|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Znowu problem z czujnikiem klimatronika po przelutowaniu. |
Autor |
Wiadomość |
Budrys
Forumowicz

Auto: Astra H
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-01-2010, 13:37 Znowu problem z czujnikiem klimatronika po przelutowaniu.
|
|
|
Witam. Kiedyś był tu temat o klimatroniku jak przelutować czujnik by się nie grzał od radia. Tak też zrobiłem, czujnik jest teraz 5cm na prawo od zapalniczki nie styka się z obudową i jest z dala od źródła ciepła, lecz jak przyszła zima to niestety nie gra to jak powinno. Otóż jak się nagrzeje do tem np.21stp to nagle zaczyna iść bardzo zimne powietrze, a nie jak powinno lekko ogrzane, zbliżone do temperatury otoczenia. Powiedzcie czy mam coś z tym czujnikiem czy ten typ tak ma ? A Wy Panowie macie w jakich miejscach ? |
|
|
|
 |
ciniak
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI EXE
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Cze 2009 Posty: 168 Skąd: Nowy Tomyśl
|
Wysłany: 17-01-2010, 11:58
|
|
|
Ja mam czujnik w standardowym miejscu. Ogólnie działa bardzo dobrze. Wyjątkiem są dni pierwszych jesienno-zimowych chłodów, ale jeszcze w miarę słoneczne. Temp. z przedziału ok. +10 +5 stopni. Ustawiając temp. wnętrza na 21 st. i po nagrzaniu go zaczyna wiać chłodne powietrze. Wtedy nastawiam o 2 st. wyższą temp. i dalej jest już OK. Z nawiewów leci ciepłe powietrze, a temp. wnętrza utrzymuje się na stałym poziomie. |
|
|
|
 |
Budrys
Forumowicz

Auto: Astra H
|
Wysłany: 19-01-2010, 19:05
|
|
|
Może temu działa dobrze, że masz chyba auto po lifcie a tam jest inny desing deski. No nic taki sposób to też sposób. Dzięki |
|
|
|
 |
|
|