|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Płyn w układzie chłodzenia w HP! |
Autor |
Wiadomość |
dudim
Nowy Forumowicz
Auto: L200 HP
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-01-2010, 12:58 Płyn w układzie chłodzenia w HP!
|
|
|
Witam,
kupiłem wersję HP na początku grudnia 2009r. Wykręciłem już ok 8000 km i nic się nie działo, aż tu w sobote odpalam samochód i nie działa ogrzewanie. Temperatura silnika ok, tak jakby coś zamarzło.
Szybko do serwisu we wtorek, po badaniu płynu w chłodnicy okazało się że temperatura zamarzania to -15 stopni. Oczywiście płyn wymieniony, mam nadzieje że obyło się bez uszkodzeń.
Taki samochód wyjechał z fabryki, w serwisie twierdzą że to pierwszy taki przypadek. |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 27-01-2010, 14:13
|
|
|
warto to sprawdzic, refraktometrem. W mojej Eli -38. W wielu nowych samochodach sprzedawanych w 2009r. w PL mozna sie zdziwic (wlasne pomiary tuz po odbiorze z salonu): Ford: -32 Kia: -30 VW: -26 st.C
ktos zyczliwy mogl nalac wody
p.s. w arabach i amerykanskich furach warto sprawdzic tez |
|
|
|
 |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 460 Skąd: Frei Stadt Danzig
|
Wysłany: 27-01-2010, 15:04
|
|
|
a to jest fajny temat bo chcialem wlasnie dzis napisac, ze co jak co ale silnik w elce nagrzewa sie bardzo szybko jak na panujace temp i trzyma temp rowno...zona ma Focusa to przy -15 i 120 na liczniku trzeba wylaczyc ogrzewanie aby utrzymac temp silnika w ryzach....
pzdr |
_________________ Kazio i Izabel = WNMPSG - Wielka Nieskonczona Milosc Po Sam Grob
 |
|
|
|
 |
|
|