Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
przelacznik dmuchawy 2.5 td,91 rok
Autor Wiadomość
mike123 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero II
Kraj/Country: UK
Wysłany: 03-01-2010, 16:57   przelacznik dmuchawy 2.5 td,91 rok

Witam,
mam maly problem z przelacznikiem dmuchawy,nie moge ustawic nawiewu na przednia szybe,kiedy probuje przestawic przelacznik cofa sie z powrotem,to samo jest na ostatnim polozeniu w druga strone czyli na nawiew boczny,ale boczne dzialaja,jak przytrzymam to nie ma roznicy tez nie dziala poprawnie,cos tam leci ale nie wystarczajaco,tak jak by nie otwieral nawiewu na przod,z innych stron dmucha ok,mam tak od zawsze,wczesniej mi to nie przeszkadzalo do kiedy pogoda sie zmienila i szybka paruje,probowalem rozebrac konsole ale zabardzo nie ma tam dojscia,przewody nie chca z kostek wyskoczyc,czy to moze byc za mocno napieta linka czy uszkodzony wł. a moze te typy tak maja i jest jakis inny magiczny przelacznik nawiewu

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-01-2010, 18:53   

mike123 napisał/a:
czy to moze byc za mocno napieta linka

tak, a nawet mogła spaść z prowadnic lub nawet końcówka się zerwać
mike123 napisał/a:
probowalem rozebrac konsole

od dołu nad sterowaniem dwie śruby do odkręcenia-dół tej maskownicy na wcisk trzyma.Po zdjęciu osłony cztery śruby od przodu z całym mechanizmem sterowania nawiewów trzyma. Mogły jeszcze porozpinać się kanały nawiewowe ale piszesz że
mike123 napisał/a:
kiedy probuje przestawic przelacznik cofa sie z powrotem

to raczej wina linki będzie.

PiotrC 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Wysłany: 03-01-2010, 18:59   

Te typy tak nie mają :P Wygląda, że wyskoczyła jakaś linka lub zacięła się klapka. Jak zdemontujesz osłonę pod schowkiem po stronie pasażera to częściowo dostaniesz się do nagrzewnicy. może tam uda się coś dojrzeć. Jak nie to pozostaje mozolne rozbieranie. Jak masz klimę to jeszcze trudniejsze. ale myślę, że warto bo bez nawiewu na szybę to nie jazda :( Wątpię też czy jakiemuś mechanikowi zachciałoby się szukania takiej usterki.
Życzę miłej zabawy :P

Stach
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2010, 19:00   

Te typy z pewnością "tak nie mają". W moim wszystkie kierunki dmuchają jak trzeba (sterowanie na linkach).
Miałem kiedyś taki objaw w scenik'u. Gdzieś plastyki wyskakiwały - blokowały się. Nigdy nie doszedłem, co był na prawdę, sprzedałem tamtego.
Tutaj również stawiam na wyrobione plastyki.

mike123 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero II
Kraj/Country: UK
Wysłany: 06-01-2010, 18:04   

po rozkreceniu plastikow udalo sie rozwiazac problem,nie obylo sie bez kilku pozycji kamasutry,tragiczne dojscie-jak w kazdym aucie,okazalo sie ze mechanizmy sterowania nadmuchu sie gdzies zastaly i linka sie wygiela,ale teraz juz fajnie dmucha,dzieki za odp. pozdrawiam

Odpowiedz do tematu