|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi Zero |
Autor |
Wiadomość |
Smoczka [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2006, 08:48 Mitsubishi Zero
|
|
|
Ostatnio w jakiejś reklamie tv modeli samolotów II wojny światowej usłyszałam określenie "Misubishi Zero". Czym był legendarny myśliwiec "Zero" wiem - mam brata, który kiedyś miał fioła na punkcie samolotów, ale nie wiedziałam, że miał on coś wspólnego z firmą Mitsubishi. Po przeczytaniu tekstu o historii firmy ze strony mitsumaniakowej znalazłam tylko coś takiego:
Cytat: | W 1919 r. produkowało najmocniejszy na świecie, 300konny silnik lotniczy, a w 1928 r. zbudowało tunel aerodynamiczny, który przyspieszył badanie nowych projektów samolotów. Jedenaście lat później samolot Nippon 60 z zakładów koncernu okrążył w rekordowo krótkim czasie kulę ziemską. |
Może ktoś z Was coś wie o Mitsubishi Zero więcej? Tak z ciekawości ogólnej pytam. |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-09-2006, 09:14
|
|
|
ZobaczTU
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 12-09-2006, 09:24
|
|
|
Wersja PL
Wersja EN |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Smoczka [Usunięty]
|
Wysłany: 15-09-2006, 22:58
|
|
|
Uau!!! Dzięki!!! Mnie wciąż brak czasu na szperanie po necie.
Jakoś się rozczuliłam, bo przypomniały mi się dawne czasy, gdy mama klęła odkurzając braciszkowe modele, a ja zupełnie nie po dziewczyńsku podczytywałam mu książki o samolotach II wojny światowej.
"Zero" był jednym z moich ulubieńców z tych wojennych opowieści. |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
|
Wysłany: 18-09-2006, 10:26
|