[Cari 1.9DI-D] komputer |
Autor |
Wiadomość |
robertbeata
Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma 1,9DID 2001
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-11-2009, 10:01 [Cari 1.9DI-D] komputer
|
|
|
Witam wszystkich Mam problem z moim autkiem w sensie komputerem spalania paliwa jaki na ile kilometrów wystarczy paliwa czasami jak stanie licznik na jednym albo drugim tak stoi w miejscu sporo czasu nie wiem czy to tak ma być czy cos się dzieje z komputerem? A i jeszcze czasami gaśnie na luzie albo na skrzyżowaniu może ktoś mi może powiedzieć co to może być z góry dziękuje!! |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 30-11-2009, 11:14
|
|
|
co do komputera to tylko bajer i pokazuje jak mu się spodoba na forum już był to maglowane nie raz.
Co do skrzyżowań i luzu sprawdź filtry bo silnik renault z common rail są bardzo wrażliwe na nie tak samo jak na jakość paliwa. Jeżeli to nie pomoże to pozostaje ci diagnoza komputerowa bo może jakiś czujnik padł |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2009, 12:35
|
|
|
pawelsonx napisał/a: | ...bo silnik renault z common rail... |
to w carismie jest CR
robertbeata napisał/a: | Mam problem z moim autkiem w sensie komputerem spalania paliwa jaki na ile kilometrów wystarczy paliwa czasami jak stanie licznik na jednym albo drugim tak stoi w miejscu sporo czasu nie wiem czy to tak ma być czy cos się dzieje z komputerem? |
masz na mysli wskaznik ilosci paliwa? jesli tak to byc moze poprostu plywak sie zawiesza. |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
|
Wysłany: 30-11-2009, 17:37
|
|
|
arturro napisał/a: | pawelsonx napisał/a: | ...bo silnik renault z common rail... |
to w carismie jest CR
|
że vag tego nie miał to renault nie mógł, Pewnie że di-d to CR
polecam
http://www.auto-swiat.pl/...sla,2040,2.html |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2009, 18:30
|
|
|
pawelsonx napisał/a: | że vag tego nie miał to renault nie mógł, |
mogl i chwala mu za to |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
|
Wysłany: 30-11-2009, 18:52
|
|
|
ale ostatni nadgonił zaległości co bardzo zdenerwowało fanów marki i zasmuciło polskich mechaników bo będą musieli się podszkolić i nie będą mieli na co narzekać zwłaszcza że tak niedawno poradzili sobie z wiedza na temat pompo wtryskiwaczy.
Pamiętam jeszcze w latach 90 jak vag wprowadzał do 1.9 silnika zamiast pompy rozdzielczej pompo wtryskiwacze wtedy mechanicy każdy taki samochód chrzcili wodą święconą bo to dla nich było dzieło szatana. Jak już pojęli o co kaman tu nowy silnik 2.0 |
|
|
|
 |
robertbeata
Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma 1,9DID 2001
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-11-2009, 22:01
|
|