Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer Sportback Invite 1.8 CVT 2009 Amethyst Black
Autor Wiadomość
Basym 
Nowy Forumowicz

Auto: Daewoo Matiz
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 05-02-2010, 23:11   Lancer Sportback Invite 1.8 CVT 2009 Amethyst Black

Wpłaciłem już zaliczkę i czekam na samochód (ma być w przyszłym tygodniu). Mam zamiar do niego dokupić czujniki tylnie i osłonę na podwozie, gdyż mieszkam przy ulicy (wciąż :? ) gruntowej (czytałem, że tylko pierwsze roczniki to miały w wyposażeniu standardowym) od razu po zakupie. Myślę, żeby od razu zaopatrzyć się w chlapacze i narożniki na przód i tył, zapalniczkę (chyba nie ma standardowo?) - samochód ma służyć do zarabiania pieniędzy jako taksówka. I tu pytanie czy może mi ktoś polecić jakieś miejsce gdzie mogę liczyć na tańszą robociznę albo jakieś rabaty przy kupnie rzeczonych elementów... Oraz co ewentualnie jeszcze możecie mi polecić z takich "pierdółek", w które warto od razu się zaopatrzyć? (chodniczki chyba znajdę taniej na allegro).

a poniżej ogłoszenie samochodu, który mam zamiar kupić:

http://otomoto.pl/mitsubi...-C11248851.html

pozdrawiam wszystkich użytkowników! :hello2: :wav: :wave:

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Wysłany: 05-02-2010, 23:44   Re: Lancer Sportback Invite 1.8 CVT 2009 Amethyst Black

Basym napisał/a:
Wpłaciłem już zaliczkę i czekam na samochód (ma być w przyszłym tygodniu). Mam zamiar do niego dokupić czujniki tylnie i osłonę na podwozie, gdyż mieszkam przy ulicy (wciąż :? ) gruntowej (czytałem, że tylko pierwsze roczniki to miały w wyposażeniu standardowym) od razu po zakupie. Myślę, żeby od razu zaopatrzyć się w chlapacze i narożniki na przód i tył, zapalniczkę (chyba nie ma standardowo?) - samochód ma służyć do zarabiania pieniędzy jako taksówka. I tu pytanie czy może mi ktoś polecić jakieś miejsce gdzie mogę liczyć na tańszą robociznę albo jakieś rabaty przy kupnie rzeczonych elementów... Oraz co ewentualnie jeszcze możecie mi polecić z takich "pierdółek", w które warto od razu się zaopatrzyć? (chodniczki chyba znajdę taniej na allegro).

a poniżej ogłoszenie samochodu, który mam zamiar kupić:

pozdrawiam wszystkich użytkowników! :hello2: :wav: :wave:

Hehe, mój właśnie pojutrze kończy rok ;-) To frajda kiedy się kupuje nowe auto, więc duchowo się solidaryzuję!
Myślę, że będziesz zadowolony. Dokup kuwetę do bagażnika, pomyśl o jakimś porządnym radio czy navi (przyda się na postojach), bo fabryczne jest "średnie". Chlapacze koniecznie, pomyśl też o jakichś osłonach na tył foteli, skoro będziesz miał różnych pasażerów.

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 06-02-2010, 01:03   

A to broker jakiś czy jak?
Basym napisał/a:
Ogólnie w ogłoszeniu są nieścisłośći. W nagłówku Sportback a parę linijek niżej sedan/lmuzyna. Jeśli cena tak jak w ogłoszeniu za CVT to masz przynajmniej 10K PLN do przodu :wink: .
Po pytaniach i miejscu zakupu wnioskuję że gwarancja Ciebie nie interesuje.
Płyty pod silnik na razie brak w zamiennikach, tarcze i klocki hamulcowe bez problemu, filtr olejowy można kupować orginał za 32-36pln, olej znajdziesz do wyboru do koloru, narożniki i chlapaki osobiście nic fajnego nie spotkałem, orginały chyba najfajniejsze, zapalniczkę dopasujesz, chyba. Dodatkowe gniazdo zasilania do schowka. Zagadaj z Policjantami co mają KIA-nki tam im coś pakują za 50PLN plus robota. Chodniczki? Tanie? Lepiej sobie daruj, niestety uniwersalne są do d... i ciągle się przesuwają (wiem bo miałem) a najgorszy był ten od kierowcy bo są tam 2 zaczepy i jak nie trafisz z otworami to kaszana się robi pod pedałami :mrgreen: ) kupiłem orginały i jest super. Gumowe leżą jak trzeba i gdzie trzeba, welury to samo, dodatkowo te z tyłu mają rzepy przyszyte od spodu.

