Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
1.9 TD pomocyy
Autor Wiadomość
kermitek0 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-02-2010, 15:45   1.9 TD pomocyy

Witam, mam taki problem. Jechalem wieczorem kiedy na minusie bylo koło 27 stopni ponizej zera i nagle samochod zaczął szarpac a po chwili zgasł. Kiedy probowalem go odpalić kręcił cały czas, ale nie chcial zalapać. Wymienilem filtr paliwa i dalej to samo. Probowalem juz odpowitrzac go przez wtryski luzując śruby i dalej nic. Prosze o pomoc.

Jeszcze druga prosba, czy mogłby mi ktos powiedziec czy Carisma 1.9 TD rok 1998 posiada ręczną pompke do paliwa?, jezeli tak, to bardzo bym prosil o fotke, gdzie dokladnie sie znajduje. Dziekuje Pozdrawiam

carisma1
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2010, 17:03   

już tyle było na forum o pompkach , że na pewno coś znajdziesz, ja natomiast dorzucę coś od siebie na temat jazdy w b.duże mrozy. Parafina w paliwie jest tutaj winna, w takim mrozie mętnieje nawet b. dobrej jakości paliwo, zalecam aby w baku paliwa było pod korek tzn lustro ma być powyżej sitka w smoku baku, wtedy będzie OK. Na filtrze raczej nam się nie zapcha- mamy podgrzewacz, jeśli już to woda w filtrze nam bedzie bruździć a nie parafina, natomiast ten nieszczęsny filtr w baku lubi złapać na sobie parafinkę i duuuupa, rurka zaczyna ssać powietrze zamiast ropki. Jedyne wyjście nie dopuszczać poziomu poniżej połowy zbiornika. Rada- jeśli już zdarzy się , że zapomnimy o stanie w baku, to jak najszybciej wlejmy parę litrów ropki coby wlewało się z góry do sitka smoka- a jest na to czas bo zawsze pierwszym symptomem jest łapanie dziwnych obrotów po szybkim zakręcie. Długo ale może się przyda pozdro

Premieros 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9TD
Wysłany: 02-02-2010, 17:32   

zmarzło CI paliwko... myślę że jak kolega napisał - dolać ropy. poza tym radził bm go w garaż wstawić ogrzać porządnie, odpowietrzyć układ i na pewno odpali ;)

a i jeszcze jedno ... :) na takie mrozy dobre są paliwka takie jak verva na orlenie :) = wszystkim dookoła paliwko zamarzało a ja zero problemów z tym ;]

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 02-02-2010, 19:21   

w polsce to ruletka z paliwem przypadek v40 po zalogowaniu na ich forum mozna obaczyc zdjęcia co zrobilo paliwo z orlenu

http://www.v40.pl/viewtop...der=asc&start=0

tiger1010 
Forumowicz

Auto: CARISMA 1.9 DI-D 2003r.
Wysłany: 02-02-2010, 23:01   

Cześć. Ja jezdze na diesel gold ze Statoil i jest ok nawet przy - 25 stopniach. Pozdrawiam.

kermitek0 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 TD
Wysłany: 03-02-2010, 19:15   

Problem zażegnany. przyczyna - moim zdaniem było to poprostu zapowietrzenie przewodów, pokombinowalem i udalo mi sie - odpalił :) )). Dziekuje za pomoc !

carisma1
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2010, 11:27   

dla ścisłości zapowietrzenie to skutek, przyczyną była wytracona parafina

Odpowiedz do tematu