|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
3.3 DID AWARIA PRZEDNIEGO NAPĘDU |
Autor |
Wiadomość |
yrroo28
Nowy Forumowicz
Auto: PAJERO III, 3.2 DID, 2000r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-02-2010, 21:29 3.3 DID AWARIA PRZEDNIEGO NAPĘDU
|
|
|
Witam! Jestem nowy i mam problem..
Od trzech dni jestem posiadaczem Pajero 3.2 DID Dziś wjechałem do lasu, żeby poszaleć w śniegu.. Kilka razy poważnie go zakopałem ale zawsze wyjechałem, Do momentu kiedy próbowałem go "rozbujać" Mam automatyczną skrzynię biegów i przy zmianie przód- tył coś tak jakby pękło metalowego.. Przestał działać przedni napęd. Kontrolki świecą tak, jakby wszystko było OK. Nie wyjechałem już o własnych siłach Kumpel musiał mnie wyciągnąć.. Co mogło się stać??? |
|
|
|
 |
Szyszkowa
mod Pajero seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 308 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 18-02-2010, 07:30
|
|
|
Czy działa Ci tył ? Biegi zmieniają się normalnie ? Samochód jedzie, tylko nie możesz dołączyć przodu czy też problem dotyczy skrzyni biegów ? |
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 18-02-2010, 07:54 Re: 3.3 DID AWARIA PRZEDNIEGO NAPĘDU
|
|
|
yrroo28 napisał/a: | Witam! Jestem nowy i mam problem..
Od trzech dni jestem posiadaczem Pajero 3.2 DID Dziś wjechałem do lasu, żeby poszaleć w śniegu.. Kilka razy poważnie go zakopałem ale zawsze wyjechałem, Do momentu kiedy próbowałem go "rozbujać" Mam automatyczną skrzynię biegów i przy zmianie przód- tył coś tak jakby pękło metalowego.. Przestał działać przedni napęd. Kontrolki świecą tak, jakby wszystko było OK. Nie wyjechałem już o własnych siłach Kumpel musiał mnie wyciągnąć.. Co mogło się stać??? |
Czyli jak świeca kontrolki? przód zapala się (nie miga)? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
yrroo28
Nowy Forumowicz
Auto: PAJERO III, 3.2 DID, 2000r
|
Wysłany: 18-02-2010, 10:00
|
|
|
Szyszkowa napisał/a: | Czy działa Ci tył ? Biegi zmieniają się normalnie ? Samochód jedzie, tylko nie możesz dołączyć przodu czy też problem dotyczy skrzyni biegów ? |
Wszystko działa jak powinno, oprócz przedniego napędu..
wracałem nim do domu 70km i nie wyczułem większej różnicy.
Wyświetla wszystko jak trzeba ale przodu nie załącza.
[ Dodano: 18-02-2010, 20:20 ]
Witam ponownie!
Problem został rozwiązany Tragedii nie było, okazało się, że wypięła się się półośka z lewej strony.. Puściło zabezpieczenie. Dziś znowu mogłem poszaleć po lesie |
|
|
|
 |
|
|