Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
22-04-2007, 18:16
[C52A 1.5] Spadają obroty
Autor Wiadomość
kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2006, 13:08   [C52A 1.5] Spadają obroty

Colt 1,5 GLX
Mam wachania obrotów, przepustnica czyszczona, kable wymienione, kopułka wymieniona, świece wymienione. Jak odpalam to na luzie chodzi równo, obroty spadają na zimnym silniku jak jadę i wcisnę sprzęgło, po zatrzymaniu stabilizują się. Załorzony jest gaz najprostsza instalacja regulowana ręcznie. Dodam tylko, że na benzynie jest bez problemów. Sytuacja stabilizuje się jak się rozgrzeje. Co to może być?
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 22-04-2007, 18:16, w całości zmieniany 2 razy  

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-09-2006, 20:12   

Mam podobnie na LPG jak jest zimny i jechałbym przez pierwsze kilka km z prędkością powyżej 100 km/h to mi na luzie zgaśnie. Dlatego jeżdżę na zimnym silniku ok. 80 km/h, nie więcej i wtedy jest OK. Przyzwyczaiłem się do tego. Myślę, że to może być wina nieodpowiedniej mieszanki powietrze-gaz.

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2006, 20:39   

Teżmi się tak wydaje jutro jadę do gazownika, dziś rozmawiałem z nim przez telefon ma sprawdzić mieszankę ale wpominał coś o ciśnieniu jak poprawi to napiszę co było chyba że tak musi być. Nie wiem czy to prawda ale ktoś mi powiedział, że jak jest zapłon nawet minimalnie przestawiony to też może być taki efekt.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 07-09-2006, 20:51   

Nie wiem czy przestawiony zapłon może to powodować, ale wiem, że ja mam źle ustawiony więc może coś w tym jest. W weekend będę ustawiał to dam znać.

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 08-09-2006, 20:38   

Zrobione, chodzi jak zegarek. Najpierw sprawdź zapłon u mnie akurat był ok, ustaw mieszankę, i to co było u mnie przyczyną poluzowało się kowadełko to przy przepustnicy wiesz to co jest do niego jest podłaczona linka gazu i sprężyna nie naciągała dlatego obroty się nie normowały odrazu. Jeśli pomogłem to się cieszę jak będziesz chciał wiedzieć więcej dzwoń 603-044-451

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 08-09-2006, 22:15   

Zapłonu nie ustawiałem jeszcze, bo nie mam czasu. Ciekawe to kowadełko. Sprawdzę i dam znać, ale u mnie raczej to nie to.

Odpowiedz do tematu