|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kolejność zapłonu w S-coupe silnik z 93r |
Autor |
Wiadomość |
puzon1980
Nowy Forumowicz
Auto: Hyundai S-coupe
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-12-2009, 01:31 Kolejność zapłonu w S-coupe silnik z 93r
|
|
|
Witam,
mam problem z uruchomieniem auta po wymianie kopułki i palca, niestety nie spisałem sobie kolejności i teraz nie mogę dojść jak podłączyć kable to jest kopułka do 12 zaworowego silnika. Może wie ktoś jaka jest kolejność i skąd zaczynać podłączanie (czyli gdzie wchodzi pierwszy kabel), i pomoże mi w tym, Z góry wielkie dzięki |
|
|
|
 |
mirekbdeblin
Forumowicz
Auto: volvo v40
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 177 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 14-12-2009, 13:50
|
|
|
Witam
zawory nie mają tu nic wspólnego
po 1 zobacz czy nie wypadł Ci węglik z kopułki
po2 jak nie kręciłeś aparatem (wykluczając zmiane kąta zapłonu) sprawdż czy dobrze przykręciłeś palec tzn czy nie odwrotnie -nie powinien wejść odwrotnie ale już widziałem takie myki
po 3sprawdż odpowiednie położenie kopułki ma taki rowek aby inaczej nie wsadzić ale Polak potrafi
po 4 kabel od ozn na kopułce1 do 1 cyl. ozn aczony2 do drógiego ,ozn 3 do 3 ,ozn 4 do 4
Kolejność faz rozrządu nie ma tu nic wspólnego
No chuba że kręciłeś zaworami? jeżeli aparatem to przeciwnie do ruchu wskazówek zegara przyspiezamy zapłon a ile powinien mieć -nie wiem myśle że ok. 5-8*
Pozdrawiam
[ Dodano: 14-12-2009, 13:51 ]
A może przerywacz walnięty lub kręciłeś i masz przerwe za dużą lub za małą? |
|
|
|
 |
|
|