Radio w elce po 2006 |
Autor |
Wiadomość |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2010, 20:47 Radio w elce po 2006
|
|
|
Witam wszystkich. Szukałem ale nie wiem może gdzieś jest o tym lecz ja nie znalazłem... Chodzi mi o to gdzie w naszych radyjkach jest podłaczenie (wyjście)na AUX. Bo widzę na wyświetlaczu ze radio ma taka opcje. Czy z tylu radia i trzeba je odkręcać czy może jest gdzieś coś ukryte. Chcę podłączyć MP3 Player do tego radyjka żeby nie męczyć się z płytkami. Wie ktoś może gdzie ? |
|
|
|
 |
exc_racing [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2010, 00:36
|
|
|
Z tego co mnie wiadomo w seryjnym radiu L200 nie ma wejścia AUX.
A przynajmniej ja u siebie nie znalazłem |
|
|
|
 |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2010, 10:06
|
|
|
exc_racing napisał/a: | w seryjnym radiu L200 nie ma wejścia AUX |
Na wyświetlaczu wyświetla się AUX jak wejdziesz w opcje - więc opcja jest pytanie tylko czy z tyłu jest podłączenie i czy warto zdejmować panel żeby się upewnić ? |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 04-01-2010, 22:26
|
|
|
jest podłączenie wielowtykiem typu Kenwwod-a (bodajże okrągły 20-to stykowy wielowtyk)
długie przytrzymanie cd powoduje przełączenie na AUX.
Jak wyciągniesz panel mocujący radio (2 śrubki i zatrzask), to z tyłu na środku radia jest gniazdo...
pozdro |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2010, 09:47
|
|
|
Dzięki - to jak piszesz że jest to w weekend spróbuje się tym zająć. Musze poszukać przejściówki, która podłączy mi urządzenie na USB. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2010, 14:53
|
|
|
MadMax napisał/a: | Dzięki - to jak piszesz że jest to w weekend spróbuje się tym zająć. Musze poszukać przejściówki, która podłączy mi urządzenie na USB. Pozdrawiam |
Jeśli to jest AUX, a to może być po przejściu z fabrycznego DINa jak pisze Kibloo 20-sto stykowego na końcówki RCA (dawniej chinch) lub na jack'a 3,5mm. Po takim przejściu nie da się podłączyć USB. Tylko MP3, MP4, iPody, telefony z wyjściem jack.
Chyba, że pozostałe piny mogą zasilić USB, lecz wątpię. |
|
|
|
 |
Kibloo

|
Wysłany: 06-01-2010, 19:49
|
|
|
tylko audio (chinch albo jack), a niektóre sprzęty obsługują przez to zmieniarkę CD
pozdro |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2010, 21:30
|
|
|
Kibloo napisał/a: | a niektóre sprzęty obsługują przez to zmieniarkę CD |
A nie ma tam oddzielnego wejścia pod zmieniarkę? Wszystko na jednym, dużym DINie? |
|
|
|
 |
Kibloo

|
Wysłany: 07-01-2010, 17:28
|
|
|
to nie jest typowy DIN, zaleznie od pinów i zasobów radia, pozwala na obsługe wszystkiego zewnetrznego, tylko bez USB... uaktywanianie następuje nawet na podstawie zwierania poszczególnych pinów...
dokłądny opis jest na forum elektroda bodajże, ale teraz nie pamiętam dokładnie gdzie.
pozdro |
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 07-01-2010, 18:22
|
|
|
nie lepiej kupic dobre radio z wyjsciem USB? Nie bedzie wyswietlalo na niebieskim telewizorku ale zagra owocniej, mam racje? |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-01-2010, 18:25
|
|
|
namotore napisał/a: | zagra owocniej |
Gdy zmieni się głośniki i doda mały bo mały, ale oddzielny wzmacniacz to wtedy zagra Dobre radio polepszy jakość, ale cudu nie zrobi, podobnie jak Tusk |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

|
Wysłany: 07-01-2010, 20:16
|
|
|
nie mialem oryginalu radia mitsu bo mam ubozsza wersje ale znajomy ostatnio chcial takie radio sprzedac. Twierdzil ze kupil cos za 600 i gra lepiej, glosnikow nie zmienial. Zadowoleni jestescie z oryginalnego radia? Mi pjonier smiga po glosnikach mitsu bez skazy |
|
|
|
 |
romero
Mitsumaniak

Auto: L200 INSTYLE/2008/136 KM/AT
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Lip 2008 Posty: 629 Skąd: Łomianki
|
Wysłany: 07-01-2010, 20:53
|
|
|
namotore napisał/a: | nie mialem oryginalu radia mitsu bo mam ubozsza wersje ale znajomy ostatnio chcial takie radio sprzedac. Twierdzil ze kupil cos za 600 i gra lepiej, glosnikow nie zmienial. Zadowoleni jestescie z oryginalnego radia? Mi pjonier smiga po glosnikach mitsu bez skazy |
Zależy co kto potrzebuje.Jeżeli dla siebie, uważam,że i radio wystarczające i nagłośnienie bardzo dobre.A jeżeli mają szyby wypadać to raczej za słabe.
Do tego faktycznie potrzebny wzmacniacz i super głośnniki oraz subwoofer |
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

|
Wysłany: 08-01-2010, 08:58
|
|
|
nie za duzo basów bo spawy puszczaja i srubki sie odkrecaja . Mi glosniki oryginalne misia pasuja. Wazne ze sie przez klekot przebijaja Dla bardziej wymagajacych sa sklepy z navi, Bluetooth, USB etc. w radiu. Pozdro |
|
|
|
 |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2010, 09:49
|
|
|
Mi tam to radyjko wystarczy. W poprzednim aucie miałem zestaw wart 7 patyków i ciągle się oglądałem czy mi właśnie go ktoś nie podprowadza. Gdyby się jeszcze dało podłączyć pod MP3 Playera to by było miodzio. |
|
|
|
 |
|