|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Obudowa rozrządu |
Autor |
Wiadomość |
Kate84
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer V 2.0 D
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-11-2009, 13:43 Obudowa rozrządu
|
|
|
Witam!
Szczerze mówiąc to nie mam zielonego pojęcia, czy to jest dobre miejsce na pisanie o moim problemie samochodowym ;] wybaczcie
Chodzi o to, że trzy razy w ciągu tygodnia wypadał mi z obudowy rozrządu uszczelniacz, olej lał się strumieniami. Mechanik stwierdził, ze trzeba wymienić obudowę. Wiem, że z serwisu kosztowałaby majątek, na szrocikach okolicznych nie maja takiego cuda. Podpowiedzcie gdzie najlepiej tego szukać, może jest ktoś kto ma to na zbyciu?
Lancer V 2.0 Diesel 68 KM CB8W station wagon |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 23-11-2009, 10:21
|
|
|
A uszczelniacz na pewno masz dobry (wymiarowo) Nie spadła z niego sprężyna |
_________________ ---
'06 Lancer CS 1,6 - 4G18 (IV 2017 - ...)
'99 Colt CJ1A, 1,3 - 4G13 (XII 2009 - II 2018)
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)  |
|
|
|
 |
Kate84
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer V 2.0 D
|
Wysłany: 23-11-2009, 18:44
|
|
|
Sprężyna jest i owszem. Mechanik zapewnia, że kupuje dobre uszczelniacze, tylko się nie trzymają. Że obudowa się "wyrobiła" tylko nie wiem jakim cudem. Trzy razy już był wkładany nowy uszczelniacz, za każdym razem nie dałam rady przejechać 20 km i już piękna tęczowa ścieżka za mną się tworzyła ;/
Za trzecim razem zamocował go na klej, żeby lepiej się trzymał, miało być już idealnie, a tu tym czasem powtórka z rozrywki ;/
Obecnie jestem na etapie negocjacji ceny za nową, "szrotową" obudowę. Mam nadzieję że będzie w lepszym stanie, niestety nie jestem w stanie wcześniej tego sprawdzić, bo ma przyjechać aż z Wrocławia. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 23-11-2009, 22:55
|
|
|
Kate84 napisał/a: | Mechanik zapewnia, że kupuje dobre uszczelniacze, tylko się nie trzymają. Że obudowa się "wyrobiła" tylko nie wiem jakim cudem | Ano zdarzają się takie rzeczy, ale w Mitsubishi pierwsze słyszę. |
|
|
|
 |
|
|