MP3 ki tylko w jednym kanale |
Autor |
Wiadomość |
pfx
Forumowicz

Auto: Evo X GSR
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 228 Skąd: Kraków/Podkarpacie
|
Wysłany: 01-12-2009, 00:02 MP3 ki tylko w jednym kanale
|
|
|
coś się stało z radyjkiem i mp3 ki tylko grają w jednym kanale, radio i CD chodzą w obydwu kanałach. Mieliście już tak? Radio fabryczne. Padł lewy kanał. soft? czy uszkodzenie elektryczne? |
_________________ ...biała strona mocy....
 |
|
|
|
 |
Mac_Man1
Forumowicz

Auto: OIII 2.0 Benzyna CVT
|
Wysłany: 01-12-2009, 07:55 Re: MP3 ki tylko w jednym kanale
|
|
|
pfx napisał/a: | coś się stało z radyjkiem i mp3 ki tylko grają w jednym kanale, radio i CD chodzą w obydwu kanałach. Mieliście już tak? Radio fabryczne. Padł lewy kanał. soft? czy uszkodzenie elektryczne? |
Płyta z mp3'kami sprawdzona na innym sprzęcie? Bo objaw raczej dziwny ... zwłaszcza, że CD chodzi bez zarzutu |
|
|
|
 |
mkrawcz1
Mitsumaniak 01975/KMM

Auto: CY3A/CW8W
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sie 2009 Posty: 257 Skąd: Wa-wa Wilanów
|
Wysłany: 01-12-2009, 08:43
|
|
|
a mp3 z wbudowanego radia czy z przypiętego iPoda np? |
|
|
|
 |
pfx
Forumowicz

|
Wysłany: 01-12-2009, 16:38
|
|
|
Niestety również CD oryginalne przestało grać w lewym kanale. Oczywiście płyty w innym sprzęcie grają bez zarzutu. Nie mam Ipoda i innych zew źródeł, oprócz płyt. Prawdopodobnie laser lub przetwornik, bądź przedwzmacnacz za przetwornikiem. |
 |
|
|
|
 |
Mac_Man1
Forumowicz

|
Wysłany: 02-12-2009, 08:13
|
|
|
pfx napisał/a: | Niestety również CD oryginalne przestało grać w lewym kanale. Oczywiście płyty w innym sprzęcie grają bez zarzutu. Nie mam Ipoda i innych zew źródeł, oprócz płyt. Prawdopodobnie laser lub przetwornik, bądź przedwzmacnacz za przetwornikiem. |
W takim razie jest jakiś problem z odtwarzaczem CD/mp3. Jeżeli na początku działało to może być to kwestia usterki połączenia odtwarzacza ze wzmacniaczem (ktoś przy montażu się nie postarał - jakiś przepracowany Japończyk ) |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 03-12-2009, 20:34
|
|
|
Mac_Man1 napisał/a: | jakiś przepracowany Japończyk ) |
Po sake w poniedziałek rano. Jeszcze jak zobaczył że model na USA to się nie starał
A co do problemu to nie może być laser. Prędzej moduł C/A albo połączenia radia ze wzmacniaczem. |
|
|
|
 |
Mac_Man1
Forumowicz

|
Wysłany: 04-12-2009, 08:22
|
|
|
krzychu napisał/a: | Mac_Man1 napisał/a: | jakiś przepracowany Japończyk ) |
Po sake w poniedziałek rano. Jeszcze jak zobaczył że model na USA to się nie starał
A co do problemu to nie może być laser. Prędzej moduł C/A albo połączenia radia ze wzmacniaczem. |
Zastanawiam się po co w ogóle w EVO radioodtwarzacz |
|
|
|
 |
Griever01 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2009, 20:49
|
|
|
Też miałem coś takiego, byłem na przeglądzie gwarancyjnym, odebrałem autko i w trakcie powrotu do domu wrzuciłem świeżo nagraną płytkę mp3, chwila na załadowanie i zonk gra tylko lewa strona samochodu, przełączam na radio no luksus wszystko ładnie, inna płytka tosamo tylko lewa strona gra. Dwa dni tak pojeździłem i się samo naprawiło . Miesiąc czasu już działa i nic się nie dzieje. W serwisie z tym nie byłem bo jak wsiadłem w poniedziałek i powiedziałem, że jedziemy do serwisu to sie naprawiło . |
|
|
|
 |
Kicek
Forumowicz
Auto: Sportback Intense 1.8
|
Wysłany: 04-12-2009, 21:26
|
|
|
Mac_Man1 napisał/a: | krzychu napisał/a: | Mac_Man1 napisał/a: | jakiś przepracowany Japończyk ) |
sie dobrze kombuje z zimnym łokciem |
_________________ Kobieta, która w nocy głośno krzyczy, nie warczy w dzień |
|
|
|
 |
pfx
Forumowicz

