Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
różnica pomiędzy Invite i Intense
Autor Wiadomość
pawkwa 
Nowy Forumowicz

Auto: IVECO
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 18-10-2009, 11:36   różnica pomiędzy Invite i Intense

Wiem oczywiście na podstawie informacji katalogowych co zawierają obie wersje wyposażenia - nie chodzi o wskazywanie tych rónić. Istotne dodatki wersji "bogatszej " to koła 18", czujniki cofania, system audio (głównie zmieniarka CD) oraz inna tapicerka i jej dotyczy moje pytanie - czy istotnie jest 'lepsza"? Po zamontowaniu w INVITE czujników cofania różnica INTENSE wynosi 5300zł. Nie przywiązuję wagi do "audio" więc te 5300 w moim przypadku sprowadza się do kółek i foteli.., stąd pytanie, czy foteliki/tapicerka są znacząca lepsze w INTENSE?

jurekschroda 
Forumowicz

Auto: Lancer, Colt, Carisma
Wysłany: 19-10-2009, 14:58   

Są lepiej wyprofilowane ( boczki). Tapicerka tez materiałowa (nie welur) o nieco innym wzorze. Co do kółek.... opony mają niższy profil - to raz. Dwa - Intense ma sztywniejsze zawieszenie, więc na nasze drogi nie wiem, czy nie lepszy byłby Invite. Ponadto możesz mieć pewne problemy z dostaniem Intense.

bul_ion 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Intense
Wysłany: 19-10-2009, 18:27   

W tym roku Intense'a będzie cięzko znaleźć.

Jeśli chodzi o wnętrze, to najwazniejsza różnica to wykończenie konsoli centralnej. W Intense'ie jest takie jak w katalogach (wzór "carbon" + zamykane skrytki) zamiast tanich plastików i dziur.

Osobiście polecałbym dorwanie jakiegoś Intense'a w salonie i zobaczenie na własne oczy - różnica jest spora i może rzutować na decyzję (wiem z autopsji).

kaeres
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2009, 14:58   

A możecie na zdjęciach przedstawić istotne różnice w tych tapicerkach czy konsolach centralnych ?

roobku 
Forumowicz
inż.

Auto: Lancer 09' 1.8 Intense
Wysłany: 20-10-2009, 15:52   

jurekschroda napisał/a:
Są lepiej wyprofilowane ( boczki). Tapicerka tez materiałowa (nie welur) o nieco innym wzorze. Co do kółek.... opony mają niższy profil - to raz. Dwa - Intense ma sztywniejsze zawieszenie, więc na nasze drogi nie wiem, czy nie lepszy byłby Invite. Ponadto możesz mieć pewne problemy z dostaniem Intense.

zawieszenie jest wystarczająco komfortowe, przyjemnie sztywne i nie tak twarde żeby dzwoniły plomby w żębach na naszych dziurawych drogach, minus to koła 18 cali, opony strasznie drogie ale wygląd bezbłędny

Pawcho 
Forumowicz
Pawcho

Auto: Lancer 1.8 SB Intense
Wysłany: 20-10-2009, 16:31   

No jeszcze czujniki deszczu/wygodna sprawa/ i swiateł/ może akurat mniej przydatny/,światła przeciwmgielne i ddatkowe spojlery przy progach.Fotele faktycznie ciut lepiej wyprofilowane - zdecydowanie wygodniejsze no jak dla mnie. Generalnie jeżeli ta kwota Cię nie zarżnie finansowo to bym brał wersję wyższą.Faktycznie ceny opony coś ok. 800-1000zł jak zniszczysz i to spory minus :lol: ale z drugiej strony wygląd.No i może być problem z dostaniem czytając posty w innym wątku.

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 21-10-2009, 09:44   

Pawcho napisał/a:
No jeszcze czujniki deszczu/wygodna sprawa/ i swiateł/ może akurat mniej przydatny/,światła przeciwmgielne

Teraz sa tez w Invite, ale nie ma zestawu BT

Rudy_G 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback '09
Wysłany: 03-11-2009, 21:56   

Jakieś 2 tyg temu znalazłem trzy Intensy w salonie Satall w Łodzi. Jeden już zamówiłem, czarny :) Wtedy były jeszcze dwa dostępne biały i srebrno-zielony.

Odpowiedz do tematu