|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Sport] Montero. Proszę o opinię |
Autor |
Wiadomość |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 999 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 28-01-2010, 15:45 [Sport] Montero. Proszę o opinię
|
|
|
Waham się z zakupem auta w okolicach roku 2000, pomiędzy Galantem a Pajero Sport W ofercie sprzedaży jest pewien egzemplarz wizualnie niczego sobie. Wadą, jak dla mnie jest to, że to Montero. Jakoś amerykańskie nie trafiają mi do serca Ten natomiast, jakby bliższy Europie
Nie ma natomiast tej drugiej "rączki". Czyżby 4x4 na stałe, czy napęd stały na jedną oś? Nie zamierzam używać w ciężkim terenie. Dla mnie już dużą zaletą jest wysokie zawieszenie
Brak przechyłomierza, kompasu i zdaje się napięcia akku, to raczej też nie problem.
Natomiast jak się Montero Sport ma generalnie do Pajero Sport? Czy podana moc nie jest "z palca wyssana"? Jak sprawy eksploatacji, wszak to hamerykańskie auto, czy silnik 3.0 to ta sama V6, jak w Pajero? Możecie coś doradzić w sprawie tego egzemplarza, a może jest już znany forum? Z góry dzięki za wszelkie wskazówki, sugestie i rady.
Montero - allegro
 |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
valdi.kasia
Mitsumaniak valdi_sport
Auto: PAJERO SPORT
|
Wysłany: 28-01-2010, 17:21
|
|
|
Montero i pajero to ten sam samochód. w USA jest inna nazwa ponieważ sporo tam latynosów i innych hiszpańskojęzycznych mieszkańców a w hiszpańskim PAJERO (czyt. pahero) znaczy onanista.
3.0 v6 to podstawowa jednostka benzynowa w tym modelu. Jest jeszcze 3.5 v6.
Jesli nie ma rozdzielacza napędu to model 2WD czyli tylko tylna oś napędza.
Co do mocy to zawsze było 177 km. a 210 km miały 3.5 v6
Uważaj na auta z za oceanu ponieważ czesto sie spotyka ladne ale po huraganie czy powodzi. A w stanach jest tego sporo. po nr VIN mozesz próbowac sprawdzic jakie byly losy wozu wczesniej. |
_________________ waldek
 |
|
|
|
 |
azja
Nowy Forumowicz
Auto: GALANT AVANCE EA5A
|
Wysłany: 28-01-2010, 18:10
|
|
|
Tylko czemu gość w ogłoszeniu podaje 210KM, skoro jest to silnik 3000L, a nie 3500L?
Ja bym Ci polecił mojego Galanta, w wersji Avance, ale z tego co piszesz to Ci nie polecam ponieważ Pajerką wjedziesz na każdy krawężnik, a Galem nie |
_________________ nigdy nie jest tak żebyś nie mógł więcej niż myślisz
 |
|
|
|
 |
valdi.kasia
Mitsumaniak valdi_sport
|
Wysłany: 31-01-2010, 10:23
|
|
|
azja napisał/a: | Tylko czemu gość w ogłoszeniu podaje 210KM, skoro jest to silnik 3000L, a nie 3500L? |
Pewnie gdzies zobaczyl w komisie wersje 3,5 i byla podana moc. Stwierdzil ze ma takiego samego.
azja napisał/a: | Ja bym Ci polecił mojego Galanta, w wersji Avance, ale z tego co piszesz to Ci nie polecam ponieważ Pajerką wjedziesz na każdy krawężnik, a Galem nie |
Ja mam juz jednego plaszczaka którym stajac przy chodniku mam krawęznik wyzej niz próg. |
_________________ waldek
 |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 999 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 02-02-2010, 10:06
|
|
|
W komisie go zweryfikowali i podali właściwą moc
A co ciekawe stracił na mocy ale zyskał na cenie... z początkowego 19 tys. z groszami podskoczył aż do 31.000
Montero Sport - teraz w komisie |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
valdi.kasia
Mitsumaniak valdi_sport
|
Wysłany: 02-02-2010, 17:32
|
|
|
Może dokladają do niego jakies dwa matizy? Moim skromnym zdaniem to on nie jest warty takiej kwoty.
Szczerze za 2WD nie dalbym nawet wczesniejszych 19 000 zl. |
_________________ waldek
 |
|
|
|
 |
|
|