Przymarznięte drzwi |
Autor |
Wiadomość |
Zafirah
Mitsumaniak Ruda wiewiórka ;)

Auto: Colt CJ4A 1.6 '98 16V Bistro
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-12-2009, 12:50 Przymarznięte drzwi
|
|
|
Wczoraj zauważyłam przypadkiem, że przymarzły mi w Colcie drzwi od strony pasażera i nie da się ich otworzyć Nie mam możliwości wstawienia auta do jakiegokolwiek ocieplanego garażu żeby sam sie rozmroził a nie chcę szarpać drzwi na siłę żeby czegos nie uszkodzić. Czy ktoś ma pomysł jak sobie z tym poradzić? |
_________________ ...to jest tak, że gdy mam co chcę wtedy więcej chcę jeszcze... |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 19-12-2009, 12:56
|
|
|
Hehe atak zimy!! Niech ktoś pcha od środka drzwi a ty ciągnij za klamkę i na pewno się otworzy. Sam tak robię |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
Marino
Mitsumaniak żółte niepozorne

Auto: Colt CJ0 1.3 twenty
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Mar 2007 Posty: 320 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: 19-12-2009, 13:38
|
|
|
a potem to już tylko przetrzeć do sucha uszczelkę wokół drzwi, kupić jakiś preparat to ochrony przed zamarzaniem uszczelek i problem z głowy. |
_________________ Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Miroslaw1305
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt CJO 1,3 1997
Pomógł: 19 razy Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 474 Skąd: Kępno
|
Wysłany: 19-12-2009, 13:50
|
|
|
na siłę to można uszkodzić uszczelkę .Lepiej suszarką od suszenia włosów od środka podmuchać ( oczywiście na ciepło) .Póżniej przetrzeć kremem ,wazelinką kosmetyczną lub jakimś specyfikiem ze sklepu do uszczelek. |
|
|
|
 |
Zafirah

|
Wysłany: 19-12-2009, 14:01
|
|
|
Atak zimy mi nie straszny poza skrobaniem szyb, przymarzającymi uszczelkami i zwiększonym spalaniem paliwa to wszystko jest ok
Ciągnąć na siłę raczej nie będę bo znając moje szczęście pożegnam się z uszczelką Hmm.. może i suszarka ale muszę sprawdzić czy mam w domu aż tak długi przedłużacz żeby sięgnąć do auta Tylko trochę mnie dziwi, że po 15 min jazdy z ogrzewaniem włączonym na maxa te drzwi nie odmarzną od środka.
A jakby popsikać z zewnątrz taki sprayem do odmrażania zamków? |
_________________ ...to jest tak, że gdy mam co chcę wtedy więcej chcę jeszcze... |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21937 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 19-12-2009, 14:07
|
|
|
Jak otworzysz drzwi to uszczelki popryskaj spray'em silikonowym. To nie dopuści napewno do ponownego przymarznięcia drzwi. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2009, 18:01
|
|
|
A zamek na pewno jest otwarty? W poprzednim Colcie zdarzyło mi się, że to właśnie zamek z jednej strony przymarzł i żadne szarpanie nie skutkowało. |
|
|
|
 |
Arti_Ca0
Forumowicz
Auto: Colt CJO 1.3 '97
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Lut 2009 Posty: 148 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 19-12-2009, 21:19
|
|
|
mam to samo kolega wyzej jesli chodzi o zamarzniety zamek:) od strony pasazera ciagle sie zacina, nie da sie otworzyc ani od srodka ani kluczykiem. dopiero jak sie troche ociepli w srodku (przy jezdzie) zamek odpuszcza:) |
|
|
|
 |
Zafirah

|
Wysłany: 20-12-2009, 19:21
|
|
|
gregorbu: wstyd się przyznać ale masz rację drzwi były tylko lekko przymarznięte natomiast problem tkwił i nadal tkwi w zamku od strony pasażera. Z jakiegoś powodu w czasie mrozu centralny nie otwiera drzwi od strony pasażera. Wcześniej cały czas otwierały się normalnie dlatego wydawało mi się, że to jakieś giga-przymarznięcie |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2009, 19:10
|
|
|
Zafirah napisał/a: | gregorbu: wstyd się przyznać ale masz rację drzwi były tylko lekko przymarznięte natomiast problem tkwił i nadal tkwi w zamku od strony pasażera. Z jakiegoś powodu w czasie mrozu centralny nie otwiera drzwi od strony pasażera. Wcześniej cały czas otwierały się normalnie dlatego wydawało mi się, że to jakieś giga-przymarznięcie | Być może problem powstał po myciu, deszczu czy zachlapaniu przez inne auto. Potem ścisnął mróz i gotowe! |
|
|
|
 |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2009, 16:32
|
|
|
tez mialem pare razy sytuacje w ktorej przymarzl mi zamek, tak wiec ten typ chyba tak ma |
|
|
|
 |
TeasyM
Mitsumaniak Red Mitsu Bad Ass
Auto: Mitsubishi Colt '98
|
Wysłany: 05-01-2010, 16:17
|
|
|
No to ja mam pecha i mi zamek centralny nie otwiera od strony kierowcy.
Ale nic to, lubię zimę szczególnie, jak mój Colt wygląda, jak Megatron skuty lodem |
_________________ Zbieram punkty do baby za kierownicą ;P |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 05-01-2010, 18:25
|
|
|
TeasyM napisał/a: | No to ja mam pecha i mi zamek centralny nie otwiera od strony kierowcy.
Ale nic to, lubię zimę szczególnie, jak mój Colt wygląda, jak Megatron skuty lodem | Zastosuj rozmrażacz do zamków. |
|
|
|
 |
TeasyM
Mitsumaniak Red Mitsu Bad Ass
Auto: Mitsubishi Colt '98
|
Wysłany: 06-01-2010, 07:59
|
|
|
gregorbu napisał/a: | TeasyM napisał/a: | No to ja mam pecha i mi zamek centralny nie otwiera od strony kierowcy.
Ale nic to, lubię zimę szczególnie, jak mój Colt wygląda, jak Megatron skuty lodem | Zastosuj rozmrażacz do zamków. |
Ależ pierwszą rzeczą, jaką zrobiłam w mrozy to zastosowanie preparatu do zamków, ale to musi być coś innego. Nie wiem, czy nie trzeba by nasmarować całego systemu zamka w środku drzwi. |
_________________ Zbieram punkty do baby za kierownicą ;P |
|
|
|
 |
|