|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 24-02-2007, 11:42 |
M.Pajero long |
Autor |
Wiadomość |
Y@nek [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2006, 12:26 M.Pajero long
|
|
|
Na wstępie witam wszystkich forumowiczów ponieważ jest to mój pierwszy post
Od pewnego czasu szukam autka terenowego do poruszania się w umiarkowanie ciężkim terenie , jestem wędkarzem więc czasami trzeba się poruszać po trudnym terenie.
Od kilku dni obserwuje auto które możecie obejżeć pod tym linkiem:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1456863
Po rozmowie z właścicielem dowiedziałem się że jest to rocznik 92 i silnik 2,6 w ofercie automoto jest błąd.
Gość mi powiedział że auto ma nowe amortyzatory , resory , nową skrzynie biegów zamontowaną w 2001r. i generalnie pod względem mechanicznym jest bez zarzutu , pierwotna cena wynosiła 9,800 obecnie 7,900 dość duża obniżka ceny ?
Mam wrażenie że rocznikowo auto jest z przełomu 1986,87 a nie z 1992r. czy po zdjęciach możecie coś więcej powiedzieć i napisać co sprawdzać aby nie w pakować się w kłopoty.
Ponoć numery budy są w dwóch miejscach , gdzie ich szukać ?
Co sądzicie o tym aucie ?
Y@nek |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 17-09-2006, 13:48
|
|
|
Y@nek napisał/a: | Mam wrażenie że rocznikowo auto jest z przełomu 1986,87 a nie z 1992r |
I słusznie. To z całą pewnością nie jest 92 rok. Jeżeli uda Ci się zdobyć numer nadwozia mogę sprawdzić z którego jest roku dokładnie - moje przypuszczenie jest takie, że samochód jest z roku 87 z drugiej połowy ("nowy" grill) Niemniej jednak wygląda przyzwoicie i cena nie jest zła. Jeżeli z papierami wszystko gra - warto się pochylić nad tą ofertą. VIN znajdziesz na ramie przy prawym tylnym kole.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Y@nek [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2006, 14:08
|
|
|
Jackie napisał/a: | Y@nek napisał/a: | Mam wrażenie że rocznikowo auto jest z przełomu 1986,87 a nie z 1992r |
I słusznie. To z całą pewnością nie jest 92 rok. Jeżeli uda Ci się zdobyć numer nadwozia mogę sprawdzić z którego jest roku dokładnie - moje przypuszczenie jest takie, że samochód jest z roku 87 z drugiej połowy ("nowy" grill) Niemniej jednak wygląda przyzwoicie i cena nie jest zła. Jeżeli z papierami wszystko gra - warto się pochylić nad tą ofertą. VIN znajdziesz na ramie przy prawym tylnym kole.
Pozdrawiam |
Czyli jednak dobrze kalkulowałem
Obawiam się że coś jest nie tak , po rozmowie dlaczego w ofercie komisowej figuruje rocznik 94 właściciel powiedział że to składak dlatego figuruje 94r
W takim wypadku mamy trzy roczniki 94 składak , 92 figuruje w dowodzie jako rok produkcji , a rzeczywisty 87 (najprawdobodobnie)
Niestety obawiam się że własciciel coś ukrywa , jednak nawet jeśli faktyczny rocznik to 87 to przy wymienionej skrzyni biegów , amortyzatorach , resorach , auto z instalacją gazową i ponoć mechanicznie bez zarzutu , to ta cena jest mocno zastanawiająca. |
|
|
|
 |
|
|