|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Praca silnika a wolne obroty |
Autor |
Wiadomość |
kapsel [Usunięty]
|
Wysłany: 04-09-2006, 21:42 Praca silnika a wolne obroty
|
|
|
Mam ciagle problem ze swoim Galantem, samochod mimo tego ze mial po raz enty sciagana glowice w dalszym ciagu zachowuje sie fatalnie. Wszyscy zalamuja rece a ja to juz zalamka. Samochod pracuje fatalnie na wolnych obrotach, niby pali, wlacza sie ssanie ale w czasie pracy silnika na wolnych obrotach slychac takie dziwne gluche dudnienie, i czuc nierowna prace motoru ( poprzez wibracje jakie przenoszą sie na nadwozie). Na zewnatrz silnik wydaje sie pracowac w sposob normalny. Po wkreceniu go pow. 2000 zjawisko ustepuje. Dziwne jest ze gdy jezdze samochodem nic podobnego nie odczuwam, z wyjatkiem momentow kiedy musze sie zatrzmac na swiatlach ( spadek obrotow). Po remoncie glowicy sprawdzalem kompresie 11,11,11,11 niby wszystko ok. Silnik krokowy ok. Wolne obroty ustawione, przepustnica czysta. I na tym konczy sie moja pomyslowosc. Dzisiaj znalazlem jeden przewod podcisnieniowy pekniety, wymienilem, nic sie nie zmienilo. Kable WN nowe, swiece nowe, palec i kopulka po wymianie. Moze ktos ma jekies sugestie, jesli nie wy to kto, przyjdzie mi oddac misia na zlom a szkoda bo tyle serca i kasy w niego wsadzilem, a mowia ze mitsubishi maja dusze to nie prawda moj jest bez duszny. |
|
|
|
 |
|
|