Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Radio w elce po 2006
Autor Wiadomość
MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 02-01-2010, 20:47   Radio w elce po 2006

Witam wszystkich. Szukałem ale nie wiem może gdzieś jest o tym lecz ja nie znalazłem... Chodzi mi o to gdzie w naszych radyjkach jest podłaczenie (wyjście)na AUX. Bo widzę na wyświetlaczu ze radio ma taka opcje. Czy z tylu radia i trzeba je odkręcać czy może jest gdzieś coś ukryte. Chcę podłączyć MP3 Player do tego radyjka żeby nie męczyć się z płytkami. Wie ktoś może gdzie ?

exc_racing
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2010, 00:36   

Z tego co mnie wiadomo w seryjnym radiu L200 nie ma wejścia AUX.
A przynajmniej ja u siebie nie znalazłem :?

MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2010, 10:06   

exc_racing napisał/a:
w seryjnym radiu L200 nie ma wejścia AUX

Na wyświetlaczu wyświetla się AUX jak wejdziesz w opcje - więc opcja jest pytanie tylko czy z tyłu jest podłączenie i czy warto zdejmować panel żeby się upewnić ?

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-01-2010, 22:26   

jest podłączenie wielowtykiem typu Kenwwod-a (bodajże okrągły 20-to stykowy wielowtyk)

długie przytrzymanie cd powoduje przełączenie na AUX.

Jak wyciągniesz panel mocujący radio (2 śrubki i zatrzask), to z tyłu na środku radia jest gniazdo...

pozdro

MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2010, 09:47   

Dzięki - to jak piszesz że jest to w weekend spróbuje się tym zająć. Musze poszukać przejściówki, która podłączy mi urządzenie na USB. Pozdrawiam

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2010, 14:53   

MadMax napisał/a:
Dzięki - to jak piszesz że jest to w weekend spróbuje się tym zająć. Musze poszukać przejściówki, która podłączy mi urządzenie na USB. Pozdrawiam

Jeśli to jest AUX, a to może być po przejściu z fabrycznego DINa jak pisze Kibloo 20-sto stykowego na końcówki RCA (dawniej chinch) lub na jack'a 3,5mm. Po takim przejściu nie da się podłączyć USB. Tylko MP3, MP4, iPody, telefony z wyjściem jack.

Chyba, że pozostałe piny mogą zasilić USB, lecz wątpię.

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Wysłany: 06-01-2010, 19:49   

tylko audio (chinch albo jack), a niektóre sprzęty obsługują przez to zmieniarkę CD

pozdro

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2010, 21:30   

Kibloo napisał/a:
a niektóre sprzęty obsługują przez to zmieniarkę CD

A nie ma tam oddzielnego wejścia pod zmieniarkę? Wszystko na jednym, dużym DINie?

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Wysłany: 07-01-2010, 17:28   

to nie jest typowy DIN, zaleznie od pinów i zasobów radia, pozwala na obsługe wszystkiego zewnetrznego, tylko bez USB... uaktywanianie następuje nawet na podstawie zwierania poszczególnych pinów...
dokłądny opis jest na forum elektroda bodajże, ale teraz nie pamiętam dokładnie gdzie.

pozdro

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Wysłany: 07-01-2010, 18:22   

nie lepiej kupic dobre radio z wyjsciem USB? Nie bedzie wyswietlalo na niebieskim telewizorku ale zagra owocniej, mam racje? :rolleyes:

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2010, 18:25   

namotore napisał/a:
zagra owocniej

Gdy zmieni się głośniki i doda mały bo mały, ale oddzielny wzmacniacz to wtedy zagra :wink: Dobre radio polepszy jakość, ale cudu nie zrobi, podobnie jak Tusk :wink:

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 07-01-2010, 20:16   

nie mialem oryginalu radia mitsu bo mam ubozsza wersje ale znajomy ostatnio chcial takie radio sprzedac. Twierdzil ze kupil cos za 600 i gra lepiej, glosnikow nie zmienial. Zadowoleni jestescie z oryginalnego radia? Mi pjonier :mrgreen: smiga po glosnikach mitsu bez skazy :p

romero 
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
Wysłany: 07-01-2010, 20:53   

namotore napisał/a:
nie mialem oryginalu radia mitsu bo mam ubozsza wersje ale znajomy ostatnio chcial takie radio sprzedac. Twierdzil ze kupil cos za 600 i gra lepiej, glosnikow nie zmienial. Zadowoleni jestescie z oryginalnego radia? Mi pjonier :mrgreen: smiga po glosnikach mitsu bez skazy :p

Zależy co kto potrzebuje.Jeżeli dla siebie, uważam,że i radio wystarczające i nagłośnienie bardzo dobre.A jeżeli mają szyby wypadać to raczej za słabe. :badgrin:
Do tego faktycznie potrzebny wzmacniacz i super głośnniki oraz subwoofer :chain:

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 08-01-2010, 08:58   

nie za duzo basów bo spawy puszczaja i srubki sie odkrecaja :D . Mi glosniki oryginalne misia pasuja. Wazne ze sie przez klekot przebijaja :wink: Dla bardziej wymagajacych sa sklepy z navi, Bluetooth, USB etc. w radiu. Pozdro

MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2010, 09:49   

Mi tam to radyjko wystarczy. W poprzednim aucie miałem zestaw wart 7 patyków i ciągle się oglądałem czy mi właśnie go ktoś nie podprowadza. Gdyby się jeszcze dało podłączyć pod MP3 Playera to by było miodzio.

Odpowiedz do tematu