Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:04
Hej. Proszę o radę
Autor Wiadomość
maniekzet 
Nowy Forumowicz

Auto: toledo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-12-2009, 20:37   Hej. Proszę o radę

Siedzę sobie tak w zimowe wieczory i się nudzę. Aż tu wpadłem na pomysł zamienie samochód. No i znalazłem to:
http://moto.allegro.pl/it...jestrowany.html
Proszę o radę. Jak oceniacie to auto. Jakie są koszty napraw i przeglądów tychsamochodów przede wszystkim rozrząd? Czy warto zaryzykować i to kupić. Z góry dziękuje. może niedługo do Was dołącze.

Edit by Hiszpan: Kosmetyka
Ostatnio zmieniony przez Hiszpan 14-12-2009, 22:25, w całości zmieniany 1 raz  

Bart007 
Mitsumaniak

Auto: Outlander I 2.0T
Wysłany: 14-12-2009, 20:58   

Auto z zewnątrz wygląda na zadbane, ale oczywiście to wyjdzie dopiero przy sprawdzeniu w jakimś warsztacie.

Outlander uchodzi za mało awaryjne auto. Cena tego egzemplarza rozsądna, ale przebieg 88kkm wiele wyjaśnia - w Outkach I wymiana rozrządu jest co 90kkm i niestety sporo kosztuje (nawet poza ASO około 3,5 tys. dla wersji 2.0 Turbo, nie wiem czy zwykłe 2.0 jest taniej czy tyle samo) więc trzeba to sobie wkalkulować w cenę.

tomek.rzepek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Wysłany: 14-12-2009, 23:20   

tak:
fabryczna instalacja gazowa? a to ciekawe.
napęd 4x4 z samoczynnym dostosowaniem do nawierzchni... a to ciekawe na czym to polega.
instalacja lpg... bez komentarza.

no więc tak, po pierwsze czy przebieg oryginalny? faktycznie przy 90tys czeka Cię duży przegląd który będzie kosztował >2k. Rozrząd świece i co jeszcze wyjdzie. Cena niska? czy stanowi o tym że auto nie jest doinwestowane?
Ceny są horendalne 1,7 przewód wspomagania, 500zł podpora tylniego mechanizmu różnicowego (komplet potrzeby 2szt), aczkolwiek są jakieś zamienniki z francuzów. Świece 220zł, wachacze przód jeszcze nie wiem, nie wiem czy da sie wymienić same tuleje wątpię.
Stabilizatory 800 i 600zł itd... Ale prowadzi sie bardzo sympatycznie. Części wymienione zostały ze względu na ich zużycie. Tak po za tym to problem brak, po za gazem który wywaliłem i teraz chodzi mi jak traktor, juttro będe wiedział czemu.

Pawmitsu 
Forumowicz

Auto: Outlander 1 2004 r.
Wysłany: 14-12-2009, 23:35   

Rozpatrywalem kiedys to auto do kupna. Wg jego VIN jest ono z marca 2004 r. Jest po stluczce, nie wiem na ile powaznej. Spalanie gazu jest wg mnie nierealne. I rzeczywiscie wkrotce czekalaby Cie wymiana rozrzadu. Co do instalacji gazowej, z tego co wiem, ona jest nie tyle fabryczna, co akceptowana przez Mitsubishi i mogla byc zakladana zaraz po kupnie np. we Wloszech Mitsubishi pozwlalo bez utraty gwarancji zakladac BRC i podbijalo ksiazke serwisowa.

[ Dodano: 14-12-2009, 23:38 ]
tomek.rzepek napisał/a:

Ceny są horendalne 1,7 przewód wspomagania, 500zł podpora tylniego mechanizmu różnicowego (komplet potrzeby 2szt), aczkolwiek są jakieś zamienniki z francuzów. Świece 220zł, wachacze przód jeszcze nie wiem, nie wiem czy da sie wymienić same tuleje wątpię.
Stabilizatory 800 i 600zł itd...

