Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi Zero
Autor Wiadomość
Smoczka
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2006, 08:48   Mitsubishi Zero

Ostatnio w jakiejś reklamie tv modeli samolotów II wojny światowej usłyszałam określenie "Misubishi Zero". Czym był legendarny myśliwiec "Zero" wiem - mam brata, który kiedyś miał fioła na punkcie samolotów, ale nie wiedziałam, że miał on coś wspólnego z firmą Mitsubishi. Po przeczytaniu tekstu o historii firmy ze strony mitsumaniakowej znalazłam tylko coś takiego:
Cytat:
W 1919 r. produkowało najmocniejszy na świecie, 300konny silnik lotniczy, a w 1928 r. zbudowało tunel aerodynamiczny, który przyspieszył badanie nowych projektów samolotów. Jedenaście lat później samolot Nippon 60 z zakładów koncernu okrążył w rekordowo krótkim czasie kulę ziemską.

Może ktoś z Was coś wie o Mitsubishi Zero więcej? Tak z ciekawości ogólnej pytam. :D

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-09-2006, 09:14   

ZobaczTU

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 12-09-2006, 09:24   

Wersja PL
Wersja EN

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Smoczka
[Usunięty]

Wysłany: 15-09-2006, 22:58   

Uau!!! :D Dzięki!!! Mnie wciąż brak czasu na szperanie po necie.
Jakoś się rozczuliłam, bo przypomniały mi się dawne czasy, gdy mama klęła odkurzając braciszkowe modele, a ja zupełnie nie po dziewczyńsku podczytywałam mu książki o samolotach II wojny światowej.
"Zero" był jednym z moich ulubieńców z tych wojennych opowieści.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 18-09-2006, 10:26   

hehe Cud Smoczyca :) . A widać 3Diamenty prawie wszedzię się pojawilły:)

Odpowiedz do tematu