|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] problem z komputerem,sterownikami.Proszę o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
diplodog
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 DiD III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-01-2010, 16:37 [3.2 DID] problem z komputerem,sterownikami.Proszę o pomoc
|
|
|
Witam
Jestem tu nowy na forum i do końca nie wiedziałem gdzie napisać ten temat.Mam nadzieje,że to odpowiednie miejsce i uda mi się uzyskać niezbędne info:)
Posiadam od jakiegoś czasu Pajero III z silnikiem 3.2.DID,krótką wersję.Moim zdaniem chyba nie ma lepszej i szybszej dieslowej terenówki.
Jednak ostatnio ta niezawodność wystawiła mnie na ciężką próbę.
Od jakiegoś czasu zacząłem słyszeć po zgaszeniu silnika takie rytmiczne stukanie spod maski,okazało się że te odgłosy wydobywają się ztakiej czarnej puszki umocowanej z prawej strony,tam są jakies bezpieczniki czy coś takiego.Pozostawienie auta na dłuższy czas powodowało kompletne rozładowanie akumulatora.
Dałem auto do serwisu elektryki samochodowej.W między czasie musiałem kupić sterownik komputera za kilkaset złotych i jeszcze jakies tam bezpieczniki.
Niestety po naprawie problem nie zniknął,pojawia się nadal.Podłączenie auta pod komputer nic nie dało a mechanicy rozkładają ręce.Tłumaczą się że gdzieśucieka prąd,nie wiedzą co może być tego powodem.
Jako ciekawostkę powiem,że jak zgasze auto i od razu pojawia się złowrogie stukanie,to wystarczy że nie domknę drzwi a stukanie od razu znika.Totalna magia.
Może ktoś zetknął się z takim problemem,zna taki przypadek lub jakiś dobry warsztat.
W innym przypadku zostaje mi serwis a wiem,że tam koszta będę nieporównywalne...
Proszę o pomoc i radę.
p.s.jestem z Wlkp_Konin
Jak coś to podaję nr tela 509-207-990
gg 6917470.
pozdrawiam
diplodog |
|
|
|
 |
|
|