|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 10-01-2010, 10:29 |
[EAx 97-04] 2x Galant 2.5 v6, Lubań, Wrocław-prośba o opinię |
Autor |
Wiadomość |
wawrylo
Nowy Forumowicz
Auto: zamierzam kupić:)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-12-2009, 00:30 [EAx 97-04] 2x Galant 2.5 v6, Lubań, Wrocław-prośba o opinię
|
|
|
Na poczatku sie przywitam bo jestem nowy na forum:)
wiec... witam
mam tu 2 Galanty i prośba moja jest aby znawcy sie o nich wypowiedzieli- czy warto sie inetresowac, czy sobie odpuscic:
GALANT 1
Kod: | DZISIAJ SPROWADZONY Z NIEMIEC PIĘKNY GALANT
.100% ORYGINALNY PRZEBIEG Z KSIĄŻKĄ SERWISOWĄ I BADANIAMI TUV
PRZEGLĄD TECHNICZNY NIEMIECKI Z 09/2009
PERFEKCYJNIE UTRZYMANY.
100% BEZWYPADKOWY
WYPOSAZENIE
KLIMATYZACJA KLIMATRONIK AUTOMATYCZNA
4 PODUSZKI POWIETRZNE
4 ELEKTRYCZNE SZYBY
ELEKTRYCZNE LUSTERKA
WSPOMAGANIE KIEROWNICY
CENTRALNY ZAMEK
ZESTAW GŁOŚNOMÓWIĄCY NOKIA
ABS
CZUJNIKI PARKOWANIA
HALOGENY
I WIELE INNYCH DODATKÓW
JAK WIDAĆ NA ZDJĘCIU LEWY TYLNY BŁOTNIK DO POMALOWANIA POZA TYM WSZYSTKO OK.
AUTO SPRZEDAJE Z KOMPLETEM DOKUMENTÓW CELNO SKARBOWYCH (KOSZT REJESTRACJI 230ZŁ).
KUPUJĄCY IDZIE PROSTO DO WYDZIAŁU KOMUNIKACJI.
AKCYZA RECYKLING PRZEGLĄD TLUMACZENIA OPŁACONE. WYSTAWIAM FAKTURĘ VAT. KUPUJĄCY ZWOLNIONY Z OPŁATY SKARBOWEJ.
ZGADZAM SIĘ NA WSZELAKIE PRZEGLĄDY I INSPEKCJE W SALONIE MITSUBISHI CZY INNYCH WARSZTATACH.
NA MIEJSCU MOŻNA KUPIĆ OC I WRÓCIĆ SAMOCHODEM DO DOMU.
TEL. 504584858
PRZED KUP TERAZ KONIECZNIE ZADZWOŃ W PRZECIWNYM WYPADKU TRANSAKCJA NIEWAŻNA!! |
GALANT 2
Kod: | Typ:
Sedan / Limuzyna
Informacje:
Rok produkcji: 1998, Przegląd: 07/2010, 148 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 163 KM (120 kW), Pojemność skokowa: 2498 cm3, benzyna, zielony-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, ksenony, tempomat, światła przeciwmgłowe
Dodatkowe informacje:
bezwypadkowy
Opis pojazdu:
Do auta dołączam komplet alufelg 15" wszystkie w stanie jak widać na zdjeciu, auto po wymianie tarcz+klocki(ATE), auto po wymianie wszystkich filtrów i płynów. Auto posiada zmieniarke CD i oryginalne radio grundig. Ogólny stan auta jest bardzo dobry.
Dane kontaktowe
Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.
Polska , Wrocław (woj. dolnośląskie),
tel.: +48 792 716846 |
z góry dzieki:) |
Ostatnio zmieniony przez wawrylo 17-12-2009, 21:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-12-2009, 11:30
|
|
|
wawrylo, odnośnie zamieszczania ogłoszeń w dziale Chce Kupić Galanta zapoznaj sie z TYM TEMATEM
Auto nr 1 sie najprawdopodobniej juz sprzedalo takze nie ma czego opisywac (aukcja zakonczona przez sprzedajacego)
Auto nr 2 zacznijmy od pseudo ksenonów, material do smietnika, gdyz pierwsza lepsza kontrola drogowa zabiera Ci za to dowód.
Auto ladnie sie blyszczy na parkingu oklicznego hipermarketu, troche malo zdjec, zwlaszcza lewej strony auta, ponadto zdjecia zrobione przy zachodzie nie oddaje pelnego efektu kolorystycznego, dlatego nie dopatrzylem sie jakichkolwiek roznic w barwach, ponadto auto ladnie sie prezentuje, pod maska widac ze nie bylo nic myte bo wszystko okurzone jednak dopatrzylem sie sladow korozji na kielichach przednich, wiecej mozna powiedziec przy dokladniejszych zdjeciach. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2009, 12:00
|
|
|
robertdg napisał/a: | Auto nr 2 zacznijmy od pseudo ksenonów, material do smietnika, gdyz pierwsza lepsza kontrola drogowa zabiera Ci za to dowód.
Auto ladnie sie blyszczy na parkingu oklicznego hipermarketu, troche malo zdjec, zwlaszcza lewej strony auta, ponadto zdjecia zrobione przy zachodzie nie oddaje pelnego efektu kolorystycznego, dlatego nie dopatrzylem sie jakichkolwiek roznic w barwach, ponadto auto ladnie sie prezentuje, pod maska widac ze nie bylo nic myte bo wszystko okurzone jednak dopatrzylem sie sladow korozji na kielichach przednich, wiecej mozna powiedziec przy dokladniejszych zdjeciach. |
Ehm......
Ślaty korozii, to na fartuchu tak.....rzeczywiście widać.....Co do kielichów, to tego nawet nie zobaczysz, gdzyż Z REGUŁY rdzewieją na wysokości pompy ABS z prawej i pompy sprzęgła z lewej strony auta ale to pewnie wiesz.....
Dodatkowo, krzywo leżący prawy halogen (oczywiście strony w aucie ZAWSZE określamy tak jak są.....czyli np siedząc w kabinie) oraz tylna klapa (szczeliny w cały świat) zarówno przy lampach jak i względem błotników.
Dodatkowo kierownica w skórze.....pewności nie mam, ale wydaje mi się że to tylko po lifcie (środek natomiast ok) i nawet jestem skłonny uwierzyć sam sobie, bo przebieg 148 k km przy tak wytartych pedałach (w szczególności hamulca i gazu), oraz świecących się przyciskach od nawiewu jest mało logiczny, bo to są oznaki dużego i intensywnego użytkowania auta.
Pozdro. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 17-12-2009, 12:27
|
|
|
Forest_Taft napisał/a: | Ślaty korozii, to na fartuchu tak.....rzeczywiście widać.....Co do kielichów, to tego nawet nie zobaczysz, gdzyż Z REGUŁY rdzewieją na wysokości pompy ABS z prawej i pompy sprzęgła z lewej strony auta ale to pewnie wiesz.....
| prawy kielich na laczeniu (zgrzewach) tuz pod przewodami klimatyzacji
Forest_Taft napisał/a: | Dodatkowo kierownica w skórze.....pewności nie mam, ale wydaje mi się że to tylko po lifcie | nie tylko ja takze mam skórzana kierownice, opcja dodatkowa. |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2009, 13:56
|
|
|
robertdg napisał/a: | prawy kielich na laczeniu (zgrzewach) tuz pod przewodami klimatyzacji |
To już jest fartuch.....ale cóż....pewnie ty jesteś blacharz.....i wiesz lepiej......poza tym....tam nic nie widzę....
robertdg napisał/a: | nie tylko ja takze mam skórzana kierownice, opcja dodatkowa. |
a czy nie zauważyłeś przypadkiem że napisałem że nie jestem pewien????
Poza tym jak tyle widzisz, to napisz co Ci się nie podoba w komorze silnika....bo ja widzę pewien duuuuży defekt.....
