Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przymarznięte drzwi
Autor Wiadomość
Zafirah 
Mitsumaniak
Ruda wiewiórka ;)

Auto: Colt CJ4A 1.6 '98 16V Bistro
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-12-2009, 12:50   Przymarznięte drzwi

Wczoraj zauważyłam przypadkiem, że przymarzły mi w Colcie drzwi od strony pasażera i nie da się ich otworzyć :? Nie mam możliwości wstawienia auta do jakiegokolwiek ocieplanego garażu żeby sam sie rozmroził a nie chcę szarpać drzwi na siłę żeby czegos nie uszkodzić. Czy ktoś ma pomysł jak sobie z tym poradzić?

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 19-12-2009, 12:56   

Hehe atak zimy!! :) Niech ktoś pcha od środka drzwi a ty ciągnij za klamkę i na pewno się otworzy. Sam tak robię :)

Marino 
Mitsumaniak
żółte niepozorne

Auto: Colt CJ0 1.3 twenty
Wysłany: 19-12-2009, 13:38   

a potem to już tylko przetrzeć do sucha uszczelkę wokół drzwi, kupić jakiś preparat to ochrony przed zamarzaniem uszczelek i problem z głowy.

Miroslaw1305 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJO 1,3 1997
Wysłany: 19-12-2009, 13:50   

na siłę to można uszkodzić uszczelkę .Lepiej suszarką od suszenia włosów od środka podmuchać ( oczywiście na ciepło) .Póżniej przetrzeć kremem ,wazelinką kosmetyczną lub jakimś specyfikiem ze sklepu do uszczelek.

Zafirah 
Mitsumaniak
Ruda wiewiórka ;)

Wysłany: 19-12-2009, 14:01   

Atak zimy mi nie straszny :D poza skrobaniem szyb, przymarzającymi uszczelkami i zwiększonym spalaniem paliwa to wszystko jest ok :wink:

Ciągnąć na siłę raczej nie będę bo znając moje szczęście pożegnam się z uszczelką 8) Hmm.. może i suszarka ale muszę sprawdzić czy mam w domu aż tak długi przedłużacz żeby sięgnąć do auta :D Tylko trochę mnie dziwi, że po 15 min jazdy z ogrzewaniem włączonym na maxa te drzwi nie odmarzną od środka.

A jakby popsikać z zewnątrz taki sprayem do odmrażania zamków?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 19-12-2009, 14:07   

Jak otworzysz drzwi to uszczelki popryskaj spray'em silikonowym. To nie dopuści napewno do ponownego przymarznięcia drzwi.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 19-12-2009, 18:01   

A zamek na pewno jest otwarty? W poprzednim Colcie zdarzyło mi się, że to właśnie zamek z jednej strony przymarzł i żadne szarpanie nie skutkowało. :twisted:

Arti_Ca0 
Forumowicz

Auto: Colt CJO 1.3 '97
Wysłany: 19-12-2009, 21:19   

mam to samo kolega wyzej jesli chodzi o zamarzniety zamek:) od strony pasazera ciagle sie zacina, nie da sie otworzyc ani od srodka ani kluczykiem. dopiero jak sie troche ociepli w srodku (przy jezdzie) zamek odpuszcza:)

Zafirah 
Mitsumaniak
Ruda wiewiórka ;)

Wysłany: 20-12-2009, 19:21   

gregorbu: wstyd się przyznać ale masz rację :D drzwi były tylko lekko przymarznięte natomiast problem tkwił i nadal tkwi w zamku od strony pasażera. Z jakiegoś powodu w czasie mrozu centralny nie otwiera drzwi od strony pasażera. Wcześniej cały czas otwierały się normalnie dlatego wydawało mi się, że to jakieś giga-przymarznięcie 8)

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2009, 19:10   

Zafirah napisał/a:
gregorbu: wstyd się przyznać ale masz rację :D drzwi były tylko lekko przymarznięte natomiast problem tkwił i nadal tkwi w zamku od strony pasażera. Z jakiegoś powodu w czasie mrozu centralny nie otwiera drzwi od strony pasażera. Wcześniej cały czas otwierały się normalnie dlatego wydawało mi się, że to jakieś giga-przymarznięcie 8)
Być może problem powstał po myciu, deszczu czy zachlapaniu przez inne auto. Potem ścisnął mróz i gotowe!

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 22-12-2009, 16:32   

tez mialem pare razy sytuacje w ktorej przymarzl mi zamek, tak wiec ten typ chyba tak ma :D

TeasyM 
Mitsumaniak
Red Mitsu Bad Ass

Auto: Mitsubishi Colt '98
Wysłany: 05-01-2010, 16:17   

No to ja mam pecha i mi zamek centralny nie otwiera od strony kierowcy.
Ale nic to, lubię zimę szczególnie, jak mój Colt wygląda, jak Megatron skuty lodem :twisted:

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2010, 18:25   

TeasyM napisał/a:
Ale nic to, lubię zimę szczególnie, jak mój Colt wygląda, jak Megatron skuty lodem :twisted:
Zastosuj rozmrażacz do zamków.

TeasyM 
Mitsumaniak
Red Mitsu Bad Ass

Auto: Mitsubishi Colt '98
Wysłany: 06-01-2010, 07:59   

gregorbu napisał/a:
TeasyM napisał/a:
Zastosuj rozmrażacz do zamków.

Ależ pierwszą rzeczą, jaką zrobiłam w mrozy to zastosowanie preparatu do zamków, ale to musi być coś innego. Nie wiem, czy nie trzeba by nasmarować całego systemu zamka w środku drzwi.

Odpowiedz do tematu