Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] pompa wysokiego ciśnienia
Autor Wiadomość
padera1 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-01-2010, 20:40   [Cari 1.8 GDI] pompa wysokiego ciśnienia

Bardzo proszę o odpowiedź czy pompa wysokiego ciśnienia z cari po lifcie będzie pasowała do tej przed liftem jeśli mają takie same oznaczenia. Bo właśnie moja pompa padła a mam okazję kupić tylko że z auta po lifcie.
Z góry dzięki za odp.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2010, 20:52   

padera1 napisał/a:
....jeśli mają takie same oznaczenia.

teoretycznie wszystko powinno pasowac,
praktycznie powinienes poprosic o mozliwosc sprawdzenia

willson1981
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2010, 22:40   

Lepiej sprawdź dwa razy zanim kupisz. Ja mam cari po lifcie i pompa jest nie dość że inna to jeszcze w innym miejscu.

luk.antoniak 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi carisma 1.8 GDI
Wysłany: 26-01-2010, 14:28   

Cześć wszystkim!
Mam problem z pompą wysokiego ciśnienia w carismie i musze ją wyminić (model z 98 r.). Czy ktoś może ma do sprzedania pompę albo mógłby jakąś polecić? Nie wiem na co mam zwracać uwage przy kupnie.
Z góry dzięki za pomoc!

willson1981
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2010, 17:33   

Kupując używaną pompę nigdy nie wiesz czy jest sprawna. Ale jeśli już stoisz przed takim wyborem, musisz znać numer swojej pompy, jest on na wierzchu także na pewno go znajdziesz. Warto sprawdzić czy faktycznie twoja stara pompa jest uszkodzona. Można to sprawdzić za pomocą programu Evoscan lub zwykłym miernikiem.

luk.antoniak 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi carisma 1.8 GDI
Wysłany: 26-01-2010, 18:34   

Dzięki za odpowiedź. Mój mechanik sprawdzał i mówił, że chwilami daje paliwo pod ciśnieniem kilka razy niższym niż powinna, więc chyba jest uszkodzona. Nowa to wydatek rzędu kilku tysięcy, a używaną może za ok. 500 PLN uda się kupić, więc wolę zaryzykować. Tylko tam przy pompie są 2 numery: MD347417 typ E3T50271 i MD351017 typ E3T01671. Który to numer pompy? Bo nie wiem czy jedno z nich to nie jest czujnik.
Pozdrawiam

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Wysłany: 26-01-2010, 19:22   

Wpisz sobie swój VIN tutaj:
http://www.detali.ru/cat/mi/mi.dll?SelVIN&vin=
i poszukaj tych numerów, powinieneś po nazwach dojść które to pompa, a które czujnik.

willson1981
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2010, 19:58   

najlepiej szukaj pompy z oba numerami. Ale na twoim miejscu sprawdziłbym inne rzeczy, wymiana pompy to ostateczność. Jeśli masz znajomego mechanika lub sam nie boisz się brudnej roboty to sprawdź filterek w pompie. Wyciągnij go i pojeździj trochę dla testu. Jest też drugi filterek w regulatorze pompy(górna część pompy).Jak będzie ok to już wiesz że nie pompa. Jeśli dalej to samo to trzeba sprawdzić czy pompa niskiego ciśnienia jest sprawna. Trzeba sprawdzić jakie jest ciśnienie między pompą niskiego a wysokiego ciśnienia. Po tym będziesz mógł stwierdzić co jest do wymiany. Nie wymieniaj na ślepo pompy WC bo ja też tak zrobiłem i to była strata pieniędzy.

Odpowiedz do tematu