Czy on nie jest za niski? |
Autor |
Wiadomość |
kratek
Nowy Forumowicz
Auto: grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-12-2009, 22:16 Czy on nie jest za niski?
|
|
|
Opowidzcie bo waham się z kupnem tylko z tego powodu |
|
|
|
 |
30_alan [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2009, 00:08
|
|
|
Wymiary znajdziesz na 39 str:
http://www3.mitsubishi-mo...is_prospekt.pdf
Byc moze tez w serwis manualu - w sekcji technicznej jest link do downloadu.
Sprecyzuj lepiej pytanie: co to dla Ciebie oznacza niski. Jesli masz jakis konkretny wymiar na myśli to który ? Albo jakieś odniesienie np. inne auto.
Ja nie chcialem full vana - za duzym a kombi bylo za male. Szukalem mini vanow ale 3 rzad to byla porazka. Tak w koncu trafilem na Grandka ktory mial odpowiedni spejs w 3 rzedzie siedzen, nie byl wzrostu typowych vanow a dlugoscia im nie odstaje. |
|
|
|
 |
kratek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-12-2009, 20:12
|
|
|
Chodzi o to, że obecnie jeżdżę Galaxy i nie mam kłopotów z koleinami na wiejskich bocznych drogach czy z krawężnikami. Nowy Grandis w Japonii jest teraz podobno wyższy. Stąd pytanie czy nie ma czegoś na rzeczy skoro japońce go podwyższyli. Na oko dla mnie jest sporo niższy od Galaxy. Trochę może złudzenie bo Grandis ma większe koła |
|
|
|
 |
Jak-Szymon
Forumowicz
Auto: Grandis DiD 136 kM 2007/8
|
Wysłany: 04-12-2009, 21:12
|
|
|
Jeździłem Alhambrą (80tyś km), teraz Grandisem DID i wszystko przemawia za obecnym autem może poza wysokością dachu, mógłby być nieco wyższy o 3-5 cm i dobrze wspominam w seacie płaską podłogę, ale okupioną montowaniem i demontowaniem ciężkich foteli, coś za coś. Grandis na 17-kach jest chyba tak samo "wysoki" jak Alhambra na 16-kach. Poza tym mimo pompowtrysków Grandek jest lepiej wyciszony zastosowano maty wygłuszające, które zresztą uzupełniłem dodatkowo włókniną polistyrenową (b . lekka) w różnych pustych fabrycznie profilach, co wyciszyło go jeszcze bardziej. Lepiej się prowadzi od trojaczków -europejczyków. Jak na razie jestem zadowolony... |
_________________ Jak-Szymon |
|
|
|
 |
kratek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-12-2009, 22:49
|
|
|
no to dostałem wiatr w żagle
mój galaxy to 130KM ale zrobiony na ok 140
zrobiłem tak 130tys i jest ok
ale szukam zmiany
[ Dodano: 04-12-2009, 22:50 ]
jutro będę właśnie w Zielonej Górze |
|
|
|
 |
30_alan [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2009, 01:58
|
|
|
Aha - chodzi o przeswit Grandisa w porownaniu do trojaczkow W Grandku jest IMHO akceptowalny, natomiast co ma znaczenie w pokonywaniu kolein i nierownosci to fakt ze zawieszenie Grandka jest dosc sztywne jak na cos ala van. To w polaczeniu z niskim wzrostem czyli obnizonym srodkiem ciezkosci sprawia wrazenie w zakresie stabilnosci ze jezdzi sie tym bardziej jak wyrosnietym kombi niz full vanem. Wlasciwie na zakretach nie przechyla go a krawezniki nie stanowia problemu. Przez to ze zawieszenie jest bardziej twarde jest mniej komfortu - ale dla mnie jest to ruch we wlasciwa strone mocno poprawiajacy prowadzenie sie auta.
W kontekscie cali na kolkach: na forum jest kolega ktory umiescil 19" w swoim Grandisie |
|
|
|
 |
|