|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.5 V6] cewka zapłonowa |
Autor |
Wiadomość |
tomskiheidi
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 94 r. 3.5 V6
|
Wysłany: 03-02-2010, 10:16 [3.5 V6] cewka zapłonowa
|
|
|
Witam, potrzebuje dostać cewki zapłonowe do Pajero 3.5 V6 rok 94. Aktualnie robie przegląd i co się okazało, że od cewki zapłonowej odpadła fajka wchodząca na świece. Olej mi się przeciskał i rozpuścił gumowe łączenie fajki z cewką. Chyba że można dostać same fajki z nowymi gumami, które nakłada się na cewki to z miłą chęcią bym coś takiego nabył. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Robert09
Forumowicz

Auto: Mitshubishi Pajero 3,2 2013
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 117 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 04-02-2010, 08:05
|
|
|
Fajki wysteoują z przewodami wys. napięcia, kiedyś można było kubić same fajki z ebonitu które wkręcało się w przewody. Nowa cewka w aso to koszt ok. 1500 Pln, chciałem kupić jednak cena mnie odstraszyła. W zastępstwie można zastosować cewkę rodzimej produkcji która występowała w sam. m-ki Polonez (ale wersja z elektronicznym zapłonem). Koszt ok. 70 zł. Zastosowałem takie rozwiązanie kiedyś w V6 i działało rewelacyjnie. Niestety napisu Mitsubishi na niej nie będzie a nie wszystkim takie zmoty pasują. |
|
|
|
 |
|
|