Pajero II - solidny zderzak |
Autor |
Wiadomość |
Boobeski [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2009, 20:35 Pajero II - solidny zderzak
|
|
|
Hejka,
Czy może ktoś ma lub wie skąd sciągnąć rysunki solidnego stalowego zderzaka do PII ?
Tak sobie zaczynam myśleć że mógłbym się bliżej zaprzyjaźnić ze znajomym ślusarzem...
Dzięki |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
|
|
|
 |
Boobeski [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2009, 22:06
|
|
|
Ladny ten twój bumper. prosty i od razu z osłoną.
Myślałem, że ktoś może podszedł do tematu systematycznie, tzn sobie rozmierzył, rozrysował a potem do cięcia i spawania - to wtedy możnaby zasępić dokumentację.
Bo ja mam ten ból że sam nie dam rady - w stali nigdy nie robiłem, a nie mogę mieszkać u ślusarza przez tydzień (jeszcze go tak dobrze nie znam).
A w sklepie to wiesz - 2700 wołają... potem musiałbym zjeść paragon żeby żonka nie znalazła |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 16-11-2009, 22:21
|
|
|
Boobeski napisał/a: | Bo ja mam ten ból że sam nie dam rady - w stali nigdy nie robiłem, a nie mogę mieszkać u ślusarza przez tydzień (jeszcze go tak dobrze nie znam). |
Zrób najpierw z kartonu,nie żartuję,projekt wszystko sklej pomaluj i będziesz widział co i jak.Potem zawieziesz do ślusarza a On dodając grubość materiału zrobi zderzak.Osłona jest oddzielnie. Boobeski napisał/a: | potem musiałbym zjeść paragon żeby żonka nie znalazła | Gorzej jak każe zjeść makietę zderzaka |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Boobeski [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2009, 22:50
|
|
|
Makiety zderzaka mogę zawsze zapomnieć u ślusarza...
Dzięki, faktycznie szablon to jest pomysł...
Gorzej, że chyba będzie musiał poczekać do wiosny bo mój garaż przestał być garażem jakeiś 3 lata temu... |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
|
|