Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
01-11-2009, 18:29
[EAx 97-04] Galant kombi 2.0 SE, Oraz inne auta Ladapis`a
Autor Wiadomość
Ladapis 
Forumowicz

Auto: Nissan Sunny N14, Mazda 626 GD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-07-2009, 22:19   [EAx 97-04] Galant kombi 2.0 SE, Oraz inne auta Ladapis`a

Witajcie;
Jestem tu w MITSU nowy, ale dotąd działałem w klubach HONDY, NISSANA i MAZDY. Jeżdżę tylko japońcami i mam też amatorską stronkę-linkownię o tematyce aut japońskich marek. Tyle tytułem przedstawienia, a teraz proszę o opinię.

Chcę kupić EA kombi 2.0 benzyna na wypasie, najchętniej czarnego lub szarego... ostatecznie srebrnego, dlatego skazany jestem raczej na SE. Proszę o uwagi na temat tej oferty pana z Rzeczycy pod Wrockiem, jak i na temat samego dostawcy. Podobno specjalizuje się m.in. w Galach i sprzedał kilka auto do dolnośląskich Mitsumaniaków. Czy warto mi do niego jechać aż z Gdańska?

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9325952

Kod:
Mitsubishi Galant KOMBI 2.0 SPORT EDITION Z NIE
Cena (brutto):

14 700 PLN / 3 463 EUR (do negocjacji)
Ubezpieczenie OC AC: Oblicz i porównaj składki 12 towarzystw w naszym kalkulatorze OC AC
Typ:

Kombi
Informacje:

Rok produkcji: 1999, 173 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 2000 cm3, benzyna, czarny-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:

serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:

MAM DO SPRZEDANIA ŁADNEGO GALANTA KOMBI W NAJLEPSZEJ WERSJI SPORT EDITION ŚWIEŻO SPROWADZONEGO Z NIEMIEC. AUTO WYPOSAŻONE JEST W DWU LITROWY JAPOŃSKI SILNIK KTÓRY PALI ZALEDWIE 7L/100KM, ALUMINIOWY KOLEKTOR SSĄCY MOŻLIWOŚĆ TANIEGO MONTAŻU GAZU.AUTO JEST BEZWYPADKOWE , BLACHARKA BEZ RDZY. AUTO MA 173 TYŚ KM Z KSIĄŻKĄ SERWISOWĄ PROWADZONĄ DO 90 TYŚ KM W 2004 ROKU. AUTO TECHNICZNIE JEST W SUPER STANIE (SILNIK , SKRZYNIA BIEGÓW DZIAŁAJĄ IDEALNIE), KLIMATYZACJA CHŁODZI NATYCHMIAST PO ZAŁĄCZENIU. WSZYSTKIE ELEMENTY WYPOSAŻENIA DZIAŁAJĄ. AUTO W ŚRODKU ZADBANE ŻADNYCH PRZETARĆ, DZIUR CZY ROZDARĆ, NIESTETY BRAK RADIA. DO AUTA KOMPLETNA DOKUMENTACJA PLUS DWA KLUCZYKI I PILOT DO CENTRALNEGO ZAMKA. AUTO BOGATO WYPOSAŻONE:4xAIRBAG, KLIMATRONIK, ABS, 4xEL.SZYBY, EL.LUSTERKA, WELUROWA TAPICERKA, ALUFELGI 15", IMMOBILAJZER, HALOGENY, CIEMNE SZYBY FABRYCZNE, CENT.ZAMEK, WSPO.KIEROWNICY, RELINGI, ROLETA BAGAŻNIKA. PODANA CENA DO OPŁAT KTÓRE KOSZTUJĄ 1500ZŁ. MOŻLIWOŚĆ ZAKUPU AUTA JUŻ PO WSZYSTKICH OPŁATACH ZA CENĘ 15900ZŁ Z FAKTURĄ VAT-MARŻA. KUPUJĄCY ZWOLNIONY Z OPŁATY SKARBOWEJ. ZAPEWNIAM TRANSPORT AUTA DO DOMU NA LAWECIE PO ZAKUPIE ZA DARMO. AUTO DO OBEJRZENIA W RZECZYCY 30 KM OD WROCŁAWIA.
Dane kontaktowe

Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.

