Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Bak do Galanta V - czy podejdzie od innego?
Autor Wiadomość
Ice_88
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2009, 19:20   Bak do Galanta V - czy podejdzie od innego?

Znajomy ma problem w swoim Galancie V generacji 2.0 automat liftback. Ciężko znaleźć do tego bak, czy będzie do niego pasował jedynie bak z tej generacji, czy może z poprzedniej/następnej podejdzie? I czy bak do V generacji jest taki sam niezależnie od wersji silnikowej/nadwozia?

Z góry wielkie dzięki za pomoc i pozdrawiam.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-11-2009, 20:19   

Ice_88, chodzi ci o Galanta generacji 92-96 :?:
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Ice_88
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2009, 20:36   

Tak :)

[ Dodano: 25-11-2009, 14:57 ]
Czyżby nikt nic nie wiedział? Galant V to nie jakieś super masowe auto, więc szukałem po necie informacji, z grubsza wynika, że raczej tylko od V podejdzie, ale nikt jeszcze nie dał mi jednoznacznej odpowiedzi :/

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 25-11-2009, 16:53   

Ice_88, najpewniej bedzie jak zalozysz uzywke, na allegro bez problemu powinienes kupic z generacji 92-96, bo wizulanie z Generacji EA 97-03 wyglada od spodu tak samo, ale problem moze tkwic w szczegole na gorze, moze brakowac przewodu odpowoetrzajacego, etc., postaram sie znalezc rysunek baku z EA i go zamieszcze to moze stwierdzisz jak bardzo jest podobny do tego co potrzebujesz, a czy z dociekliwosci moge zapytac co sie stalo z Twoim bakiem?

EDIT

To jest zbiornik paliwa do EA 97-03 z rozroznieniem podzespolow montazowych dla diesla, mam nadzieje ze choc troche Ci to pomoze
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 25-11-2009, 17:44   

Tu masz od E54A

możesz porównać.
Renata
EA5W

Ice_88
[Usunięty]

Wysłany: 26-11-2009, 16:28   

Cytat:
a czy z dociekliwosci moge zapytac co sie stalo z Twoim bakiem?

Ja się wożę koreańczykiem ;) Kumpel ma Galanta i prosił mnie o pomoc, a na forach ogólnych, na których bywam nikt nie był w stanie mi pomóc.

Bak najkrócej mówiąc wybuchł. Kumpel nie mógł odpalić samochodu przez kilka minut, z pompą było coś nie tak i poszła iskra a za nią dosyć głośne boom. Wygięło nieco tylną kanapę, a raczej blachę pod nią od tego boom. Wczoraj auto powędrowało do mechanika, który zobaczy co zostało ze starego baku i czy da się go odratować. Jeśli nie - pozostaje tak jak napisaliście zakup na allegro, bo po okolicznych szrotach nie ma co szukać, zbyt rzadki samochód :)

Tak czy inaczej dzięki za pomoc i pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu