[3.2 DID] Dziwe objawy |
Autor |
Wiadomość |
kutii75 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2009, 06:07 [3.2 DID] Dziwe objawy
|
|
|
Witam od pewnego czasu mam mały problem z zapaleniem rozgrzanego silnika tj. rano gdy jest zimny pali bez problemu (teraz też przy -15st. )a jak się już trochę rozgrzeje są kłopoty zapali ale musi kręcić kilka razy.Co to morze być. POMOCY I POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
wojtekkkkk
Forumowicz
Auto: pajero 3.2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Paź 2007 Posty: 106 Skąd: lublin
|
Wysłany: 20-12-2009, 10:57
|
|
|
może pompa kończy sie mechanicznie. Można na próbę schłodzić głowicę pompy i sprawdzić lub zrobić mieszankę ON i 20% jakiegoś oleju silnikowego i sprawdzić.Dobrze by było podłączyć jakiś tester i zobaczyć co tam się dzieje |
|
|
|
 |
mareksky
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 2000 rok
|
Wysłany: 27-12-2009, 21:52
|
|
|
witam chciałem zapytać czy miał ktoś już może takie przejścia z pajero automat 3.2 did szarpie jak włanczam na bieg i gaśnie zdażyło mi sie też tak że zapalił i kopcił jak parowóz na węgiel a na desce rozdzielczej zapaliła sie kontrolka silnika i pedał gazu nieraagował co może być przyczyną |
_________________ mareksky |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 28-12-2009, 00:03
|
|
|
mareksky napisał/a: | witam chciałem zapytać czy miał ktoś już może takie przejścia z pajero automat 3.2 did szarpie jak włanczam na bieg i gaśnie zdażyło mi sie też tak że zapalił i kopcił jak parowóz na węgiel a na desce rozdzielczej zapaliła sie kontrolka silnika i pedał gazu nieraagował co może być przyczyną |
Przykro mi ale to pompa wtryskowa. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|