ROZBOJ W BIALY DZIEN |
Autor |
Wiadomość |
roman
Forumowicz
Auto: PAJERO IV 3.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-11-2009, 09:49 ROZBOJ W BIALY DZIEN
|
|
|
Witam,
Mam pytanie do uzytkownikow tego forum, odnosie "stosowania cen z sufitu" przez autoryzowane serwisy MITSUBISHI. Moze trzeba to gdzies zglosic ?
W 08/2008 kupowalem klocki do tylu do MITSUBISHI MONTERO SPORT 2002 w autoryzowanym serwisie, kosztowaly 318,00 PLN brutto. Dzis chcialem zamowiec te same klocki (ten sam part number) i kosztuja 715,00 PLN brutto. Co spowodowalo, ze autorzyowany serwis tak rznie kienta ???
Czy wlasciciel MITSUBISHI w Polsce to "jelen" do orzniecia ?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 27-11-2009, 13:53
|
|
|
Ja tez podziękowałem ASO gdy jakiś czas temu musiałem wymienić tarcze i klocki na przedniej osi w Outlanderze. ASO w Warszawie poprosilo o 550 zł/sztuka za oryg. tarcze i 390 zł za komplet klocków. Do tego jakieś 300 zł za wymianę tarcz i klocków. Razem jakieś 1700 zł. Podziękowałem i kupiłem dobre zamienniki tarcz Ashika za 320 zł/komplet i 150 zł za komplet klocków na przód Textar. Wymiana w Norrauto za 100 zł. W sumie 570 zł razem z wymianą tarcz i klocków. Nie robiąc i nie kupując wszystkiego w ASO zaoszczędziłem 1200 zł. Zaznaczam że tarcze i klocki spisują się wyśmienicie i zrobiłem już 10 tys. km. tak więc korzystajmy z dobrej jakości zamienników i nie dajmy się rolować przez ASO
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
stegano
Forumowicz
Auto: Pajero II 1994 2.8TD japończyk
Kraj/Country: Mexico
Pomógł: 7 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Posty: 341 Skąd: z lasu
|
Wysłany: 27-11-2009, 13:58
|
|
|
Jeleni zazwyczaj sie rżnie... jezeli zaliczasz się do gatunku jeleniowatych to zaopatrz się w wiadro wazeliny (będzie mniej bolało). Jeżeli masz w głowie trochę rozumu, to podjedz do pierwszego lepszego sklepu z częściami i tam dostaniesz, dobre klocki w normalnej cenie, a nie jak napisałeś "z sufitu".
Prawda boli, dupa jeszcze bardziej... |
|
|
|
 |
roman
Forumowicz
|
Wysłany: 27-11-2009, 14:11
|
|
|
stegano napisał/a: | Jeleni zazwyczaj sie rżnie... jezeli zaliczasz się do gatunku jeleniowatych to zaopatrz się w wiadro wazeliny (będzie mniej bolało). Jeżeli masz w głowie trochę rozumu, to podjedz do pierwszego lepszego sklepu z częściami i tam dostaniesz, dobre klocki w normalnej cenie, a nie jak napisałeś "z sufitu".
Kolego nie zaliczamy sie do "jeleniowatych", ale zamiennki sa po prostu gorsze i chcialbym tylko, aby autoryzowany serwis nie podnosil ceny o 120 % w ciagu 8 miesiecy. |
|
|
|
 |
stegano
Forumowicz
Auto: Pajero II 1994 2.8TD japończyk
Kraj/Country: Mexico
Pomógł: 7 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Posty: 341 Skąd: z lasu
|
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 27-11-2009, 22:55
|
|
|
roman napisał/a: | stegano napisał/a: | Jeleni zazwyczaj sie rżnie... jezeli zaliczasz się do gatunku jeleniowatych to zaopatrz się w wiadro wazeliny (będzie mniej bolało). Jeżeli masz w głowie trochę rozumu, to podjedz do pierwszego lepszego sklepu z częściami i tam dostaniesz, dobre klocki w normalnej cenie, a nie jak napisałeś "z sufitu".
Kolego nie zaliczamy sie do "jeleniowatych", ale zamiennki sa po prostu gorsze i chcialbym tylko, aby autoryzowany serwis nie podnosil ceny o 120 % w ciagu 8 miesiecy. |
W poniedziałek sprawdzę po ile mamy oryginały. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 28-11-2009, 02:49
|
|
|
roman napisał/a: | stegano napisał/a: | Jeleni zazwyczaj sie rżnie... jezeli zaliczasz się do gatunku jeleniowatych to zaopatrz się w wiadro wazeliny (będzie mniej bolało). Jeżeli masz w głowie trochę rozumu, to podjedz do pierwszego lepszego sklepu z częściami i tam dostaniesz, dobre klocki w normalnej cenie, a nie jak napisałeś "z sufitu".
Na jakiej podstawie twierdzisz ze zamienniki sa gorsze? W 3 przypadkach z 4 zamiennik pochodzi z tej samej linii produkcyjnej co czesc OEM tylko bez logo Mitsubishi. Przeciez ta firma nie produkuje wlasnych czesci tylko zleca produkcje podwykonawcom jak Valeo, Bosh, Sachs etc. Placisz nie za czesc tylko za logo. Ta sama czesc tylko z marka producenta kosztuje 50% a czesto nawet 30% tego co ASO sobie zyczy. Jakosc identyczna. Wiem to z wlasnej autopsji. Czesci trzeba szukac u niezaleznych dystrybutorow a nie w ASO.
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 28-11-2009, 08:29
|
|
|
mitsu00 napisał/a: |
Na jakiej podstawie twierdzisz ze zamienniki sa gorsze? W 3 przypadkach z 4 zamiennik pochodzi z tej samej linii produkcyjnej co czesc OEM tylko bez logo Mitsubishi. Przeciez ta firma nie produkuje wlasnych czesci tylko zleca produkcje podwykonawcom jak Valeo, Bosh, Sachs etc. Placisz nie za czesc tylko za logo. Ta sama czesc tylko z marka producenta kosztuje 50% a czesto nawet 30% tego co ASO sobie zyczy. Jakosc identyczna. Wiem to z wlasnej autopsji. Czesci trzeba szukac u niezaleznych dystrybutorow a nie w ASO.
Pozdr.[/quote]
Dobrze prawo. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
roman
Forumowicz
|
Wysłany: 29-11-2009, 12:59
|
|
|
Byc moze, mozna znalezc zamieniki do europejskich wersji. Ja potrzebuje czesci do wersji USA, wlasciwie tylko ASO maja katalogi identyfikujace VIN takiego samochodu. Wiec jestem zdany na czesci z ASO. Jesli ktos ma dostep do katalogu czesci MITSUBISHI MONTERO SPORT to bede wdzieczny za jego udostepnienie.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-11-2009, 13:40
|
|
|
roman japaneze - Marek Malik
telefon: (042) 215 44 02 |
Just think...
. |
|
|
|
 |
roman
Forumowicz
|
Wysłany: 30-11-2009, 09:29
|
|
|
OK,
skontaktuje sie ...
dziekuje za kontakt
-----------------------
pozdrawiam |
|
|
|
 |
exc_racing [Usunięty]
|
Wysłany: 02-12-2009, 23:11
|
|
|
Hej
Ogólnie ceny część oryginalnych w ASO to porażka...
Ja miałem do wymiany tarcze hamulcowe w Corsie D... ile ?!?!? 640 zł !!! za dwie tarczki do Corsy...
Na szczęście wymienili na gwarancji |
|
|
|
 |
|