Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer 2010
Autor Wiadomość
reneyvan 
Forumowicz

Auto: MMC Lancer 1.8 Intense SD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-02-2010, 00:14   Lancer 2010

Czytam forum od dłuższego czasu
Właściwie zdecydowałem się już na zakup Lancera, ale planuję to dopiero w czerwccu.
Nurtuje mnie w związku z tym jedno, czy w połowie roku będą również podobne rabaty, jak Obcenie na roczniki 2009, czy też MMC zdecydowanie podniesie ceny samochodów podobnie, jak na jesieni zeszłego roku.
Czy kupować teraz, czy też czekać do czerwca?
Czy ktoś może pamięta, jak kształtowały się rabaty i ceny na przestrzeni 2009 roku?
Wiem, że temat może, jak wróżenie z fusów, ale już grzyze się z tym od dłuższego czasu.

Mr.U 
Forumowicz
Mułowaty MaMut

Auto: Lancer SB 2.0 DID, MeganeII
Wysłany: 02-02-2010, 00:50   

do 15 listopada trwała promocja kredytu 3x33% czyli cena rozłożona na 3 lata. bez opłat, dopłat i prowizji. jak dla mnie b. atrakcyjna i decydująca w wyborze auta.
nie wiem od kiedy trwała, ale może w czerwcu 2010 będą już coś wiedzieć. w końcu rok 2009 i ta oferta były udane więc może pójdą za ciosem w 2010 i powtórzą.

"Nie wiem, jakie będzie moje następne auto, ale wiem, jakie nie będzie."
"Dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam"
W co pogrywa moja córa

grzes 
Mitsumaniak
nawschod

Auto: OIII2WD, był Lancer
Wysłany: 02-02-2010, 15:31   Re: Lancer 2010

reneyvan napisał/a:
Właściwie zdecydowałem się już na zakup Lancera, ale planuję to dopiero w czerwccu.
Nurtuje mnie w związku z tym jedno, czy w połowie roku będą również podobne rabaty, jak Obcenie na roczniki 2009, czy też MMC zdecydowanie podniesie ceny samochodów podobnie, jak na jesieni zeszłego roku.
Czy ktoś może pamięta, jak kształtowały się rabaty i ceny na przestrzeni 2009 roku?
Wiem, że temat może, jak wróżenie z fusów, ale już grzyze się z tym od dłuższego czasu.

Trochę są to fusy, bo strategia firmy może być inna. Z tego co pamiętam w zeszłym roku od wiosny do końca września był rabat 4000 na roczniki 2009, a od okolic wakacji 8000-9000na modele z 2008. Od 1 października do 15 listopada było najtaniej na roczniki 2009 - zniżka 7000, od 15 listopada już tylko 5000. Od 1 stycznia MMC zrobiło mały myk , podnieśli cenę bazową rocznika 2010 o 1250, a na modele 2009 jest zniżka 6250, więc cena Lancera 2009 w grudniu i styczniu :P jest identyczna, choć niby zniżka większa. :P

reneyvan 
Forumowicz

Wysłany: 02-02-2010, 18:23   

A ponoć w tym roku sprzedaż samochodów ma spaść, bo ekodopłaty w Niemczech się skończyły.

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 26-02-2010, 00:08   

Teraz jest 8.000 rabatu na rocznik 2009.Jak będzie w czerwcu trudno powiedzieć ale pewnie podobnie i też za rocznik 2009r.Lancer sprzedaje się najlepiej w MMC z tego co wiem więc za bardzo raczej nie popuszczą...

DjQuest 
Mitsumaniak

Auto: Lancer SD 1,5 Invite Sport
Wysłany: 05-04-2010, 19:40   

No to nowe promocje kwietniowe 5000 PLN :) .Ciekawe czy to wpływ kursu złotego, czy wyniki sprzedaży ktoś źle przeliczył ? O tej cenie salony, już wiedziały w lutym tego roku :)

jurekschroda 
Forumowicz

Auto: Lancer, Colt, Carisma
Wysłany: 07-04-2010, 15:03   

5.000 dotyczy sedana, na sportbacka jest 5.500 :wink: Całkiem sporo jak na wiosnę.

sebox 
Nowy Forumowicz

Auto: fiat punto
Wysłany: 08-04-2010, 14:39   Re: Lancer 2010

reneyvan napisał/a:

jak możesz to napisz jakiego tego lancera chcesz kupić. wersje sedan czy sportbacka?

jestem też przed zakupem samochodu ale cały czas się wacham nad wersją wyposażenia i skrzyni, a miało być tak łatwo :) .

mój wybór to napewno sedan czarny 1.8 benzyna, rozważam nad wersja invite lub instyle w skrzyni manual lub CVT.

