|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Metaliczne pobrzękiwanie na postoju, z lewej strony |
Autor |
Wiadomość |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-01-2010, 19:56 Metaliczne pobrzękiwanie na postoju, z lewej strony
|
|
|
Witam,
zauważyłem ostatnio (usłyszałem w zasadzie ), podczas postoju, bieg na "D" (przy "P" tego nie ma, przy "N" sporadycznie - skrzynia automat), po pewnym czasie takiego stania (np. na światłach) pojawia się z lewej strony taki pobrzękujący metaliczny dźwięk. Jakby jakaś blaszka latająca, czy cuś. Nie jest to łańcuch rozrządu (inne miejsce, poza tym, myślę, rozrząd by było słychać cały czas?), nie zawory (na mój słuch).
Podobnie coś pobrzękuje podczas jazdy, powyżej 80 km/h, gdy przyspieszać zaczynam i obroty wchodzą na 2500 (w tym zakresie tylko, wyżej/niżej nie). Brzdęknie przez chwilę (wibracja) i przestaje...
W poniedziałek jadę na serwis przegląd po kupnie zrobić taki większy, ale chciałem opinie wasze usłyszeć - co to może być? Raczej jakby coś się poluzowało, ale co może?
Pajero III, 3.2DID, long, przełom 2004/2005, w automacie.
Sebastian
[ Dodano: 01-02-2010, 13:21 ]
Wyjaśnione Osłona termiczna wydechu się była obluzowała. A ja chodziłem, szukałem, stukałem, i znaleźć nie mogłem... (brzęczało tylko w pewnym zakresie obrotów, a i to nie zawsze, jak na złość, jak słuchałem specjalnie, to nie chciało) |
|
|
|
 |
|
|