Tak z ciekawosci, z jakich francuzow sa czesci do Outka 1?

Daniel_Sz 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander I
Wysłany: 15-12-2009, 11:27   

Jeszcze trzeba dodać, że jest to typowe ogłoszenie od handlarza, więc czujność musi być dwa razy zwiększona niż zazwyczaj.

Pawmitsu 
Forumowicz

Auto: Outlander 1 2004 r.
Wysłany: 15-12-2009, 19:48   

Poniewaz kupowalem niedawno Outka, sprawdzilem ich wczesniej kilka, lacznie z VInami na ruskiej stronie, moge napisac cos takiego - jesli ceny aut sprowadzanych zza granicy i oferowanych w PL sa takie same lub nizsze (a sa) niz aut sprzedawanych tam, to w jakim stanie te auta trafily do Polski? Czy aby na pewno sa z roku podawanego przez sprzedawce? Mialem przypadek, ze auto bylo oferowane z 2005, czy nawet 6, a bylo z 2003. Ja wiem w jakim stanie te auta sa sprowadzane, gdyz widzialem je przwozone w komplecie z innymi na duzych samochopdach-lawetach, tak po 8 samochodow, wiem rowniez, gdyz oplacilem badania takich aut.
Moge powiedziec tak: lepiej kupic auto zakupione w PL w salonie, od pierwszego wlasciciela, serwisowane i sprawdzic je w tym serwisie, serwisy Mitsu slabo sa ze soba polaczone... Kupic nieco starsze i z wiekszym przebiegiem, ale o wiele pewniejsze... z wymienianymi na czas czesciami itp.
Ale to tylko moje zdanie...

tomek.rzepek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Wysłany: 15-12-2009, 21:32   

nie wiem, chodzi tu o poduszki tylnego mechanizmu róznicowego, komplet z łapą (są sprzedawane tylko razem) kosztuje 1000zł (2sztuki) za 400zł mozesz kupić same poduszki od jakiegos francuza (dopasować) które potem nalezy włożyć na prasie w miejsce starych.

sionia 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander I 136 KM
Wysłany: 19-12-2009, 18:23   Re: Hej. Proszę o radę

maniekzet napisał/a:
Siedzę sobie tak w zimowe wieczory i się nudzę. Aż tu wpadłem na pomysł zamienie samochód. No i znalazłem to:
http://moto.allegro.pl/it...jestrowany.html
Proszę o radę. Jak oceniacie to auto. Jakie są koszty napraw i przeglądów tychsamochodów przede wszystkim rozrząd? Czy warto zaryzykować i to kupić. Z góry dziękuje. może niedługo do Was dołącze.

Edit by Hiszpan: Kosmetyka

Warto zaryzykować i kupić Outka :biggrin: , ale na pewno nie ten konkretny egzemplarz. Chyba że chcesz samochód cmoknięty przez tira na światłach :biggrin: , oglądałem osobiście. Z tym modelem nie warto się spieszyć ja szukałem chyba ze 4 miechy. Mam na placu od końca maja. Co do przebiegu to akurat ja wychodzę z założenia że lepiej kupić przed wymianą (oczywiście trzeba się potargować 2 kafle na wymianę spokojnie urywasz) rozrządu i zrobić wymianę samemu, zrobisz to na częściach jakich chcesz (czytaj oryginałach). A tak to musisz wierzyć na słowo że rozrząd wymieniony itd. Ceny: 1116 zł (cały rozrząd z pompą wody wszystkimi rolkami i simeringami) ceny z czerwca koszt wymiany 250 zł (po znajomości) standardowo majster bierze 350 zł. Pompy wody (200 zł) oraz hydronapinacza (495 zł) nie trzeba wymieniać po 90 tys., kwestia decyzji. Po zakupie oczywiście standardowo wymiana wszystkich płynów przy napędzie 4X4 dochodzi wymiana oleju w reduktorze i tylnym moście i standardowo skrzynia biegów (200 zł za mobila).

Odpowiedz do tematu