Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ROZBOJ W BIALY DZIEN
Autor Wiadomość
roman 
Forumowicz

Auto: PAJERO IV 3.8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-11-2009, 09:49   ROZBOJ W BIALY DZIEN

Witam,
Mam pytanie do uzytkownikow tego forum, odnosie "stosowania cen z sufitu" przez autoryzowane serwisy MITSUBISHI. Moze trzeba to gdzies zglosic ?
W 08/2008 kupowalem klocki do tylu do MITSUBISHI MONTERO SPORT 2002 w autoryzowanym serwisie, kosztowaly 318,00 PLN brutto. Dzis chcialem zamowiec te same klocki (ten sam part number) i kosztuja 715,00 PLN brutto. Co spowodowalo, ze autorzyowany serwis tak rznie kienta ???
Czy wlasciciel MITSUBISHI w Polsce to "jelen" do orzniecia ?

Pozdrawiam

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 27-11-2009, 13:53   

Ja tez podziękowałem ASO gdy jakiś czas temu musiałem wymienić tarcze i klocki na przedniej osi w Outlanderze. ASO w Warszawie poprosilo o 550 zł/sztuka za oryg. tarcze i 390 zł za komplet klocków. Do tego jakieś 300 zł za wymianę tarcz i klocków. Razem jakieś 1700 zł. Podziękowałem i kupiłem dobre zamienniki tarcz Ashika za 320 zł/komplet i 150 zł za komplet klocków na przód Textar. Wymiana w Norrauto za 100 zł. W sumie 570 zł razem z wymianą tarcz i klocków. Nie robiąc i nie kupując wszystkiego w ASO zaoszczędziłem 1200 zł. Zaznaczam że tarcze i klocki spisują się wyśmienicie i zrobiłem już 10 tys. km. tak więc korzystajmy z dobrej jakości zamienników i nie dajmy się rolować przez ASO :mrgreen:

Pozdr.

Dominik

stegano 
Forumowicz

Auto: Pajero II 1994 2.8TD japończyk
Kraj/Country: Mexico
Wysłany: 27-11-2009, 13:58   

Jeleni zazwyczaj sie rżnie... jezeli zaliczasz się do gatunku jeleniowatych to zaopatrz się w wiadro wazeliny (będzie mniej bolało). Jeżeli masz w głowie trochę rozumu, to podjedz do pierwszego lepszego sklepu z częściami i tam dostaniesz, dobre klocki w normalnej cenie, a nie jak napisałeś "z sufitu".

Prawda boli, dupa jeszcze bardziej...

roman 
Forumowicz

Wysłany: 27-11-2009, 14:11   

stegano napisał/a:
Jeleni zazwyczaj sie rżnie... jezeli zaliczasz się do gatunku jeleniowatych to zaopatrz się w wiadro wazeliny (będzie mniej bolało). Jeżeli masz w głowie trochę rozumu, to podjedz do pierwszego lepszego sklepu z częściami i tam dostaniesz, dobre klocki w normalnej cenie, a nie jak napisałeś "z sufitu".

Kolego nie zaliczamy sie do "jeleniowatych", ale zamiennki sa po prostu gorsze i chcialbym tylko, aby autoryzowany serwis nie podnosil ceny o 120 % w ciagu 8 miesiecy.

stegano 
Forumowicz

Auto: Pajero II 1994 2.8TD japończyk
Kraj/Country: Mexico
Wysłany: 27-11-2009, 14:20   

Polska to dziwny kraj... budzisz się rano i nie wiesz gdzie jesteś :p

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 27-11-2009, 22:55   

roman napisał/a:
stegano napisał/a:

Kolego nie zaliczamy sie do "jeleniowatych", ale zamiennki sa po prostu gorsze i chcialbym tylko, aby autoryzowany serwis nie podnosil ceny o 120 % w ciagu 8 miesiecy.

W poniedziałek sprawdzę po ile mamy oryginały.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 28-11-2009, 02:49   

roman napisał/a:
stegano napisał/a:

Na jakiej podstawie twierdzisz ze zamienniki sa gorsze? W 3 przypadkach z 4 zamiennik pochodzi z tej samej linii produkcyjnej co czesc OEM tylko bez logo Mitsubishi. Przeciez ta firma nie produkuje wlasnych czesci tylko zleca produkcje podwykonawcom jak Valeo, Bosh, Sachs etc. Placisz nie za czesc tylko za logo. Ta sama czesc tylko z marka producenta kosztuje 50% a czesto nawet 30% tego co ASO sobie zyczy. Jakosc identyczna. Wiem to z wlasnej autopsji. Czesci trzeba szukac u niezaleznych dystrybutorow a nie w ASO.

Pozdr.

Dominik

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 28-11-2009, 08:29   

mitsu00 napisał/a:

Na jakiej podstawie twierdzisz ze zamienniki sa gorsze? W 3 przypadkach z 4 zamiennik pochodzi z tej samej linii produkcyjnej co czesc OEM tylko bez logo Mitsubishi. Przeciez ta firma nie produkuje wlasnych czesci tylko zleca produkcje podwykonawcom jak Valeo, Bosh, Sachs etc. Placisz nie za czesc tylko za logo. Ta sama czesc tylko z marka producenta kosztuje 50% a czesto nawet 30% tego co ASO sobie zyczy. Jakosc identyczna. Wiem to z wlasnej autopsji. Czesci trzeba szukac u niezaleznych dystrybutorow a nie w ASO.

Pozdr.[/quote]

Dobrze prawo.

roman 
Forumowicz

Wysłany: 29-11-2009, 12:59   

Byc moze, mozna znalezc zamieniki do europejskich wersji. Ja potrzebuje czesci do wersji USA, wlasciwie tylko ASO maja katalogi identyfikujace VIN takiego samochodu. Wiec jestem zdany na czesci z ASO. Jesli ktos ma dostep do katalogu czesci MITSUBISHI MONTERO SPORT to bede wdzieczny za jego udostepnienie.
pozdrawiam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 29-11-2009, 13:40   

roman japaneze - Marek Malik
telefon: (042) 215 44 02

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

roman 
Forumowicz

Wysłany: 30-11-2009, 09:29   

OK,
skontaktuje sie ...
dziekuje za kontakt
-----------------------
pozdrawiam

exc_racing
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2009, 23:11   

Hej

Ogólnie ceny część oryginalnych w ASO to porażka...

Ja miałem do wymiany tarcze hamulcowe w Corsie D... ile ?!?!? 640 zł !!! za dwie tarczki do Corsy...

Na szczęście wymienili na gwarancji :mrgreen:

Odpowiedz do tematu