|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zaklejenie tablicy rejestracyjnej |
Autor |
Wiadomość |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 08-11-2009, 19:01 Zaklejenie tablicy rejestracyjnej
|
|
|
Spędziłem dwie noce poza domem i lancer stał pod blokiem w obcym mieście (we Wrocławiu). Rano po pierwszej nocy przednia tablica rejestracyjna była oklejona niebieską taśmą samoprzylepną. Po co ktoś miałby zrobić coś takiego? Jakieś oznakowanie? Auto przeznaczone do kradzieży? Jakiś sygnał czy ostrzeżenie dla właściciela? Dodam, że nie zająłem ostatniego miejsca parkingowego, bo obok było pusto. Nic nie zostąło uszkodzone czy porysowane, zamki nie nosiły śladów majstrowania, jedynie magnetyczna podstawa do anteny CB była przesunięta o jakieś 20 cm, ale jej nie ukradli, bo kabel jest wewnątrz przymocowany, mogli tylko obciąć, czego nie zrobili. Spotkaliście się z czymś takim - to znaczy z oklejeniem tablicy? W czasie drugiej nocy stał w trochę innym miejscu ale i tak schodziłem dwa razy, przerywając sobie imprezowanie, bo byłem zaniepokojony pierwszą nocą. Drugą przetrwał bez problemów, a dziś już wróciłem do domu i stoi w garażu |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
Pinio1969
Forumowicz

Auto: Lancer SB 1,8 INVITE 2010
|
Wysłany: 08-11-2009, 20:06
|
|
|
Jezu, masakra, co za kraj, ale z drugiej strony to się nie dziwie . Nasze cudeńka moga kusić. Osobiście nie spotkałem sie z tego typu zachowaniem. W trójmieście znane były przypadki sledzenia samochodu do kradzieży a później dzwonienia do delikwenta z propozycją nie do odrzucenia. Ja swojego dzisiaj mimo że miasto podobno spokojne schowałem do garażu. jedna rysa zrobiona kluczami po prawej stronie wystarczy. |
_________________ If you know your enemy and know yourself, your victory not stand in doubt |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
Wysłany: 08-11-2009, 21:57
|
|
|
Z ciekawości kolego, na jakim osiedlu tak się dzieje?
Jeszcze się z tym we Wro nie spotkałem... choć możliwe, że był to przejaw "studenckiej" pomysłowości |
_________________ Była:Mitsubishi Carisma '96 1.6 automat HTB
Obecnie: F34 |
|
|
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 09-11-2009, 09:35
|
|
|
gigant87 napisał/a: | Z ciekawości kolego, na jakim osiedlu tak się dzieje?
Jeszcze się z tym we Wro nie spotkałem... choć możliwe, że był to przejaw "studenckiej" pomysłowości |
Możliwe i mam nadzieję, że tylko tyle. Możliwe też, że to element obywatelskiej akcji "Walcz z fotoradarami" i ktoś dbając o mój portfel zakleił mi przednią tablicę chcąc mnie uchronić przed mandatem
A miało to miejsce na Krzykach, ul. Komandorska, na rogu z Wielką. |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
|
|