ZGADNIJ CO ZA AUTO |
Autor |
Wiadomość |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2006, 11:23 ZGADNIJ CO ZA AUTO
|
|
|
Proponuję taką zabawę:
Pierwsza osoba pisze mały opis pewnego samochodu byle nie za szczegółowy jednak w sposób naprowadzający. Pozostali muszą odgadnąć co za auto i model. Jeśi pierwsze 5 strzałów będą błędne osoba rozpoczynająca musi dopisać więcej tym razem bardziej szczegółowych informacji. Ten kto zgadnie ma prawo zadać zagadkę.
Aha wcale nie musi to być mitsu
To może ja zacznę:
Produkowany był w latach 1985-1996.
5 wersji nadwozia
3 rodzaje silników diesla i 11 benzynowych
w 1993 roku przeszedł lifting nadwozia m.in. szeroka listwa na drzwi.
Pod koniec produkcji jako samochód niemal najwyższej klasy miał bardzo bogate wyposażenie.
Ok to tyle |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-09-2006, 11:27
|
|
|
Merol E Klasa W124 |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2006, 11:34
|
|
|
szok!!!! hehe widocznie zbyt łatwe było ale ok:) a dałem go bo to auto którym uczyłem się jeździć i nic tak nie uczy pokory jak kolumbryna przy parkowaniu zaraz po egzaminie Miłe chwile z nim wspominam bo to jest (już niedługo - sprzedaje) auto mojego taty i nigdy nie zapomne jak sie go od niego pożyczało i był lans na rynku hehe
Dobra hubi to teraz Ty |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 09-09-2006, 11:40
|
|
|
Wyprodukowny w 1960 roku był prekursorem kolejnego modelu który wypuszczono na rynek w roku 1962 i którego nazwa kojarzy się z nazwiskiem człowieka który wypuścił na rynek w XIX wieku nie samochód ale o coś nazwie "Peacemaker". |
Just think...
. |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
|
Wysłany: 09-09-2006, 11:42
|
|
|
Teraz ja!!!!
Jedno z najdluzej produkowanych aut. W miedzy czasie kilka modyfikacji. Przez okres produkcji wystapily tylko 2 modele silnika. Jeden rodzaj nadwozia przez jakis czas byl tez htb i cabrio. Auto podstawowe nie wiem czemu miesci sie w kategori coupe choc nie ma z nim nic wspolnego ani osiagi ani wyglad. Ostatnie egzemplarze pochodza z 2000 r. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 09-09-2006, 11:43
|
|
|
TNT, ja zgadłem ja daję zagadkę - chcesz dac swoją to zgadnij co ja zapodałem |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2006, 11:50
|
|
|
Syrena sport? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 09-09-2006, 11:51
|
|
|
nieeeee |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 09-09-2006, 12:23
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Wyprodukowny w 1960 roku był prekursorem kolejnego modelu który wypuszczono na rynek w roku 1962 i którego nazwa kojarzy się z nazwiskiem człowieka który wypuścił na rynek w XIX wieku nie samochód ale o coś nazwie "Peacemaker". |
Mitsubishi 500, prekursor Colta, który jako jedyny pistolet podówczas miał możliwość 6 strzałów pod rząd bez studzenia lufy zwany Peacemaker
EASY |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 09-09-2006, 12:26
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Wyprodukowny w 1960 roku był prekursorem kolejnego modelu który wypuszczono na rynek w roku 1962 i którego nazwa kojarzy się z nazwiskiem człowieka który wypuścił na rynek w XIX wieku nie samochód ale o coś nazwie "Peacemaker". |
Ten z 60r. to Mitsubishi 500 a ten z 62r. to Mitsubishi Colt 600.
Gwoli wyjaśnienia: Colt to po angielsku źrebak i stąd wzięła się nazwa
A Colt Peacemaker to jeden z najpopularniejszych rewolwerów swego czasu.
http://en.wikipedia.org/w...on_Army_handgun
"1960 Shin Mitsubishi Heavy-Industries launches the "Mitsubishi 500,"the first compact four-wheel passenger car."
"1962 Shin Mitsubishi Heavy-Industries launches the "Colt 600."
Informacja ze strony: http://www.mitsubishi-mot...60/e/index.html
Ehhh inet piękna rzecz
Chociaż Colta Peacemakera znałem wcześniej
Edit: Cholera za długo pisałem posta - Jackie mnie ubiegł |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
Ostatnio zmieniony przez szczeslaw 09-09-2006, 12:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 09-09-2006, 12:27
|
|
|
TNT napisał/a: | Teraz ja!!!!
Jedno z najdluzej produkowanych aut. W miedzy czasie kilka modyfikacji. Przez okres produkcji wystapily tylko 2 modele silnika. Jeden rodzaj nadwozia przez jakis czas byl tez htb i cabrio. Auto podstawowe nie wiem czemu miesci sie w kategori coupe choc nie ma z nim nic wspolnego ani osiagi ani wyglad. Ostatnie egzemplarze pochodza z 2000 r. |
O ile dobrze kojarzę chodzi ci o Mini, pod koniec produkcji sygnowane marką Austin. Right? |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 09-09-2006, 12:28
|
|
|
szczeslaw napisał/a: | Edit: Cholera za długo pisałem posta - Jackie mnie ubiegł |
|
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2006, 12:30
|
|
|
i co hubert? |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 09-09-2006, 12:33
|
|
|
Moja kolej:
Model, którym piosenkarz Falco jeździł przez całe życie (zmieniał na młodsze modele ale zawsze był to ten sam samochód). Bardzo długa historia produkcji ale początkiem jego życia było zarządzenie Hitlera o produkcji auta w ramach 10/100/1000.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
|
Wysłany: 09-09-2006, 12:33
|
|
|
Jackie napisał/a: | O ile dobrze kojarzę chodzi ci o Mini, pod koniec produkcji sygnowane marką Austin. Right? |
W sumie to tak ale jest jeszcze jedno takie auto ktore odpowiada tym kryteriom podpowiem ze jest nam Polakom bardziej bliskie niz Mini Moris. Ale twoja odpowiedz jak najbardziej odpowiada. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
|