Polska , Wrocław (woj. dolnośląskie),
tel.: +48 880 214-093

Ladapis
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 05-08-2009, 10:51, w całości zmieniany 5 razy  

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 24-07-2009, 00:18   

Ladapis, Se identyczne jak moje tyle ze moj 2,5 V6 w automacie,po za małymi mankamentami nie ma się do czego przyczepić:

-zaślepka zderzaka do przykręcenia najlepiej na wkręty
-brak znaczka mitsubishi na klapie,ale jest za to SE
-lekko wytarta kierownica,albo na zdjęciach jest taki poblask światła
-felgi są ori ale nie z pakietu SE tu są bodajże 15" pakiet SE miał 17"

Przejrzyj zresztą moja galerii masz wszystkie zdjęcia

Co do sprzedającego słyszałem jak na razie same dobre recenzje,auta które sprowadza bardzo szybko sprzedaje,jeżeli jesteś zdecydowany na takiego miska,to go rezerwuj i jedz po niego,bo moim zdaniem warto.

Pozdrawiam.

Ladapis 
Forumowicz

Wysłany: 24-07-2009, 08:43   

Dziękuję za szybką odpowiedź i poproszę o więcej opinii. Z tego co się dowiedziałem to miał malowany przedni zderzak z powodu zmatowienia od autostradowych kamyków oraz do połowy lakierowany lewy tylny błotnik, przy okazji naprawy prawego nadkola. Na zdjęciu widać jeszcze wgniecenie na prawych tylnych drzwiach, kierownica rzeczywiście jest wytarta, podobnie jak fotel kierowcy, co może wskazywać na przebieg większy niż 170 kkm. Za to mechanicznie podobno jest bardzo dobry, a sprzedający wydaje się w porządku. Powiedział, że silnik został umyty, lakier spolerowany, wnętrze wyczyszczone - wszystko zleca, jak sprowadza auta. Są podobno drobne luzy w zawieszeniu. Tyle co się dowiedziałem i chciałem jechać. Zarezerwowałem, ale coś mi wypadło i nie mogłem jechać. Może mógłbym w weekend, dlatego podpowiedzcie proszę cokolwiek wiecie lub przypuszczacie.
Z góry dziękuję.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 24-07-2009, 10:08   

Według mnie też wygląda ok.

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Wysłany: 24-07-2009, 10:25   

Ladapis, Z tych zdjęć nie można nic więcej stwierdzić,pod względem wizualnym jest wszystko OK,pod mech.to już by trzeba było się nim przejechać,co do kierownicy,to nie każda kierownica świadczy o kręceniu licznika,auto mogło w większym stopniu jeździć w cyklu miejskim,a także struktura potu ludzkiego rożnie wpływa na skore,mam identyczna kierownice kolegi z podobnym przebiegiem,wygląda identycznie i licznik nie był kręcony.

Pozdrawiam

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 24-07-2009, 11:52   

Też swego czasu miałem kupić od nich auto ale się spóźniłem. Ale zostało też przez MM zakupione :) Kupujący był zadowolony.
Z tych fotek autko dość ładne.
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)

davyjohn 
Mitsumaniak

Auto: Grandis DiD i E88A
Wysłany: 24-07-2009, 13:24   

Poza jedną nieścisłością, że SE to najlepsza wersja ;) wydaje się być ciekawym towarem. Na plus stan zewnętrzny przy tych zdjęciach - prezentuje się zacnie.
Tylko znowu cena - ostatnio jakoś wszystko droższe, pomimo że € tanieje - dziwny objaw.
Na pewno za 2 litry '99 powinieneś powalczyć o niższą cenę.
Mitsubishi Galant E88A - 2.5 V6 170KM 4x4 - w ciągłym przygotowaniu ale już startuje
www.ak.szczecin.pl
Chociaż w domu głód i nędza, sześć cylindrów mnie napędza

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Wysłany: 24-07-2009, 14:53   

davyjohn napisał/a:
Tylko znowu cena - ostatnio jakoś wszystko droższe, pomimo że € tanieje - dziwny objaw.
Na pewno za 2 litry '99 powinieneś powalczyć o niższą cenę.

Zgodzę się ze cena trochę wysoka,z tego co wiem od kumpla to u wroga tańsze są kombiacze niż sedańczyki,ale i sami niemcy powariowali z cenami ostatnio,
Ladapis, powalcz o dobra cenę dla Ciebie łącznie z transportem,bo sprzedawca oferuje,nie ma co ryzykować jazdy na kolach,zapytaj Cezara powie Ci coś na ten temat,a jak sadze będziesz przejeżdżał przez tereny przez które on jechał.

