sprezyny i amortyzatory |
Autor |
Wiadomość |
mikall0
Mitsumaniak

Auto: Cari 1,9 DID 102KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-01-2010, 19:23 sprezyny i amortyzatory
|
|
|
Od kilku dni z tymi mrozami w moim autku zepsulo sie przednie zawieszenie. Carisma dziwnie zachowuje sie na nieruwnosciach tzn. buja sie. Doszlem do wniosku ze cos nie tak albo ze sprezynami albo amorami. Pasuje jechac do mechanika ale jak zawsze bedzie problem z czesciami bo moja cari jest troche obnizona i jakie czesci dobrac to mistrzostwo swiata. Co przy wymianie sprezyn i amorow jeszcze wymienic od razu. Jakie sprezyny i amortyzatory polecacie tylko takie "obnizone". Jakies rady? |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 26-01-2010, 19:25
|
|
|
mikall0 napisał/a: | Pasuje jechac do mechanika ale jak zawsze bedzie problem z czesciami bo moja cari jest troche obnizona i jakie czesci dobrac to mistrzostwo swiata. |
Jedz na trzepaki, tam gdzie podbijasz przeglady rejestracyjne. Dowiesz sie w jakim stanie masz amortyzatory.
Masz co najmniej kilku producentow produkujacych sprezyny sportowe(obnizone): HR, Eibach, Kilen, Lesjoforce, Weitec itd. itd.
Do wyboru do koloru, przy zamowieniu podajesz rok, silnik i wszystko, bez zawracania sobie glowy modelami.
Przy wymianie zaopatrz się od razu w łacznik stabilizatora, bo go się odkręca, kosztuje nie dużo, wiec mozesz od razu wymienić (szczególnie jak już zrobiłęś troche km po ostatniej wymianie). Poza tym kupuując amortyzatory na przód nie zapomnij kupić tzw "zderzaka amortyzatora" (po sztuce z osłoną na jeden amortyzator)
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
Ostatnio zmieniony przez Robson86 26-01-2010, 19:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mikall0
Mitsumaniak

Auto: Cari 1,9 DID 102KM
|
Wysłany: 26-01-2010, 19:33
|
|
|
A jak sprawdzic wizualnie ze sprezyny w samochodzie mam obnizone?
Cytat: | Jedz na trzepaki, tam gdzie podbijasz przeglady rejestracyjne. Dowiesz sie w jakim stanie masz amortyzatory. | no to jade na trzepaki
No i mam wylane amortyzatory. Czy do obnizonych sprezyn moge zalozyc obojetnie jakie amory bo mam zamiar kupic cos takiego klik a do tego jeszcze osłony i odboje.. moze ktos zapodac linki? |
|
|
|
 |
laskadan
Mitsumaniak Pozdrawiam Daniel :)

Auto: Carisma 1.8 GDI LX '97
|
|
|
|
 |
emil2071
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
|
Wysłany: 15-02-2010, 11:36
|
|
|
niezawracaj sobie głowy innymi amorkami kupuj tylko KAYABA jak niechcesz pieniedzy w bloto wyzucic |
|
|
|
 |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 15-02-2010, 14:52
|
|
|
ja też polecam tylko Kayaba amorki ewentualnie Sachs w swojej cari mam Kayaby gazowe i jak dotad spoko sie sprawuja |
|
|
|
 |
Krzesio
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI 1998r.
|
Wysłany: 15-02-2010, 15:17
|
|
|
Znalazlem Gazowo olejowe Monroe. Czy lepsze sa gazowo olejowe, czy gazowe? Jaka jest różnica? |
_________________ Moja CARI.
 |
|
|
|
 |
kris80
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 727 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 15-02-2010, 15:33
|
|
|
Amortyzatory gazowo-olejowe i gazowe to jedno i to samo. Oprócz tych są jeszcze zwykłe olejowe. |
_________________ Tylko Mitsu
 |
|
|
|
 |
GORG
Nowy Forumowicz GORG

Auto: Colt CZC 1.5 ,Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 04-03-2010, 18:56
|
|
|
mikall0 napisał/a: | A jak sprawdzic wizualnie ze sprezyny w samochodzie mam obnizone?
Cytat: | Jedz na trzepaki, tam gdzie podbijasz przeglady rejestracyjne. Dowiesz sie w jakim stanie masz amortyzatory. | no to jade na trzepaki
No i mam wylane amortyzatory. Czy do obnizonych sprezyn moge zalozyc obojetnie jakie amory bo mam zamiar kupic cos takiego klik a do tego jeszcze osłony i odboje.. moze ktos zapodac linki? |
też kupiłem takie amorki dziś przyszły KYB jestem zadowolony jeśli chcesz mogę podesłać zdjęcia to model lewy i prawy przodu do cari 1.8 GDI od 5.95 do 02.99 według mojej opinii dobry trafny wybór .... nad sprężynami do nich też myślę kusi mnie Jamex 5 lat gwarancji i cena ok
http://www.allegro.pl/ite...hi_carisma.html
co wy na to ??? -40 mm to jakiś problem ktoś je użytkuje ???
[ Dodano: 04-03-2010, 19:04 ]
Robson86 napisał/a: | mikall0 napisał/a: | Pasuje jechac do mechanika ale jak zawsze bedzie problem z czesciami bo moja cari jest troche obnizona i jakie czesci dobrac to mistrzostwo swiata. |
Przy wymianie zaopatrz się od razu w łacznik stabilizatora, bo go się odkręca, kosztuje nie dużo, wiec mozesz od razu wymienić (szczególnie jak już zrobiłęś troche km po ostatniej wymianie). Poza tym kupuując amortyzatory na przód nie zapomnij kupić tzw "zderzaka amortyzatora" (po sztuce z osłoną na jeden amortyzator)
Pozdroo |
Taki łącznik może być do tył ? rozumiem że trzeba kupić 4 szt.
http://www.allegro.pl/ite...ma_space_s.html |
|
|
|
 |
|