|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Błąd ciśnienia paliwa na kompie - gdzie zbadać co szwankuje. |
Autor |
Wiadomość |
katij
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma GDI 2002
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-12-2009, 08:37 Błąd ciśnienia paliwa na kompie - gdzie zbadać co szwankuje.
|
|
|
Witam!
Czy ktoś może mi polecić fachowca w Szczecinie, który sprawdzi przyrządami pomiarowymi pompę paliwa (MD 369885) i listwę zasilającą wtryskiwacze z regulatorem ciśnienia (MR 507040). Na komputerze pojawił się błąd ciśnienia (1,7) na pompie wysokiego ciśnienia. Silnik działa normalnie, nie muli, nie szarpie, wchodzi na obroty, dobrze przyspiesza, nie zapalają się żadne kontrolki, obroty nie falują, ale pokazuje spalanie w miescie 16l/100km, trasa -8 Jeździć jeżdżę, ale wolałabym coś z tym zrobić. W warsztacie w którym do tej pory robiłam cari (Agrykolex) tego nie zrobią, w ASO diagnostyka strasznie kosztuje, a mnie spalanie na kompie doprowadza do rozpaczy. |
Ostatnio zmieniony przez katij 14-12-2009, 18:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
aren1956
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star GDI
|
Wysłany: 14-12-2009, 18:29 Błąd ciśnienia
|
|
|
Czy możesz rozwinąć co to „(1,7)” . Jeżeli to 1,7 Mpa, to błąd CE byłby „sztywny”. Może udałoby ci się w trybie awaryjnym dojechać do serwisu- a tak źle to chyba nie jest. Nr błędu dla "abnormal fuel pressure" dla gdi z twojego rocznika to: P0190
Spróbuj sam sprawdzić /albo poproś kogoś kto "obsługuje" woltomierz/ co pokazuje ten czujnik, bawiłem się ostatnio z tym „tematem”
w tym wątku:
link
Jeżeli wyjdą ci jakieś „bzdury”, a autko jeździ normalnie, to na Allegro masz „używkę” za 250 zł. Katalogowa nazwa tego elementu:
MR560127 - SENSOR,FUEL PRESSURE
U ciebie czujnik znajduje się na listwie zasilającej z lewej, ale pomiar jest taki sam. |
Ostatnio zmieniony przez aren1956 14-12-2009, 18:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
katij
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma GDI 2002
|
Wysłany: 14-12-2009, 18:43
|
|
|
1, 7 to odczyt ciśnienia pompy wysokiego ciśnienia z komputera, chyba w Mpa (w ASO wspominali, że norma to ok 5). Jak pisałam auto jeździ normalnie, żadne kontrolki się nie zapalają, pokazuje tylko duże spalanie. W warsztacie nie wiedzą, która to dokładnie część, a nie chcę kupować w ciemno. Nie wiem czy może to mieć coś wspólnego z sondą lambda? Z woltomierzem sobie nie poradzę (po przeczytaniu linka - na pewno), nie znam tez nikogo, kto się tym bawi, stąd moje pytanie. |
|
|
|
 |
|
|