Basym 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-02-2010, 01:22   

Hm, a jakie radio zamiast fabrycznego można :?: Czy nie trzeba rozbebeszać gratów? Myślałem, że te 6 głośników to już dość dobrej jakości audio jak na seryjny sprzęt (gdzieś tam czytałem taką opinię...). Myślałem o tej kuwecie, ale czy naprawdę warto kupić? Poza tym chyba są tańsze zamienniki na allegro? ;) . Chlapacze zastanawiam się czy tylko na tył, czy na przód też - wiadomo wszystko kosztuje :toothy7:

Sporo tych pytań i wątpliwości, dobrze że tu jest z kim o tym wszystkim porozmawiać :compress:

[ Dodano: 06-02-2010, 04:53 ]
Trik napisał/a:
A to broker jakiś czy jak?

hmm, nie wiem właśnie - oferuje nie tylko samochody, ale i ciągniki, kombajny itp. i to przeróżnych marek (http://jan-sped.otomoto.pl/index.php?sect=offer), ale wg strony internetowej głównym profilem firmy nie jest sprzedaż samochodów lecz spedycja (http://www.jansped.com.pl/data/index_pl.htm)

Trik napisał/a:
Po pytaniach i miejscu zakupu wnioskuję że gwarancja Ciebie nie interesuje

oczywiście, że mnie interesuje, w ogłoszeniu jest zresztą napisane, że auto jest na gwarancji. jak gadałem z właścicielem firmy to auto obowiązuje gwarancja na terenie całej Europy, a różni się tylko tym od aut z PL salonu, że nie instrukcje będę miał po angielsku. mówił też, że zazwyczaj sprzedaje samochody firmom, po kilka sztuk na raz, zazwyczaj na leasingi (a w przypadku leasingów auto powinno mieć gwarancję itp)

to co mnie przyciągnęło to głównie cena, automatyczna skrzynia (to rzadkość, a dla mnie główne kryterium kupna) oraz dostępność samochodu (do 10 dni od wpłaty zaliczki)

wszystko to wygląda dość wiarygodnie, no ale po to tu jestem, żeby skonfrontować swoje wyobrażenia z doświadczeniami innych osób. dzięki za zainteresowanie tematem, pozdrawiam! :)

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Wysłany: 06-02-2010, 06:30   

Wiesz co, radio gra przyzwoicie, w sensie "jakość dźwięku", przynajmniej moje, a nie mam zestawu rockforda. Ale problemem jest gubienie fal, ściszanie itd. w mieście. Jeżeli będziesz słuchał CD czy ipoda, to nie ma sensu zmieniać, ale do FM raczej tak. Jako taryfiarz z kolei pewnie znasz dobrze miasto i nawigacja Ci nie będzie potrzebna, ale DVD na postoju pewnie miło byłoby zapodać ;-) Rozbebeszanie nie jest trudne i złodzieje pewnie niestety tez już potrafią (poszukaj na youtubie "lancer dashboard remove" to znajdziesz.)
Kuwetę warto i dywaniki jak najbardziej - ale z allegro. Ja w salonie dostałem właśnie takie,jak na allegro po 100 zeta. Wyglądają tak:
http://www.allegro.pl/ite...2008_rigum.html
Pasują idealnie, łącznie z otworami itd. mają napis "Made in Germany". Kuweta to dobry pomysł, na allegro też po ok. 100 zeta, poszukaj może kupisz od tego samego sprzedawcy, dopasowana idealnie, są wersje do aut z subwooferem, czyi obcięte z lewej strony.
Co do gwarancji, to auta jeżdżące na taksówce i tak mają inne zapisy w umowie (tak było np. z audi) - gwarancję pewnie będziesz miał, pamiętaj tylko że ci z ogólnoeuropejską są obsługiwani w drugiej kolejności.
No i skoro różni ludzie będą otwierać i zamykać twoje auto, to koniecznie pomyśl o zabezpieczeniu lakieru pod klamkami (np folią bezbarwną) bo po dwóch dniach będziesz miał porysowane. Lakier jest z psiej kupy, naprawdę.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 06-02-2010, 08:11   

Trik napisał/a:
tarcze

A można zapytać o te tarcze?

