Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C5xA] Jaki adapter wycieraczek
Autor Wiadomość
alex1000 
Nowy Forumowicz

Auto: jeszcze nie mam, ale chce mieć
Wysłany: 17-11-2009, 19:46   [C5xA] Jaki adapter wycieraczek

Witam.
Złamał mi się adapter wycieraczek, nie wiem czy dobrze to nazwałem, to jest taki plastikowy element przykręcony do ramienia wycieraczek do którego zamocowane jest pióro wycieraczek. Teraz mam problem, bo bez wycieraczek trudno jeździć, a w sklepie jak się zapytałem o ten element to się dowiedziałem iż można go kupić razem z piórem. No i teraz problem polega na tym że szukam w internecie odpowiedniego pióra i nie mam pewności czy ono będzie miało odpowiedni adapter. Zdążyłem się z orientować iż tych adapterów jest kila, dlatego muszę zadać pytanie jaki symbol ma adapter do naszego Colta?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-11-2009, 20:10   

na pewno mozna kupic w ASO - oryginalny
pamietam, ze kupowalem taki od Japaneze za kilka zl - co prawda do Galanta, ale wiem, ze sa w sprzedazy

dyzio007
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2009, 21:08   

na 99% jak kupisz najtansze pióro w markecie bedzie tam komplet takich adapterów

ryba_84 
Forumowicz
ryba_84

Auto: colt 91' 1.8 Gti już 2.0Turbo
Wysłany: 18-11-2009, 11:48   

dyzio007 mylisz się. kupiłem ze 4 sztuki wycieraczek i nie było takiego adaptera potrzebujesz chyba na 8 czy 7 mm wsuwanego na ramie?

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 18-11-2009, 13:44   

kup ALCA, jak nie będziesz mógł dopasować, to zrób zdjęcia, bo się nie domyślimy

alex1000 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-11-2009, 16:40   

Tak tak, chodzi o taki nakładany na ramię wycieraczki i przykręcona dwiema śrubkami i na 100% trzeba kupić specjalne pióra wycieraczek z którymi będzie ten adapter. W większości piór mamy adapter typu U, a my potrzebujemy prawdopodobnie A5+H choć pewności co do tego oznaczenia nie mam, dlatego pytałem się że może ktoś z was spotkał już się z takim oznaczeniem. Najgorsze jest to że widziałem w kilku sklepach internetowych pióra z takim adapterem, ale nigdzie nie było zdjęcia tego adaptera :( .

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 18-11-2009, 16:52   

alex1000, mylisz się...
odkręciłem te mocowania co mówisz i mam zwykły bagnet, a na niego nakładam mocowanie dodawane do piór ALCA, w komplecie są przeważnie dwa takie mocowania: szersze i węższe i można je nasadzić i chyba nawet dokręcić jedną śrubką.
teraz mam założone pióra Alca All Seasons (banany) i nawet nie przkykręcony adapter, tylko wciśnięty, aż takie kółeczko na bagnecie wskoczy w otworek w mocowaniu

alex1000 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-11-2009, 18:57   

Wielkie dzięki, mnie czasem wiedzę trzeba młotkiem do głowy tłuc :mrgreen:

szkodnik 
Forumowicz

Auto: Colt C52 GLXi 1.5 12V 91r
Wysłany: 18-11-2009, 20:02   

Dzisiaj kupowałem w Praktikerze wycieraczkę na tylną szybę, kosztowała mnie 7 zł i były tam 2 adaptery oba pasujące, jeden do nasunięcia na ramię wycieraczki, drugi do zamocowania na bolec.

wolek 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 1.8 D [C54A]
Wysłany: 19-11-2009, 19:32   

Ja kupilem na przod ALCA i byly zalaczone te zatrzaski typu "U" . Elegancko sie wymienilo ale z tylu mam cos przykrecone na 2 sruby. Jakos inaczej nizeli z przodu. To sie nazywa A5+H ?

Odpowiedz do tematu