Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Chooper
04-11-2009, 18:09
[Cari 1.6] Drzwi i problem z ich otwarciem
Autor Wiadomość
Xecutioner
[Usunięty]

Wysłany: 25-10-2009, 13:44   [Cari 1.6] Drzwi i problem z ich otwarciem

Witam, kolejny raz zwracam się do Was z prośbą o wskazówkę jak rozwiązać mój problem.

Pewnego pięknego dnia postanowiłem wymienić siłowniki w moim aucie od centralnego zamka. Wymieniłem tylko 2 z przodu z uwagi na fakt że nie korzystam z tylnych drzwi a jak ich używam to tylko do przewożenia laptopów. Nie na rękę mi był fakt że przy naciśnięciu na pilota każde drzwi się otwierały. Obecnie mój problem polega na tym, że nie mogę otworzyć drzwi tylnych za kierowcą. Wciśnięty był tam przycisk na dzieci a siłownik przestał działać całkowicie. Nie można również otworzyć ich na klamce z wewnątrz (przycisk na dzieci) oraz z zewnątrz (nie wiem czemu), mimo iż cyngiel jest dźwignięty. Próbowałem już wszystkiego, od terapii wstrząsowej do przeciskania druta między drzwiami aby jakoś ten przycisk na dzieci otworzyć. W firmie montującej centralne zamki i alarmy powiedziano mi, że tylko zerwanie tapicerki pomoże. Niestety wiąże się to z kosztami zakupu nowej a auto chcę sprzedać za kilka miesięcy i nie potrzebuję dodatkowego wydatku :(

Ktoś ma sposób jak ten problem rozwiązać?

PS.
Wygląda na to że mam drzwi których nawet włamywacz nie otworzy :)

TameR 
Nowy Forumowicz
COOKIES!!!

Auto: CARISMA 1.8GDI (DA2A)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-11-2009, 17:55   Re: Drzwi i problem z ich otwarciem

Xecutioner napisał/a:

PS.
Wygląda na to że mam drzwi których nawet włamywacz nie otworzy :)

A to można jako atut w ogłoszeniu zmieścić ;-)

A tak serio to:

http://www.auto-parts.spb...3V2q98LXj1MJII=

idą dwie "linki".... być może linka zewnętrzna spadła z "cyngla" bo tą drugą idącą do klamki wewnątrz możemy się nie przejmować (przycisk na dzieci)... i teraz pytanie pierwsze jak zatrzaśniemy sobie kulczyki w samochodzie to co .... też trzeba zrywać tapicerkę? nie... dzwonimy po pomoc drogową i przyjeżdża do nas klient wbija drewniany "kołek" między szybę a uszczelkę wkłada dziwnie powyginaną cienką blachę mówi żeby się odwrócić iiii.... i wtedy drogi czytelniku dzieje się magia... ;-)

I znów 3 słowa na serio... proponuję sprawdzić czy opisana powyżej możliwość przypadkiem nie zaistniała w naszych nieszczęsnych drzwiach. Fakt może nie od razu z pomocą drogową :-) ...przypuszczam że Ci od zakładania zamków powinni się znać na rzeczy ale.... o fachowcach mam swoje zdanie ;-)

Proponowałbym obdzwonić kilka firm zajmujących się otwieraniem bezinwazyjnym drzwi i przedstawić problem. Usługa kosztuje 150 - 250zł max. Jak bym się umawiał to na czystych zasadach nie otworzą to ni ma sałaty.

A na koniec... :-)

Blondynka niechcący zatrzasnęła drzwi samochodu, zostawiając w środku kluczyki w stacyjce. Na szczęście zostawiła lekko uchylone okno. Poszła więc na najbliższą stację benzynową, poprosiła ekspedienta o długi drucik za pomocą którego spróbuje wyciągnąć kluczyk.
Po chwili na stację benzynową wpada mężczyzna i śmieje się do rozpuku. Ekspedient pyta, co go tak rozbawiło, więc mężczyzna opowiada, jak blondynka próbuje drucikiem wyciągnąć uwięziony kluczyk.
Ekspedient zauważył, że nie ma w tym nic śmiesznego, że to bardzo dobry pomysł i że pierwszy raz w życiu spotkał tak inteligentną blondynkę. Na to odparł drugi mężczyzna:
- Owszem, ale druga siedzi w środku i mówi: trochę w prawo, trochę w lewo...

Colt CJ4A 1,6 16V '99 SportEd - Sprzedany ;-(

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-11-2009, 18:09   

Xecutioner, na początek uczymy się korzystać z bazy informacji na forum.

odpowiedź na Twoje pytanie znajdziesz tutaj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi