[Cari 1.6] Do czego to jest??? |
Autor |
Wiadomość |
M@teusz607
Forumowicz M@teusz607
Auto: Honda Accord CL7 2.0 i-VTEC
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lut 2010 Posty: 198 Skąd: Radzyń Podlaski
|
Wysłany: 08-02-2010, 22:08 [Cari 1.6] Do czego to jest???
|
|
|
Witam. Jestem nowy na forum, właśnie kupiłem Carisme i nie zapowiada się żebym żałował
koło ręcznego są dwie wtyczki do czego one są??
http://www.fotosik.pl/pok...30e3041035.html
I jeszcze jeden kabelek pod maską "odgnił" ma jakby zielonkawy kolor-czasem na klemach starego akumulatora taki jest albo rozlanych bateriach. Niema problemu ale do czegoś on jest. Na zdjęciu pokazany strzałką (ten cieńszy)
http://www.fotosik.pl/pok...b203341a91.html |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 08-02-2010, 22:51
|
|
|
kabelki przy ręcznym to od instalacji podgrzewania foteli (więcej info znajdziesz na forum w tej sprawie)
co do drugiego, to gdzie on idzie ku przodowi pojazdu? tak ordynarnie przez komorę silnika jest puszczony? jakaś samoróbka chyba. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
carismax
Mitsumaniak Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DiD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 405 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 09-02-2010, 08:32
|
|
|
Dokładnie, te dwie wtyczki przy ręcznym są od klawiszy podgrzewania foteli. Oznaczony jako RH jest od prawego fotele a LH jest od lewego. Klawisze są trzy funkcyjne (HI, LOW oraz OFF)
Co do tajemniczego kabelka pod maską to trudno określić. Podaj dokładnie z kąd wychodzi. A zielonkawy kolor to korozja, a dokładnie utlenianie się miedzianego kabelka. |
_________________ Bite my shiny, metal ass! - Bender Bending Rodriguez |
|
|
|
 |
M@teusz607
Forumowicz M@teusz607
Auto: Honda Accord CL7 2.0 i-VTEC
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lut 2010 Posty: 198 Skąd: Radzyń Podlaski
|
Wysłany: 09-02-2010, 20:17
|
|
|
Wychodzi stąd co widać na zdjęciu. Gdzie idzie wewnątrz kabiny to niewiem (jeśli by to wam bardzo pomogło to mogę spróbować sprawdzić). Jak pierwszy raz zwróciłem na niego uwagę to był puszczony przy prawym boku (patrząc od tyłu) za taki element (nie wiem co to)który jest za reflektorem, co nie musi koniecznie znaczyć że z tamtąd jest- po kolorze "utlenienia" sprawdziłem, że długość wystarczy też do akumulatora więc możliwe że to jakaś prowizorka. |
|
|
|
 |
|