Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
3.3 DID AWARIA PRZEDNIEGO NAPĘDU
Autor Wiadomość
yrroo28 
Nowy Forumowicz

Auto: PAJERO III, 3.2 DID, 2000r
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 17-02-2010, 21:29   3.3 DID AWARIA PRZEDNIEGO NAPĘDU

Witam! Jestem nowy :lol: i mam problem..
Od trzech dni jestem posiadaczem Pajero 3.2 DID :biggrin: Dziś wjechałem do lasu, żeby poszaleć w śniegu.. Kilka razy poważnie go zakopałem ale zawsze wyjechałem, Do momentu kiedy próbowałem go "rozbujać" :cry: Mam automatyczną skrzynię biegów i przy zmianie przód- tył coś tak jakby pękło metalowego.. Przestał działać przedni napęd. Kontrolki świecą tak, jakby wszystko było OK. Nie wyjechałem już o własnych siłach :oops: Kumpel musiał mnie wyciągnąć.. Co mogło się stać???

Szyszkowa 
mod Pajero
seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Wysłany: 18-02-2010, 07:30   

Czy działa Ci tył ? Biegi zmieniają się normalnie ? Samochód jedzie, tylko nie możesz dołączyć przodu czy też problem dotyczy skrzyni biegów ?

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 18-02-2010, 07:54   Re: 3.3 DID AWARIA PRZEDNIEGO NAPĘDU

yrroo28 napisał/a:
Witam! Jestem nowy :lol: i mam problem..
Od trzech dni jestem posiadaczem Pajero 3.2 DID :biggrin: Dziś wjechałem do lasu, żeby poszaleć w śniegu.. Kilka razy poważnie go zakopałem ale zawsze wyjechałem, Do momentu kiedy próbowałem go "rozbujać" :cry: Mam automatyczną skrzynię biegów i przy zmianie przód- tył coś tak jakby pękło metalowego.. Przestał działać przedni napęd. Kontrolki świecą tak, jakby wszystko było OK. Nie wyjechałem już o własnych siłach :oops: Kumpel musiał mnie wyciągnąć.. Co mogło się stać???

Czyli jak świeca kontrolki? przód zapala się (nie miga)?

yrroo28 
Nowy Forumowicz

Auto: PAJERO III, 3.2 DID, 2000r
Wysłany: 18-02-2010, 10:00   

Szyszkowa napisał/a:
Czy działa Ci tył ? Biegi zmieniają się normalnie ? Samochód jedzie, tylko nie możesz dołączyć przodu czy też problem dotyczy skrzyni biegów ?

Wszystko działa jak powinno, oprócz przedniego napędu..
wracałem nim do domu 70km i nie wyczułem większej różnicy.
Wyświetla wszystko jak trzeba ale przodu nie załącza.

[ Dodano: 18-02-2010, 20:20 ]
Witam ponownie!
Problem został rozwiązany :D Tragedii nie było, okazało się, że wypięła się się półośka z lewej strony.. Puściło zabezpieczenie. Dziś znowu mogłem poszaleć po lesie :)

Odpowiedz do tematu