|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 D] Problemy z silnikiem!! Dym!! |
Autor |
Wiadomość |
jola16104
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-12-2009, 22:33 [2.5 D] Problemy z silnikiem!! Dym!!
|
|
|
Jestem posiadaczem Mitsubishi Pajero 2,5 Diesel. Do tej pory nie miałem żadnych problemów z silnikiem, lecz dziś bez żadnych innych objawów z tłumika rury wydechowej zaczęły wydobywać się potężne ilości niebieskiego dymu i z silnika zaczęły dobiegać metaliczne dziwne dźwięki. Zgasiłem go, przyciągnęłem do domu, sprawdziłem wałek rozrządu, paski, wszystko chodzi normalnie, ale auta nie jestem w stanie teraz zapalić. Proszę o pomoc, wskazówki, może komuś przytrafiło się coś podobnego!! |
|
|
|
 |
1405
Forumowicz
Auto: Pajero I 3000V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 301 Skąd: Dorohusk
|
Wysłany: 28-12-2009, 22:44 Re: Problemy z silnikiem!! Dym!!
|
|
|
jola16104 napisał/a: | Jestem posiadaczem Mitsubishi Pajero 2,5 Diesel. Do tej pory nie miałem żadnych problemów z silnikiem, lecz dziś bez żadnych innych objawów z tłumika rury wydechowej zaczęły wydobywać się potężne ilości niebieskiego dymu i z silnika zaczęły dobiegać metaliczne dziwne dźwięki. Zgasiłem go, przyciągnęłem do domu, sprawdziłem wałek rozrządu, paski, wszystko chodzi normalnie, ale auta nie jestem w stanie teraz zapalić. Proszę o pomoc, wskazówki, może komuś przytrafiło się coś podobnego!! |
No nadzwyczajne zainteresowanie tematem...
Gdybyś miał turbinę to postawiłbym na walniętą sprężarkę która rzyga olejem do kolektora. Z opisu jednak wnioskuję ze nie masz tego dobrodziejstwa wiec zainteresowałbym się prawidłowością ustawienia rozrządu a w szczególności ustawienia koła pompy czy nic nie przeskoczyło. Jak to nie to to kiedyś coś słyszałem że wtryski potrafią się zawiesić a wtedy leja ropą no i wali w silniku jak pierun ...ale ile w tym prawdy to trudno powiedzieć. |
|
|
|
 |
PiotrC
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Pomógł: 15 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 266 Skąd: Śląsk, Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 29-12-2009, 18:53
|
|
|
A może uszczelka po głowicą? Możliwości jest wiele, i na podstawie tego opisu trudna diagnoza. |
|
 |
|
|