Cezar 
Mitsumaniak
Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Wysłany: 24-07-2009, 16:26   

Kmer napisał/a:
Ladapis, powalcz o dobra cenę dla Ciebie łącznie z transportem,bo sprzedawca oferuje,nie ma co ryzykować jazdy na kolach,zapytaj Cezara powie Ci coś na ten temat,a jak sadze będziesz przejeżdżał przez tereny przez które on jechał.

Nie ma co kombinowac, jak kupisz to zamawiaj lawete - bedzie mniej stresu :wink:
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo Panther Black Titanium X 17.05.2019 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...

______________EA5A & EA2A

Ladapis 
Forumowicz

Wysłany: 25-07-2009, 15:32   

Dziękuję za liczny odzew!
Jaka wg Was powinna być cena. Z napalenia już ochłonąłem i szukam takiej sztuki już i tak swoimi kanałami, ale wciąż mnie korci. Jeśli chodzi o cenę to już próbowałem, bo też mi się wydawał za drogi, jak na pierwszy rok liftingu, ale sprzedający był twardy. A tak przy okazji, to w papierach jak rok produkcji jest końcówka grudnia 2008, a rejestracja 2009.
Może wybiorę się na przejażdżkę, ale na razie jeszcze jestem uziemiony.

Podaję z kolei numer VIN tego Gala, może to nasunie Wam jeszcze jakieś myśli:

JMBLNEA2WWY001195

Wszystko chyba rozkodowałem, ale nie pasuje mi ostatnia litera Y... czy nie powinno być Z...?

O Mazdach mam super dekoder rosyjski, który podaje nawet jaka tapicerka, ile głośników i spojlerów itp... takie szczegóły (!) nie mówiąc na jaki konkretnie kraj była robiona. Czy o Miśkach też takie coś macie niż tylko, że:
JMB - Japonia Mitsubishi...
L-kombi
N - 5 biegów, manual
EA - model budy
2 - motor 4G63 SOHC
W - kombi (? po raz drugi?)
W - 1998
Y - ... no właśnie Z to by była fabryka w mieście na O...
001195 - te właśnie numery w Mazdach rozkodowuje Ruski dekoder

Kto ma Madzię, to niech sobie wypróbuje:
http://mazda-fun.net.ru/vin/

Przy okazji dwa pytania administracyjne, chyba do adminów, ale zapytam tutaj... może mnie nie wyrzucą:

1.
Mam zaznaczoną opcję powiadamiania o nowych wypowiedziach w tym wątku, a jednak emalie dostałem tylko dwie - o pierwszych dwóch odpowiedziach. O kolejnych już nie dostawałem. Czy wiecie dlaczego?

2.
W moim pierwszym poście podałem tylko linka do ogłoszenia, a teraz patrzę i jest cała jego treść i fotki. Czy ktoś dokonał tuningu mojego zapytania do Was?

Jacek25KRK 
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Wysłany: 25-07-2009, 16:22   

Cytat:
2.
W moim pierwszym poście podałem tylko linka do ogłoszenia, a teraz patrzę i jest cała jego treść i fotki. Czy ktoś dokonał tuningu mojego zapytania do Was?

w związku ze zmianami na forum i pojawieniem się tego wątku:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247
pewnie któryś z modów podrasował ci posta (zresztą słusznie)

Ladapis 
Forumowicz

Wysłany: 25-07-2009, 16:28   

Aaa... to bardzo mądre posunięcie. Dziękuję za darmowy tuning mojego posta. Będę się stosował, aby wszystkim było łatwiej.
Fajnie tu u was... sympatycznie, życzliwie, a przy tym konkretnie i profesjonalnie.
Miło będzie (...a w zasadzie już jest) do was dołączyć ;-)

L.

