|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.8 TD] Jaka Turbina? |
Autor |
Wiadomość |
Lucass
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 2.8 TD SWB
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 22-11-2009, 12:27 [2.8 TD] Jaka Turbina?
|
|
|
Witam wszystkich użytkowników tego fantastycznego forum! Od niedawna jestem posiadaczem krótkiego '94 Pajero 2.8 SS (manual, japoński import) i wygląda na to że muszę wymienić turbinę, ma ogromne luzy na wałku i aż dziw że się jeszcze nie rozpadła. Oczywiście chlapie olejem w intercooler i kolektor itd. Mam kilka opcji na wymianę:
- regenerowana (orginalna Mitsubishi) z Japonii z ebay'a (koszt ok 300 funtów)
- regeneracja mojej tylko że potrzebuje samochodu poza tym przypuszczam że przy takich luzach możliwe jest że któryś z wirników może też być przytarty i koszt regeneracji będzie wysoki
- w końcu zakup używki (opcja najmniej bezpieczna ale zarazem najtańsza) i tu właśnie
moje pytanie
Jakiej dokładnie turbiny szukać? Moja ma numery 49377-03043, mam okazje kupić turbinke ale z numerem 49377-03050 jaka jest różnica? Patrzyłem po różnych katalogach w necie i dalej nie wiem. Np. Delicia ma ten sam silnik i z tego samego rocznika turbina ma w ogóle inne oznaczenie bo zaczyna się od nr. 49135-
Czy ktoś orientuje się jakie są różnice w tych turbinach w zależności od numeru katalogowego i jakie można zamiennie stosować?
Podobną sytuacje miałem gdy szukałem sondy lambda do moje Celicy z 90 roku w katalogach setki numerów do tego silnika w sumie budowa tej sondy ta sama charakterystyka pracy też a do mojego autka rzekomo pasowała tylko jedna którą w końcu ściągnąłem z Denso z usa. Ale to już inna historia tylko mam wrażenie że z tymi numerami i ewe. zamiennikami producenci samochodów i części niepotrzebnie mieszają.
Obecnie mieszkam w UK i jeżeli ktoś by szukał czegoś do Pajero mogę spróbować pomóc.
Pozdrawiam wszystkich i bardzo dziękuję za pomoc! |
|
|
|
 |
stegano
Forumowicz
Auto: Pajero II 1994 2.8TD japończyk
Kraj/Country: Mexico
Pomógł: 7 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Posty: 341 Skąd: z lasu
|
|