|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Otwieranie auta przy pomocy kluczyka |
Autor |
Wiadomość |
marmach
Forumowicz
Auto: Lancer 1.5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-07-2010, 22:43 Otwieranie auta przy pomocy kluczyka
|
|
|
Normalnie otwieram/zamykam auto zdalnie, za pomocą przycisku UNLOCK/LOCK na kluczyku. Wszystko działa OK. Wczoraj dla hecy chciałem otworzyć "ręcznie" za pomocą kluczyka i okazało się, że otwiera/zamyka to tylko drzwi kierowcy.
W instrukcji obsługi w rozdziale 1-31 napisane jest, że "użycie kluczyka w drzwiach kierowcy otwiera wszystkie drzwi". U mnie się tak nie dzieje. Ale chwilę wcześniej napisane jest, że dotyczy to "typu 2 (oprócz pojazdów wyposażonych w przełącznik zamka centralnego)".
U siebie taki przełącznik koło blokady otwierania szyb widzę, ale nie jestem pewien, czy to, że z kluczyka nie otwiera wszystkich drzwi, tylko te kierowcy to normalne, czy nie. Wie ktoś? Jak jest u Was? Przypominam, że zdalne otwieranie działa normalnie. |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18-07-2010, 22:57
|
|
|
Tak jak w instrukcji Masz przycisk koło szyb lock/unlock to kluczykiem otwierasz tylko drzwi kierowcy. TTTM |
_________________ 1. Mitsubishi Lancer '09 (2008-...)
2. Honda Civic 5dr '98 (2010-...) 
 |
|
|
|
 |
Drive4Fun
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan Instyle+ 1.8
Kraj/Country: Norway
|
Wysłany: 14-08-2010, 19:49
|
|
|
Nie korzystam z kluczyka. Przy zamykaniu wciskam jedynie przycisk obok klamki, od strony kierowcy. Przy otwieraniu nie muszę szukać klucza po kieszeniach. Bardzo przydatny "myk" , szczególnie jeśli coś się niesie do samochodu i ręce zajęte.
To jest coś takiego:
Uploaded with ImageShack.us |
|
 |
|
|