Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kolejność zapłonu w S-coupe silnik z 93r
Autor Wiadomość
puzon1980 
Nowy Forumowicz

Auto: Hyundai S-coupe
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-12-2009, 01:31   Kolejność zapłonu w S-coupe silnik z 93r

Witam,

mam problem z uruchomieniem auta po wymianie kopułki i palca, niestety nie spisałem sobie kolejności i teraz nie mogę dojść jak podłączyć kable to jest kopułka do 12 zaworowego silnika. Może wie ktoś jaka jest kolejność i skąd zaczynać podłączanie (czyli gdzie wchodzi pierwszy kabel), i pomoże mi w tym, Z góry wielkie dzięki 8)

mirekbdeblin 
Forumowicz

Auto: volvo v40
Wysłany: 14-12-2009, 13:50   

Witam
zawory nie mają tu nic wspólnego
po 1 zobacz czy nie wypadł Ci węglik z kopułki
po2 jak nie kręciłeś aparatem (wykluczając zmiane kąta zapłonu) sprawdż czy dobrze przykręciłeś palec tzn czy nie odwrotnie -nie powinien wejść odwrotnie ale już widziałem takie myki
po 3sprawdż odpowiednie położenie kopułki ma taki rowek aby inaczej nie wsadzić ale Polak potrafi
po 4 kabel od ozn na kopułce1 do 1 cyl. ozn aczony2 do drógiego ,ozn 3 do 3 ,ozn 4 do 4
Kolejność faz rozrządu nie ma tu nic wspólnego
No chuba że kręciłeś zaworami? jeżeli aparatem to przeciwnie do ruchu wskazówek zegara przyspiezamy zapłon a ile powinien mieć -nie wiem myśle że ok. 5-8*
Pozdrawiam

[ Dodano: 14-12-2009, 13:51 ]
A może przerywacz walnięty lub kręciłeś i masz przerwe za dużą lub za małą?

Odpowiedz do tematu