|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA5A/W 2.5] Wydajność wtryskiwaczy. |
Autor |
Wiadomość |
spown
Mitsumaniak ^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Cze 2008 Posty: 625 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 31-01-2010, 19:53 [EA5A/W 2.5] Wydajność wtryskiwaczy.
|
|
|
Tak jak w temacie, czy jest ktoś mi w stanie udzielić takiej informacji? Jaka jest wydajność wtryskiwacza, układu wtryskowego w EA5 ?
Jak ktoś ma taką wiedzę, to chętnie przyjmę informację na minutę i na impuls np.?
Z góry dzięki za wszelką pomoc, bo w Internecie znajduję tylko 6a13TT |
_________________ Mówią źle, mówią zły, mówią wariat... |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 31-01-2010, 20:08
|
|
|
[quote="spown"]Internecie znajduję tylko 6a13TT[/quote
A to już VR4. Może Owczar lub robertdg , udzielą bardziej szczegółowych informacji. |
EA5W

|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23635 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 31-01-2010, 20:40
|
|
|
W tym przypadku za bardzo nie zabłysne, gdyz za bardzo nie mam pojęcia, w manualu zawarte są jedynie informacje na temat czasów reakcji wtryskiwaczy w zaleznosci od warunków pracy, do tego jest jeszcze przygładowy diagram z oscyloskopu, tutaj może pomóc kochajj, Bartek, swinks_UK, nie rozumiem zabardzo sensu, ze względu na to że wydajność wtryskiwaczy zależy od wielu warunków, więc określenie tego bardzo szczególowo dla różnych warunków to niezła litania, no chyba ze chodzi Ci o wydajnośc wtryskiwaczy w warunkach znamionowych |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
spown
Mitsumaniak ^^^^^^^^^^^

|
Wysłany: 31-01-2010, 21:36
|
|
|
A wydawało mi się, że ich wydajność jest zależna tylko od ciśnienia (to akurat podali w manualu) jakie panuje na listwie. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23635 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 31-01-2010, 21:41
|
|
|
spown napisał/a: | A wydawało mi się, że ich wydajność jest zależna tylko od ciśnienia (to akurat podali w manualu) jakie panuje na listwie. | To napewno, ale bedzie rózna wydajność przy różnych czasch otwarcia wtryskiwacza, które zależa od choćby temp. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
spown
Mitsumaniak ^^^^^^^^^^^

|
Wysłany: 31-01-2010, 22:15
|
|
|
robertdg napisał/a: | spown napisał/a: | A wydawało mi się, że ich wydajność jest zależna tylko od ciśnienia (to akurat podali w manualu) jakie panuje na listwie. | To napewno, ale bedzie rózna wydajność przy różnych czasch otwarcia wtryskiwacza, które zależa od choćby temp. |
Nie znam się na tym jakoś bardzo, ale na logikę. Jeżeli ciśnienie jest stałe, impuls jest stały, to czas otwarcia będzie zależny od ilości impulsów. Co ma do tego temperatura?
(teraz oczywiście piszę o wydajności w zależności od ilości impulsów)
A co do wydajności powiedzmy układu wtryskowego na minutę, to temperatura też raczej nie powinna mieć znaczenia, ponieważ niezależnie od tego jaka ona będzie, to pewnej ilości paliwa podawanego w określonej jednostce czasu nie da się przeskoczyć i według mnie mają tutaj wpływ trzy czynniki: ciśnienie, wielkość wtrysku, ilość wtryskiwaczy |
|
|
|
 |
|
|