pozdrawiam

DjQuest 
Mitsumaniak

Auto: Lancer SD 1,5 Invite Sport
Wysłany: 08-04-2010, 15:17   

Według informacji w porcie stoją jeszcze nie oclone egzemplarze, ale jest ich zdecydowanie mniej niż rok temu.Cena na lipiec zostanie na tym samym poziomie, bo już niema z czego utargować :)

reneyvan 
Forumowicz

Wysłany: 11-04-2010, 22:50   Re: Lancer 2010

sebox napisał/a:
reneyvan napisał/a:

jak możesz to napisz jakiego tego lancera chcesz kupić. wersje sedan czy sportbacka?

jestem też przed zakupem samochodu ale cały czas się wacham nad wersją wyposażenia i skrzyni, a miało być tak łatwo :) .

mój wybór to napewno sedan czarny 1.8 benzyna, rozważam nad wersja invite lub instyle w skrzyni manual lub CVT.

pozdrawiam

Ja planuję czarny, albo czerwony Sedan 1.8 Invite z manualną skrzynią.
Ta wersja ma prawie wszystko, co mi trzeba.
Tylko czujniki cofania dokupię.

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 12-04-2010, 19:25   

Byle byś ich nie kupował u dealera bo właduje byle co za sporą kasę... Kup np.na Allegro - Valeo i zamontuj w ASO.Będą o klasę lepsze a sporo kasy w kieszeni... A co do koloru to ja mam czarny i wygląda świetnie ale utrzymanie go w czystości jest niemal nierealne i znać każdą ryskę :evil:

jurekschroda 
Forumowicz

Auto: Lancer, Colt, Carisma
Wysłany: 14-04-2010, 10:54   

Cytat:
Byle byś ich nie kupował u dealera bo właduje byle co za sporą kasę

Wystarczy się zapytać, jakiej firmy montują czujniki i już, po problemie. Sam ocenisz, czy warto. Nie wiem, czy kupowanie własnych na alledrogo i zlecanie montażu w aso to na pewno dobry manewr. Wtedy cię dopiero wykasują za robociznę, do tego w razie nieprawidłowego działania mogą się na ciebie wypiąć w sprawie naprawy gwarancyjnej... i będą mieli rację.
Zresztą często u dealerów montowany jest dobrej jakości sprzęt od oficjalnych dostawców Mitsubishi. Trzeba po prostu zapytać.
Albo zrób jeszcze inaczej :wink: - jak już będziesz mógł zamówić auto, wejdź do salonu i powiedz, że właściiwie to tylko drobny prezent dzieli cię od podjęcia decyzji, jednym słowem - jak dostaniesz czujniki w cenie auta to wpłacasz kasę ( jakąś zaliczkę czy coś). Jak nie, to się jeszcze namyślisz i może przyjdziesz, a może nie.
Myślę, że w większosci przypadków wyjedziesz autem z czujnikami w prezencie. No, chyba że będziesz miał jakąś super cenę - wtedy na dodatki nie licz, logiczne.

W sprawie koloru zgadzam się z racer1972 - czarny jest rewelacyjny, ale wymaga naprawdę sporo opieki. Oj, sporo.
Zanim natomiast zamówisz czerwonego, zobacz na żywo tył auta. Ksztalt tylnych lamp trochę ginie przy tym kolorze.

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 14-04-2010, 12:16   

jurekschroda napisał/a:
Ksztalt tylnych lamp trochę ginie przy tym kolorze

Bo wnętrze lampy jest pomalowane! na czerwono. Chociaż gdzieś juz widzałem (na oficjalnej stronie MMC) z wnętrzem na czarno, rewelacja.

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 14-04-2010, 12:19   

jurekschroda napisał/a:
Nie wiem, czy kupowanie własnych na alledrogo i zlecanie montażu w aso to na pewno dobry manewr. Wtedy cię dopiero wykasują za robociznę, do tego w razie nieprawidłowego działania mogą się na ciebie wypiąć w sprawie naprawy gwarancyjnej... i będą mieli rację.
Zresztą często u dealerów montowany jest dobrej jakości sprzęt od oficjalnych dostawców Mitsubishi. Trzeba po prostu zapytać.

Z tego co się zorientowałem, to ASO montuje czujniki z tych tańszych, na Allegro po 50, max 100 zł. Ale pewnie zależy to od ASO.
U siebie dowiadywałem się, że montaż moich czujników to ok. 200zł, więc nie tak drogo. Poza tym powiedzieli, że mogę sobie sam zamontować, nie wpłynie to na gwarancję, a zderzak jest plastikowy, więc na blacharkę też nie tracę gwarancji.

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 14-04-2010, 12:25   

Luk, ale jak Ci cos pojdzie z elektryka, to stawiam dolary przeciw orzechom, ze stwierdza ze wplynal na to wlasnoreczny montaz elementow w ukladzie bez nadzoru autoryzowanego serwisanta... :D

Odpowiedz do tematu