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Wysłany: 25-07-2009, 19:51   

Ladapis, VIN: JMBLNEA2WWY001195 Сборка: Европа Марка: GALANT S/WAGON(58Q) Модель: 2000(4CYL)/2WD(EA2W) Классификация: GLS(MPI),5FM/T(CENTRAL-EU/D3) LHD(LNHEDL6C) Опция: U82 Внешн цв.: X08D Внутр цв.: 60J Дата: 03/1998.3

A tu masz linka do dekodera http://www.detali.ru/cat/mi/mi.mycat

Ladapis 
Forumowicz

Wysłany: 25-07-2009, 20:23   

Zastanawiam się czy to auto ma już poprawione hamulce. Na telefon sprzedawca powiedział, że na jego oko tarcze mają bliżej 270 niż 250 cm (podobno poszedł zmierzyć ale bez zdejmowania koła - na ile pozwalały prześwity w feldze). Poza tym, jak czytałem, chyba wszystkie SE już miały poprawione hamulce... no a z drugiej strony na zdjęciach widać, że felgi są przykręcane na 4 śruby... Na Allegro kołpaki 15-calowe mają 5 śrub...
Dla Was to pewnie oczywiste... podpowiecie?

Ladapis 
Forumowicz

Wysłany: 27-07-2009, 08:39   

Witajcie.
A może ktoś tamtędy przejeżdża po drodze do pracy i mógłby wpaść to auto obejrzeć?
Rzeczyca ok. 30 km od Wrocka...
Dzwoniłem i auto jeszcze jest.

L.

[ Dodano: 03-08-2009, 23:35 ]
A co myślicie o tym:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9419378

Mitsubishi Galant 2,0 16V Sport EditionWydrukuj ofertę
Cena (brutto):

12 000 PLN / 2 884 EUR (do negocjacji)
Ubezpieczenie OC AC: Oblicz i porównaj składki 12 towarzystw w naszym kalkulatorze OC AC
Typ:

Kombi
Informacje:

Rok produkcji: 1998, Data rejestracji: 06/1998, Przegląd: 07/2010, Ubezpieczenie: 07/2010, 198 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 1997 cm3, benzyna, granatowy-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, hak, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, ASR, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:

Mitsubishi Galant 2,0 16V
Poza tym co wyżej, w wyposażeniu:
Klimatronic
4x el. szyby
4 poduszki powietrzne
alufelgi 17"
roleta bagażnik
opony-tył kupione w marcu, przód-jeden sezon
Silnik bardzo ekonomiczny, średnio 7,5l/100km a przy tym zapewniający dobre osiągi, rewelacyjne hamulce i ciekawa stylistyka. Wielowahaczowe zawieszenie sprawia, że auto trzyma się drogi i świetnie pokonuje zakręty.
Auto w ciągłym użytkowaniu, więcej zdjęć mogę wysłać na email.
Samochód posiada mało widoczne otarcia, zdobyte na ciasnych parkingach, można je spolerować ale nie mam na to czasu.
Proszę dzwonić lub pisać na email, odpowiem na wszystkie pytania.
Samochód do obejrzenia w Nowym Tomyślu lub w okolicach (do uzgodnienia).
Jestem pierwszym właścicielem w kraju.

Zastrzegam sobie prawo do wycofania oferty ze względu na wystawianie w innych mediach.
Dane kontaktowe

Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.

Polska , Nowy Tomyśl (woj. wielkopolskie),
tel.: +48 608 761 261

[ Dodano: 03-08-2009, 23:36 ]
...albo o tym:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9408645

Mitsubishi Galant Śliczny Błękitny GalantWydrukuj ofertę
Cena (brutto):

12 900 PLN / 3 101 EUR
Typ:

Kombi
Informacje:

Rok produkcji: 2000, 18 900 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 1998 cm3, benzyna, niebieski-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne
Dodatkowe informacje:

serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy
Opis pojazdu:

Posiadam do sprzedania: Mitsubishi Galant Kombi sprowadzony z Niemiec

Wyczerpujących informacji na temat samochodu (wyposażenia i stanu technicznego) oraz formalności związanych z rejestracją udzielę telefonicznie pod numerem 696 978 794, uprzejmie proszę nie dzwonić na numer fax-u podany powyżej.

Samochód jest do obejrzenia w Jaworze (dolnośląskie) 60 km na zachód od Wrocławia, ulica Piastowska wjazd do Jawora od strony Strzegomia

·Możliwość sprawdzić na stacji kontroli pojazdów.
·Możliwy zakup w kredycie na uproszczonych zasadach.

Wszelkich informacji na temat auta udzielę
pod nr telefonu 0 696 978 794

[ Dodano: 05-08-2009, 00:12 ]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi