|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Chooper 03-11-2009, 21:04 |
[Cari 1.6] jaki olej do skrzyni |
Autor |
Wiadomość |
marcin84k
Mitsumaniak
Auto: carisma 1,6 16v 98r 100KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Lis 2007 Posty: 201 Skąd: chrzanów
|
Wysłany: 03-11-2009, 21:01 [Cari 1.6] jaki olej do skrzyni
|
|
|
witam , im więcej szukam i czytam informacji na temat oleju do skrzyni tym większy mam młyn,,, Mam następujący problem :
wrzucając jedynkę często wchodzi mi trójka,, byłem u mechanika żeby mi sprawdził olej , mówi ze jest ładny, czysty , ale niestety jest poniżej minimum , nie problem dolać , jak by bylło wiadomo czym poprzednik zalał, postanowiłem wymienić na nowy :
ale jaki ?? jakiej firmy ,parametry?
carisma 1,6 16v 98 rok , 210 tyś przebiegu i jest malutki wyciek (jak mechanik mowil bardzo nie wielki i nie ma sensu tego ruszać)
bardzo proszę o pomoc i z góry bardzo dziękuje,
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 03-11-2009, 21:04
|
|
|
nie jesteś na forum od wczoraj i narzędzie wyszukiwarki powinieneś znać, Twoje pytanie padało wielokrotnie.
BT, na Twoim miejscu zacząłbym od sprawdzenia luzów na tulejkach dźwigni lewarka zmiany biegów i na wybieraku (takie plastikowe) i jak jest luz to wymienił.
ewentualną dyskusję prosze kontynuować w odpowiednim temacie |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
|
|