|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E57A 2.0D] Reperaturka pompy hamulcowej z ABS |
Autor |
Wiadomość |
adk11
Nowy Forumowicz
Auto: Ford mondeo 2.0 tddi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-10-2009, 10:18 [E57A 2.0D] Reperaturka pompy hamulcowej z ABS
|
|
|
Jako że to mój pierwszy post na tym szacownym forum, pragne się przywitać
Koledzy mam problem z hamulcami, od kupna samochodu są b.słabe hamulce, tzn niby są ale nisko, podpompowanie hamulca podnosi pedał wyżej ale na pracującym silniku dłuższe przytrzymanie powoduje ze idzie on w podłoge. Wczoraj wymieniałem cały płyn hamulcowy i niewiele to pomogło, sprawdzaliśmy sciągniętą pompe hamulcową z kuzynem mechanikiem i dość słabo ona tłoczy płyn hamulcowy. Chciałem dziś zamówić do niej zestaw naprawczy ale w sklepie nie wiedzą jaka jest średnica pompy w środku i nie potrafią dobrać odpowiedniego zestawu. Na pompie nie widziałem oznaczenia ani jakichś informacji o śr., na stronie IC niby jest że powinno być 22,2 mm czy na pewno? Bardzo proszę o w miarę szybką odp chciałbym ten zestaw zamówić i skończyć temat hamulca.
[ Dodano: 26-10-2009, 10:25 ]
Temat można zamknąć bo się okazało że brak do tej średnicy zastawów naprawczych, 25.4 mają tylko w serwisie wiec muszę kupić pompę zamiennik. |
|
|
|
 |
|
|