Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
22-04-2007, 18:09
[CJ1A 1.3] jaki płyn do układu hamulcowego
Autor Wiadomość
zyraff85
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2006, 15:38   [CJ1A 1.3] jaki płyn do układu hamulcowego

witam wszystkich chce wymienic płyn w układzie hamulcowym w moim Colciuku i nie wiem jaki płyn kupic prosze o dorade :)
pozdrawiam !!
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 22-04-2007, 18:09, w całości zmieniany 1 raz  

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-09-2006, 15:41   

DOT 4

a najlepiej to DOT 5,1 (w tej chwili najlepszy na rynku, ale niektore sklepy mowia ze go nie maja )

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2006, 16:40   

Ja w swoim CJ wymieniłem na DOT4 Mobila i jest super, płynu kupiłem 1 litr, żeby przepłukać układ.
Przy okazji zmieniłem klocki hamulcowe na Lucasy, miałem oryginalne japońskie (były zużyte w połowie) ale strasznie mnie irytowało hamowanie, wciskałem hamulec i nic sie nie działo. Po zmianie na Lucasy Colt hamuje 2 x lepiej. Klocki Lucasa są bardziej miękkie i szybciej się ścierają, ale nie krzywią tarcz i nawet jak się przypalą to efektywność hamowania jest taka sama. Czego nie można powiedzieć o oryginalnych japońszczańskich (są zrobione z twardszego materiału).

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2006, 18:25   

Plyn DOT-3 lub DOT-4.Roznia sie max temp pracy.NIe polecal DOT-5.1 gdyz nie jest mieszalny z innymi plynami hamulcowymi.Mam u siebie zalany DOT-4 firmy organica, 1 litr wystarczy ci na przeplukanie i uzupelnienie ukladu hamulowego.Pozdrawiam

zyraff85
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2006, 22:01   

dzieki wszystkim za odpowiedz:)
a ile wchodzi płynu do układu ? :)
z góry dzieki i pozdrawiam

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 06-09-2006, 22:57   

żyraff ściągnij service manual z działu download, tam znajdziesz to co cię nurtuje :D

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 07-09-2006, 10:07   

Ja zalałem DOT 5.1 do Galanta (wcześniej był DOT-4) - nie mam problemów. Do Colta zalałem DOT-4 (w zupełności wystarczy).
edit - litr wystarczy (nawet jeszcze płyn do sprzęgła da się wymienić)

zyraff85
[Usunięty]

Wysłany: 08-09-2006, 16:42   

dzis zakupiłem DOT 4 w sklepie motoryzacyjnym 2x0,5l wyszło mnie to 20zl w poniedzialek wymieniam płyn :) dzieki wszystkim za podopwiedzi :) pozdrawiam !! serecznie

Odpowiedz do tematu