[ Dodano: 06-02-2010, 08:12 ]
mazin napisał/a:
Ale problemem jest gubienie fal, ściszanie itd. w mieście.

Ale parę osobom wymieniono (ze 3 razy zgłosić ASO i wymieniają).

Widzę że będzie długo dystansowy test lancera.

kylly
[Usunięty]

Wysłany: 06-02-2010, 09:13   

hmm autko jest fajne ;) co do kuwety u dealera 120 zyli wiec chyba nie warto przez Allegro :) tylko jakaś ta cena podejrzanie niska jest ;)

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Wysłany: 06-02-2010, 09:33   

kylly napisał/a:
hmm autko jest fajne ;) co do kuwety u dealera 120 zyli wiec chyba nie warto przez Allegro :) tylko jakaś ta cena podejrzanie niska jest ;)

Nie, to będzie to samo, biorą od producenta, 50% marży i tyle wyjdzie. Rzeczywiście nie warto przy uwzględnieniu przesyłki.

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Wysłany: 06-02-2010, 10:24   

Basym napisał/a:
czy tylko na tył, czy na przód
bardziej na przód uszczędzzisz trochę na lakierowaniu po roku progów i drzwi. Jak masz jakiego lakiernika poproś by pomalował ci spód progów lakierem poliuratenowym, to chyba taki co stosują do malowania w samochodach ciężarowych
krzychu napisał/a:
A można zapytać o te tarcze?
w temacie OutlanderaII było, chyba Mitsu00 coś sobie sprawił i nietylko on.

[ Dodano: 06-02-2010, 10:25 ]
Basym napisał/a:
oczywiście, że mnie interesuje, w ogłoszeniu jest zresztą napisane, że auto jest na gwarancji
tylko mimo wszystko to chyba nie jest diler. Nie ma go na liście.
Ostatnio zmieniony przez Trik 06-02-2010, 10:57, w całości zmieniany 1 raz  

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 06-02-2010, 10:32   

A zdjęcie wnętrza to nie jest czasem outlander? Bo jakoś tak zupełnie niepodobny do mojego ;)

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Wysłany: 06-02-2010, 10:56   

Basym napisał/a:
oczywiście, że mnie interesuje
To jeśli interesuje, to nie pytaj o jakieś tanie warsztaty, tylko w jakim ASO zrobię coś tam taniej :twisted: .Gdybyś kupił w salonie (instrukcja do samochodu po polsku) to zniżki mógłbyś negocjować u nich, a tak musisz np. się zadeklarować że będzesz ich stałym bywalcem, lub szukać. Przejżyj opinie o ASO w dziale MMC Polska
I sprawdź samochód dokładnie ktoś na forum miał problemy z podwójnym lakierowaniem od brokera właśnie.
I faktycznie fotka wnetrza z Outlandera :badgrin:

Basym 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-02-2010, 13:54   

mazin napisał/a:
problemem jest gubienie fal, ściszanie itd. w mieście. Jeżeli będziesz słuchał CD czy ipoda, to nie ma sensu zmieniać, ale do FM raczej tak

zazwyczaj słucham z płyt CD, MP3. jednak czasem włączę FM i jak będzie szwankowało to zrobię tak :idea:
krzychu napisał/a:
ze 3 razy zgłosić ASO i wymieniają

mazin napisał/a:
Jako taryfiarz z kolei pewnie znasz dobrze miasto i nawigacja Ci nie będzie potrzebna, ale DVD na postoju pewnie miło byłoby zapodać

miasto znam tak sobie (dobrze jak na "cywila" jak na "cierpa" stanowczo za mało). jednak GPS mam zamiar sobie kupić oddzielnie:
-raz, że lepsza (każdy ogarnięty cierp jeździ tylko na jednej, nie będę reklamował jakiej :mrgreen: )
-dwa, że znacznie tańsza
jeśli chodzi o DVD to niewątpliwie super akcja, no ale nie mam i tu znów pojawia się bariera cenowa (mam inne priorytety, a zasób gotówki ograniczony :? ) ale pewnie i tak będę ze sobą woził komputer z kartą Orange Free na nudne postoje 8)
mazin napisał/a:
Co do gwarancji, to auta jeżdżące na taksówce i tak mają inne zapisy w umowie (tak było np. z audi) - gwarancję pewnie będziesz miał, pamiętaj tylko że ci z ogólnoeuropejską są obsługiwani w drugiej kolejności