Podpowiem Ci.....prawdopodobnie był bity.....A teraz szukaj. |
|
|
|
 |
Tomek83
Forumowicz
Auto: Galant 2.4 FULL :)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Wrz 2009 Posty: 41 Skąd: Okolice wrocławia
|
Wysłany: 17-12-2009, 15:36
|
|
|
Forest_Taft napisał/a: | robertdg napisał/a:
nie tylko ja takze mam skórzana kierownice, opcja dodatkowa.
a czy nie zauważyłeś przypadkiem że napisałem że nie jestem pewien???? |
żadna opcja dodatkowa,ty masz wersje Se,z tego co sie orientuje to wszystkie se mialy kiere w skorze
Forest_Taft- czy masz na mysli powyginana obudowe silnika?? nie mam co do tego pewnosci,slabo to widac i tak strzelam |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2009, 15:40
|
|
|
Pas przedni, który jest "BRUDNY" jest też błyszczący i dużo bardziej ciemniejszy od podszybia i kielichów, co powinno być w tym samym kolorze bez względu na czas życia gala i jego przebieg...... |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 17-12-2009, 17:35
|
|
|
Tomek83 napisał/a: | adna opcja dodatkowa,ty masz wersje Se,z tego co sie orientuje to wszystkie se mialy kiere w skorze | ale nie piszemu tutaj o wersji SE
Forest_Taft, odnośnie Twojej wypowiedzi, zauważyłem Twoja niepewność wiec odpowiedziałem, ostatnio Cuuube podawał gdzies stronke z opcjami wyposazenia do Galanta i niektóre rzeczy utkwiły mi w głowie, nie dogryzam Ci, teraz napisze że mi się wydaje że na łączeniu dzwona z fartuchem widze ognisko korozji, ciezko stwierdzic po tak brudnej komorze silnika, ma to byc jednak oznaka dla kupujacego na zwrócenie uwagi na to miejsce, odnośnie pasa przedniego nie wypowiadam sie bo nie chce nikogo wprowadzać w błąd, nie twierdze że tak nie jest czy że tak jest jak piszesz, napewno bedzie to widac przy ogledzinach wizualnych, sprawne oko znawcy powinno dostrzec takie rzeczy (jakies choćby zapylenia lakiernicze), to jest kolejna podpowiedż aby kupujacy zwrócił na to uwage. |
 |
|
|
|
 |
smuzzy
Nowy Forumowicz
Auto: brak :-(
|
Wysłany: 17-12-2009, 19:58
|
|
|
robertdg napisał/a: | wawrylo
Auto nr 1 sie najprawdopodobniej juz sprzedalo takze nie ma czego opisywac (aukcja zakonczona przez sprzedajacego) |
hmm.... do zakończenia aukcji 13 dni... to może jednak ktoś pokusi się o ocenę? |
|
|
|
 |
Tomek83
Forumowicz
Auto: Galant 2.4 FULL :)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Wrz 2009 Posty: 41 Skąd: Okolice wrocławia
|
Wysłany: 17-12-2009, 20:26
|
|
|
smuzzy napisał/a: | hmm.... do zakończenia aukcji 13 dni... to może jednak ktoś pokusi się o ocenę? |
faktycznie widocznie gosc wystawil po raz drugi. Przede wszystkim u mnie jest tylko 5 zdjec a to mało. W dodatku pierwsze zdjecie jest jakos dziwnie przyciemnione/zczernione,widac na nim jedynie bardzo bardzo mocno poobijany przedni zderzak,odpryski o ktore nie jest trudno no i tam w tych szczelinach złazi lakier-mogl byc malowany ten zderzak juz,wgniecione lewe nadkole z tylu na wysokosci zderzaka oraz na wysokosci lampy,przetarty zderzak lewa strona z tylu,praktronik tyl-nie bylo w orginale chyba,rdza na obydwoch nadkolach,widac ze srodek swiezo sprzatany ale wyglada ładnie,ciekawe jak kierownica z bliska?? przebieg 181 pytaj czy rozrzad zrobiony bo to ok 1000zł do ceny,patrzac na prawy tyl auta wydaje mi sie ze prawy blotnik z przodu jest znacznie ciemniejszy,ale to zdjecie jest kiepskie i nie jest to pewne,popros i wiecej zdjec: komory,nadkoli z bliska,tego uszkodzenia z bliska,przodu centralnie,tył, biorac pod uwage to ze trzeba pomalowac minimum 4 elementy (tylko te widac na zdjeciach) + wymienic rozrzad = sie łacznie ok 14.5-15tys zł. musialbys utargowac z tego i to sporo zeby bylo dobrze |
|
|
|
 |
|
|