|
Wysłany: 05-12-2009, 18:53
|
|
|
Mac_Man1 napisał/a: | krzychu napisał/a: | Mac_Man1 napisał/a: | jakiś przepracowany Japończyk ) |
zagłuszacz, zagłuszacz...
a jak działa ino prawy, to w lewym słychać wycie silnika, jęk transferu, huczenie opon i trzask tapicerki,
[ Dodano: 05-12-2009, 19:05 ]
Griever01 napisał/a: | Też miałem coś takiego, byłem na przeglądzie gwarancyjnym, odebrałem autko i w trakcie powrotu do domu wrzuciłem świeżo nagraną płytkę mp3, chwila na załadowanie i zonk gra tylko lewa strona samochodu, przełączam na radio no luksus wszystko ładnie, inna płytka tosamo tylko lewa strona gra. Dwa dni tak pojeździłem i się samo naprawiło . Miesiąc czasu już działa i nic się nie dzieje. W serwisie z tym nie byłem bo jak wsiadłem w poniedziałek i powiedziałem, że jedziemy do serwisu to sie naprawiło . |
o widzisz, właśnie zmieniłem olej i skasowałem sobie inspekcję - przypominacz o przeglądzie. Kurcze, może po takiej operacji CD zgłupiało? |
 |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 05-12-2009, 21:04
|
|
|
pfx napisał/a: | o widzisz, właśnie zmieniłem olej i skasowałem sobie inspekcję - przypominacz o przeglądzie. |
Jak się kasuje bo mi za 4 miech się odezwie? |
|
|
|
 |
SERWIS GRAFIX
Nowy Forumowicz
Auto: zastępcze :-)
|
Wysłany: 05-12-2009, 21:18
|
|
|
pfx napisał/a: |
o widzisz, właśnie zmieniłem olej i skasowałem sobie inspekcję - przypominacz o przeglądzie.
|
Przesunął Pan stan inspekcji o kolejne serwisowe km, ale jeżeli chodzi o czas to zostało dodane do istniejących miesięcy kolejne 6. Nie jest to doskonały sposób na ustawienie inspekcji serwisowej lecz tylko półśrodek.
pfx napisał/a: |
Kurcze, może po takiej operacji CD zgłupiało? |
Nie sądzę, jeżeli było to robione guzikiem INFO w zakładce inspekcji. |
_________________ Serwis Mitsubishi Grafix
Al.1000-lecia P.P 71
tel. (85) 662 37 01 |
|
|
|
 |
pfx
Forumowicz

|
Wysłany: 06-12-2009, 23:51
|
|
|
Jak skasować żółtą kontrolkę, że czas do serwisu? - wsiadamy do auta zamykamy drzwi klikamy aż pokaże się kluczyk z przebiegiem do serwisu i trzeba najpierw przytrzymać guizik info a potem kliknąć 2 razy - system zapyta czy skasować, akdeptujemy i dodaje 4600 mil.
Czy reset radia, np. wyjęcie bezpiecznika coś da, czy bez rozbiórki radia sie nie obejdzie. |
 |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 07-12-2009, 00:08
|
|
|
pfx napisał/a: | Czy reset radia, np. wyjęcie bezpiecznika coś da, czy bez rozbiórki radia sie nie obejdzie. |
Przepraszam, przeciez radio ma się nijak do informacji o inspekcji i guzika INFO.
Z tymi kanałami to coś innego skoro radio i CD nadaje na oba. Chyba coś z softem nie teges, może to kwestja nagrania - jakieś kodeki nowe po aktualizacji na PC czy coś.. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
pfx
Forumowicz

|
Wysłany: 07-12-2009, 19:40
|
|
|
Nie do końca, bo radio z europejczyka włożone do amerykańca od razu przestraja się na inny zakres fal. Decydują o tym systemy samochodu. Spróbuję odciąć zasilanie z baterii na noc i zobaczę co po resecie sie podzieje.
Dla sprostowania - nie gra ani CD, ani MP3, niezależnie czy płyta oryginalna, czy nagrywana. |
 |
|
|
|
 |
|