Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z kablami
Autor Wiadomość
mlodymekejn 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6, rok 99
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-10-2009, 23:17   problem z kablami

Witam. Mam pytanie odnośnie kabli głośnikowych, chciałem wymienić tylne głośniki, a także puścić nowe kable do nich, ponieważ fabryczne to "pomyłka". W kostce przy radiu wychodzą ok. 5-cio centymetrowe kabelki fabryczne (reszte uciąłem podczas podłączania wzmacniacza) i tutaj jest moje pytanie. Czy moge je zostawić i złączyć z grubszymi kablami, przeciągając na tył auta (czy nie odbije sie to na jakości dzwięku) czy lepiej jednak wymontować je w kostce i zamienić je na całej długości nowymi kablami.
A przy okazji, którędy najlepiej przeciągnąć kable do tylnej półki w Carismie?
Dzięki z góry za pomoc
Pozdrawiam

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 28-10-2009, 21:43   

Cytat:
Czy moge je zostawić i złączyć z grubszymi kablami

Porzuć ten pomysł jak najszybciej:-)
Cytat:
A przy okazji, którędy najlepiej przeciągnąć kable do tylnej półki w Carismie?

Zapewne "standardowa" metoda blisko progu będzie najlepsza. Oby tylko nie szły razem z kablami zasilającymi wzmacniacz. Odepnij listwy progowe, ściągnij wykładzinę (odegnij choć trochę) i będziesz miał wszystko jak na talerzu. Pozdrawiam

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 30-10-2009, 15:41   

mlodymekejn, najlepiej porzuć pomysł instalacji głośników w tylnej półce.

Poczytaj FAQ Bartka Nazara i może zmienisz zdanie :)

mlodymekejn 
Forumowicz

Wysłany: 01-11-2009, 21:31   

Owczar zestaw przedni to Hertz Esk 165, pracują pod wzmacniaczem Carpower Hpb-602 i radiem Alpine 7893, drzwi wygłuszyłem matami i wymieniłem kable. Wię wydaje mi sie, że przód mam "załatwiony" (choć myślałem że będzie troszke lepiej to chodziło), generalnie jest nie źle, dobry bass ale słaby sopran i dlatego chcę wymienić kable i na samym radiu ale wygłuszonym tyle dołączyć coś na półke. Brakuje mi jakichś głośników z tyłu, a skrzyni nie chce montować. Co byście mogli polecić w tym wypadku?
pozdrawiam

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 02-11-2009, 08:36   

A gdzie zamontowałeś wysokotonowe głośniki? Zamontowanie głośników z tyłu zepsuje Ci efekt sceny. A już na pewno nie poprawi sopranu.

mlodymekejn 
Forumowicz

Wysłany: 02-11-2009, 09:02   

Owczar Masz racje być może zepsuje to efekt sceny, ale napewno poprawi efekt całości (biorąc pod uwage dobre głośniki z tyłu i wygłuszenie)...
Tweetery zamontowałem na słupkach. Potrzebuje dobre głośniki na tył, które będą lepsze: Hertze DCX 165 lub ECX 165,czy Infinity 6201i?
Zastanawiałem sie jeszcze nad ustawieniami, lepiej dać na full bass i gain na wzmacniaczu czy zrobić to na radiu?
pozdrawiam

Odpowiedz do tematu