Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:17 |
Wyposażony jak nigdy i....już jeździ |
Autor |
Wiadomość |
BORIS
Forumowicz NO PAPARAZZI! :)
Auto: EA2A SE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-11-2009, 21:43 Wyposażony jak nigdy i....już jeździ
|
|
|
Witam
Pisze tego posta bo mam nadzieje ze ktos mial juz podobne problemy z Outlanderem i moze bedzie w stanie cos doradzic.
Otoz w zeszlym tygodniu tesc kupil "wyposazonego jak nigdy" Outlandera 2,0DiD. Auto naprawde piekne po tym lifcie Coz jednak z tego, skoro zaraz po wyjezdzie z salonu zaczela sie swiecic kontrolka "check engine". Niby nic sie nie dzialo ale tesc zawrocil z powrotem i zaliczyl pierwszy serwis gdzie podlaczono go pod kompa, ktory wg mechanikow niczego nie wykazal. Po wpisaniu odpowiedniej adnotacji w ksiazce serwisowej zasugerowali mu pojezdzic przez weekend z ta swiecaca kontrolka i gdyby nic sie nie zmienilo poprosili o ponowna wizyte w poniedzialek. Sek w tym ze tesc w poniedzialek juz nigdzie nie pojedzie bo auto padlo totalnie. Dzisiaj rano poszedl do garazu a tam glucha cisza zamek na pilota nie dziala, eee nic nie dziala bo wg mnie najprawdopodobniej wyladowal sie calkowicie akumulator. Sadze ze ten blad "check engine" raczej nie wynikal z tego ze cos sie dzieje z silnikiem ale raczej z samym kompem i jakies zle wskazania wyswietlal. Potem poszla jakas "zwara" i w nocy akumulator szlag trafil...Co o tym sadzicie??? |
_________________ u nas jeździ się wyłącznie PKS-em |
Ostatnio zmieniony przez BORIS 08-12-2009, 12:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-11-2009, 21:46
|
|
|
BORIS napisał/a: | Co o tym sadzicie??? | Wezwijcie Assistance - to ich problem nie Wasz. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2009, 21:48
|
|
|
BORIS napisał/a: | Co o tym sadzicie??? |
telefon do assistance i niech zabieraja, auto na gwarancji wiec szoda nerwow
acha i niech nie gadaja glupot w aso ze jak swieci check to nie wiadomo o co chodzi po podlaczeniu do kompa. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 29-11-2009, 21:55
|
|
|
arturro napisał/a: | niech nie gadaja glupot w aso ze jak swieci check to nie wiadomo o co chodzi po podlaczeniu do kompa.
_________________ |
Dokładnie - ASO dało ciała. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 29-11-2009, 22:00
|
|
|
Inną sprawą jest fakt, że ASO "kazało" jeździć ze świecącą się kontrolką "check engine".
Ja bym poprosił o takie coś na piśmie, bo jak coś się stanie poważnego to będziesz miał potwierdzenie, że to nie Ty zlekceważyłeś komunikat serwisowy. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
BORIS
|
Wysłany: 29-11-2009, 22:02
|
|
|
Nie no ja wiem...to oczywiste ze na gwarancji, Assistance itd ale jestem ciekawy skad ten problem....kurcze...Nie po to nowke auto kupowal zeby miec takie jaja.
To z moim 11-letnim Rekinem nigdy zadnych problemow nie mialem. Masakra :///
[ Dodano: 29-11-2009, 22:03 ]
Hiszpan,
Na szczescie jest wydruk z serwisu z pieczatka na ktorym wyraznie napisali ze kontrolka "check engine" nie gasnie a potem go puscili do domu... |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 29-11-2009, 22:26
|
|
|
BORIS napisał/a: | Na szczescie jest wydruk z serwisu z pieczatka na ktorym wyraznie napisali ze kontrolka "check engine" nie gasnie a potem go puscili do domu... | Aaaa, no to OK |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Paweł_BB
Mitsumaniak 01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
|
Wysłany: 30-11-2009, 05:26
|
|
|
Faktycznie ASO musiało dać ciała i czywiście nie powinni kazać jeździć dalej...
W każdym razie gratuluję zakupu autka, na pewno będzie się fajnie jeździło |
|
|
|
 |
BORIS
|
Wysłany: 30-11-2009, 09:28
|
|
|
Assistance juz jedzie, ale nie zawioza go do ASO przy ktorej byl kupiony tylko, wiadomo, do najblizszej...Jestem ciekawy co nowego tam powiedza...
[ Dodano: 30-11-2009, 13:47 ]
jednak trafil do rodzimej ASO....podobno jakas wada fabryczna...tesc dostal auto zastepcze i w okolicach srody ma sie znowu cieszyc nowym Outlanderem |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 30-11-2009, 16:48
|
|
|
sylb nie sądzę, żeby tu miało to zastosowanie. Ale poczekajmy na wynik diagnozy w ASO. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
BORIS
|
Wysłany: 02-12-2009, 18:48
|
|
|
...a wynik jest taki, że dzisiaj samochód wyjechał z serwisu, a po 2h lampka "check engine" znowu zaczęła dawać po oczach :/// Jutro wraca na serwis. Wg mnie, niech wymienią silnik, komputer i pół samochodu byle to g... wreszcie zgasło :/// |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 02-12-2009, 18:57
|
|
|
BORIS napisał/a: | byle to g... wreszcie zgasło |
Wystarczy wyjąć żaróweczkę* - bardzo często praktykowany "myk" wśród handlowców zwłaszcza na lampce od airbagów.......
*/ żart oczywiście - powodzenia i cierpliwości do ASO życzę |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
BORIS
|
Wysłany: 02-12-2009, 21:05
|
|
|
żarty żartami ale mi nie jest do śmiechu...a już na pewno nie mojemu teściowi
a co do żaróweczki to faktycznie słyszałem że tak robią...ale to się tylko sprawdza w przypadku gdy ktoś nie wie (czyli, nie obrażając nikogo, miły pan lub pani po 70-tce), że jest takie cuś jak computer check dla wszystkich podstawowych systemów po przekręceniu kluczyka w stacyjce |
|
|
|
 |
Paweł_BB
Mitsumaniak 01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
|
Wysłany: 03-12-2009, 06:08
|
|
|
BORIS, współczuję i to pewnie jeszcze Ty namówiłeś teścia i teraz gula Ci skacze |
|
|
|
 |
|