dziwna usterka. Ok miesiąc temu był u mechanika. Silnik gaśnie nie wiadomo dlaczego np. po oddaniu gazu na światłach, podczas jazy pod górkę (asfalt) silnik dziwnie się męczy (przy 3tys obrotów, daje odgłos jak przy maksymalnym obciążeniu ). Ta sytuacja zdarza się raz na jakiś czas, chociaż dzisiaj zgasł mi aż 4 razy.... ;(. Co może być przyczyną problemu?? Brudny filtr paliwa...???
Na pewno nie jest to wina silnika, ponieważ (niezależny) mechanik zapewnił mnie, że przejadę na nim jeszcze na pewno ok. 0.5mln kilometrów.
P.S Proszę o jasno sformowane wypowiedzi, ponieważ jestem "zielony" w sprawach mechaniki samochodowej... |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 15-10-2009, 20:49
|
|
|
u mnie kiedys mialem problem z moca, auto nie chcialo ruszyc ze skrzyzownia i przy tym kopcil. Winny byl zawor egr. Zawiedzal sie w pozycji otwartej. Wtedy silnik dostaje spaliny wraz z powietrzem. Ja zamiast wymieniacz czy naprawiac zaslepilem go. Sproboj zdjac wezyk podcisnienia z zaworu, tylko zatkaj wezyk na wszlki wypadek. Jezeli efekt nie bedzie wystapowal to masz odpowiedz jak nadal bedzie to musisz szukac czego innego |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 15-10-2009, 21:47 Re: Problem z mocą i silnikiem??
|
|
|
Zakatek napisał/a: | Otóż w moim kochanym Pajero II rocznik 95 od niedawna pojawiła się dziwna usterka. Ok miesiąc temu był u mechanika. Silnik gaśnie nie wiadomo dlaczego np. po oddaniu gazu na światłach, podczas jazy pod górkę (asfalt) silnik dziwnie się męczy (przy 3tys obrotów, daje odgłos jak przy maksymalnym obciążeniu ). Ta sytuacja zdarza się raz na jakiś czas, chociaż dzisiaj zgasł mi aż 4 razy.... ;(. Co może być przyczyną problemu?? Brudny filtr paliwa...???
Na pewno nie jest to wina silnika, ponieważ (niezależny) mechanik zapewnił mnie, że przejadę na nim jeszcze na pewno ok. 0.5mln kilometrów.
P.S Proszę o jasno sformowane wypowiedzi, ponieważ jestem "zielony" w sprawach mechaniki samochodowej... |
Zacznij może od wymiany filtrów, To co nieraz widzę przechodzi ludzkie pojęcie, czasem są zabita i czarne że hej.
jeśli nie pomoże będziemy myśleć dalej. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Zakatek
Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 2003
|
Wysłany: 25-10-2009, 16:22
|
|
|
Misek jest u lakiernika, więc nie mogę sprawdzić co to.
[ Dodano: 11-11-2009, 20:17 ]
Problem rozwiązany,wymiana filtra paliwa starczyła.
Dzięki zbyszekm 2 |
|
|
|
 |
|
|