mój kolega jeździ w fachu nową Octavią od maja i nic nie wspominał - ciekawe jak jest w Mitsu
mazin napisał/a:
koniecznie pomyśl o zabezpieczeniu lakieru pod klamkami (np folią bezbarwną)

to mi nie przyszło do głowy, a jest rzeczywiście istotne :wink: ... gdzie takie coś mogę wykonać i ile mniej więcej kosztuje? dzięki Mazin za tak wyczerpującą odp- wszystko zawsze warto obejrzeć z więcej niż jednej perspektywy- zawsze można dojrzeć coś nowego :)

kylly napisał/a:
tylko jakaś ta cena podejrzanie niska jest

miałeś na myśli cenę dywaników czy samochodu? :)
Trik napisał/a:
poproś by pomalował ci spód progów lakierem poliuratenowym

i znów pytanie tak jak przy foliach na lakier- gdzie i za ile mniej więcej :)
Trik napisał/a:
tylko mimo wszystko to chyba nie jest diler. Nie ma go na liście.

to nie jest diler na 100%, zresztą facet sam mi to powiedział. dowiedziałem się też, że to nie są real foto tych samochodów co on sprzedaje i pewnie dlatego tam jest wnętrze Outlandera (zamotał się). samochody są fizycznie gdzieś w Niemczech. w ogóle to powiedział, że mógłby mi wysłać DHLem papiery do rejestracji i ja bym już z blachami przyjechał i resztą gotówki po odbiór samochodu. jednak woli bym przyjechał sam po te papiery by samemu obejrzeć samochód, a potem drugi raz z blachami i resztą kasy (o czym to może świadczyć?). trochę mi to nie na rękę, bo podróż WWA - Wrocław to cały dzień w samochodzie (obie strony), no ale czego się nie robi dla swojego auta? :lol:
Trik napisał/a:
To jeśli interesuje, to nie pytaj o jakieś tanie warsztaty

nie napisałem, że interesują mnie tanie warsztaty, od razu miałem na myśli jedynie serwisy, w których nie stracę gwarancji
Trik napisał/a:
tylko w jakim ASO zrobię coś tam taniej

ale nie sprecyzowałem tego, więc rzeczywiście można było wysnuć taki wniosek :)

pozdrawiam i dzięki wszystkim za odpowiedzi - dają do myślenia

kylly
[Usunięty]

Wysłany: 06-02-2010, 15:40   

mówiłem o cenie auta...:) jest jakaś strasznie niska biorąc pod uwagę ze nawet za wyższa zdecydowanie u dealera trzeba z miesiąc poczekać...fachowcem nie jestem ale byłbym ostrożny to jednak kupa kasy :)

Basym 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-02-2010, 18:57   

też mnie troszkę dziwi niska cena auta i cały czas mam wątpliwości, no ale jeśli ma gwarancję, jeśli koleś ma firmę od 1996, jeśli rachunek, na który przelewam kasę jest firmowy, jeśli oni sami potwierdzają, że kasa doszła to mnie w jakiś sposób uspokaja... w nadchodzącym tygodniu auto już powinno być w Polsce, jak tylko będą konkrety to zdam relację :duckie:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 06-02-2010, 19:56   

Basym napisał/a:
też mnie troszkę dziwi niska cena auta i cały czas mam wątpliwości, no ale jeśli ma gwarancję....
No właśnie. W ogłoszeniu nigdzie nic nie jest napisane o gwarancji. Byłoby dobrze gdybyś dowiedział się jakie warunki muszą być spełnione aby MMC Poland honorowało gwarancję na samochód zakupiony .... no właśnie - kto będzie sprzedawcą :?: :roll: - ta firma z Wrocławia czy jakiś salon w Niemczech. Moja sugestia - popytaj w ASO gdzie masz zamiar serwisować lub poszukaj postów usera Jackie.
Nie chcę Cię odwodzić od zakupu auta tylko abyś kupił świadomie i wiedział za co płacisz.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Odpowiedz do tematu